GÜNCEL

Melih Altınok : Hedef Atatürkçüler

Tarih
23 Temmuz 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok

Türkiye günlerdir çarşaflı genç bir kadının Anıtkabir'de çektiği videoyu konuşuyor.
Görüntülerde, kadın Atatürk'e hakaret ediyor.
Kadının hali tavrı, kullandığı kelimeler her ayrıntısıyla leş bir görüntü... İzleyenin rahatsız olmaması zor. Zaten herkes de ayakta.
Üstelik yalnızca kendisini "Atatürkçü" olarak tanımlayanlar değil.
Muhafazakârlar, dindarlar ve çarşaflı kadının "Tayyip" diye hitap ettiğiErdoğan'ın seçmenleri de kendisine ateş püskürüyor.
Çünkü böylesine çıkışlara hepimizin karnı tok.
Bu tarz olayların ahmaklıktan kaynaklı spontane çıkışlar değil, bir şeylere zemin hazırlamak için müsait karakterlere yaptırılan provokasyonlar olduğunu biliyoruz. Yakın tarihimiz de, arkasındaki hedefin tüm ayrıntılarıyla ortaya çıktığı benzeri eylemlerle dolu.
Dolayısıyla "bu kez" zor.
Yargı da anında devreye girdi ve çarşaflı kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Soruşturmanın kapsamının yalnızca devlet büyüklerine hakaretle değil, provokasyon boyutunu da içerecek şekilde genişletilmesini umuyoruz.
Zira ciddi iddialar var.
Ancak bu "anında tepkilere" karşın sanki Anıtkabir'deki tiyatroda söylenenler toplumdaki yaygın bir eğilimi yansıtıyormuş gibi davrananlar var...
En çok da sosyal medyadaki FETÖ'cüler... Yeniden kafalarına kalpak geçirip, en sıkı Atatürkçü pozlarında ortalığı velveleye veriyorlar. Hiç demezsiniz, birçakma imamı, Humeyni gibi Türkiye'ye getirmek, Cumhuriyet'in köküne kibrit suyu dökmek için örgütlenenler bunlar diye...
Hatta PKK'lı hesaplar bile bir gecede başımıza Atatürkçü kesildiler.
İnandırıcı olmak için de HDP'nin güçlü olduğu kentlerde Atatürk büstlerineyapılan saldırıları övdükleri twitleri apar topar sildiler.
Dün gece Bodrum beach barlardan yükselen İzmir Marşı tüm koylardanrahatlıkla dinlenebiliyordu.

yazının devamı


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    23 Temmuz 2018 15:45
    0 0
    bunlara kamış..sabah dinledim. DENİZE ATILAN PET ŞİŞE VE PLASTIKLER KONUSUNDA AKDENİZDE BİRİNCİ BİZ OLMUŞUZ.öyle yunan, italya ispanya falan havagazı. toplamından fazlayız da,..HERHALDE ÇANKIRILILAR, TRABZONLULAR, ERZURUMLULARIN PİSLİĞİ ÇÖPÜ DEĞİL AKDENİZE ATILAN. SAHİLLERİN ÇÖPÜ,PİSLİĞİ.. MUGLA, MERSİN, ADANA, ANTALYA, ÇANAKKALE..di mi.. tam bana göre yorum. bu iller de zaten HEP CHPNİN YOGUN OLDUĞU YERLER Dİ Mİ..ya işte böyle çakarlar..ama bizim hödükler bunu kullanamaz.ayıp olmasın derler
  • hursit dilaver

    23 Temmuz 2018 15:39
    0 0
    benim 6 yaşındaki oğluma aslanlara binmek ve anıtkabirle bir ÜNSİYET sağlaması yasak, ama DEMİRELE ,ANITKABİRDEKİ 3 KİŞİDEN 2SİNİN POLİS OLDUGU TÖRENDE ELDE KİTAPLA SALDIRANA MECZUP DEMEK KOLAY.ŞİMDİ DE BİR CHP MEBUSESİSİNİN YANINDA ÇALIŞAN BİRİNİN ÇARŞAF GİYEREK ANITKABİRDE BU LAFI ETMESİ DE ENTRESAN Dİ Mİ..çoook entresan.bakalım mapusta ona da salon salomanje oda mı verilecek.
  • hursit dilaver

    23 Temmuz 2018 15:35
    0 0
    neymiş bu çarşaflı kadın hakaret etmiş. ONU ÇARŞAFLA ANITKABRE SOKANDA SUÇ. BEN OĞLUMLA 85Lİ YILLARDA ANITKABRE GEZMEYE GELDİĞİMDE , ASLANLARA BİNEN 6 YAŞINDAKİ OĞLUMU GÖREN ASKER 200 metreden KOŞA KOŞA GELDİ VE çocuk aslana binmiyecek.. DEDİ.. BEN DE HAY HAY.. DEDİM.. O OLDU. OĞLUM 985 DEN BU YANA BİR KERE BİLE ANITKABRE GİTMEDİ.iftihar edin.
  • hursit dilaver

    23 Temmuz 2018 15:33
    0 0
    kanalahaberde fatin dagistanlının programında PKKNIN YAKTIĞI VE YANARKEN FİLME ALINaN ATATÜRK HEYKELLERİNİ VE AYAKLAR ALTINA ALINMIŞ BÜSTLERİN RESİMLERİ YAYINLANDI. bunlardan türkiyenin haberi hiç olmadı. bazı uyanıklar, HDPnin ve PKK nın bu eylemini niye gizlediler. bu aklı onlara CHPdeki PKKseviciler mi verdi.ulan kimsede tık olmadı. isteyene bilgisayarıma kopyaladığım heykelleri göndereyim.
  • HAK DAVA

    23 Temmuz 2018 14:56
    1 0
    BU ÜLKEDE NEDEN SADECE ATATÜRKE HAKARET EDİLİNCE HESAP SORULUYORDA ; OSMANLIYA HAKARET EDENLER FATİH SULTAN MEHMETE HAKARET EDENLER ABDUL HAMİDE EDİLEN HAKARETLER ERDOĞANA HAKARET EDENLER NEDEN YARGILANMIYOR...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;