GÜNCEL

Melih Altınok : Göstere göstere...

Tarih
16 Mart 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok

Cuma günü Yeni Zelanda'da bir camiye düzenlenen terör saldırısıyla sarsıldık. Şu saat itibariyle camide namaz kılan 49 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Ölü sayısının artmasından korkuluyor.
Katliam anını canlı canlı yayınlayan teröristlerden biri, İskoç bir aileden gelen, Avustralya vatandaşı 28 yaşındaki Brenton Tarrant isimli bir kişiymiş.
Tarrant'ın 5 yarı otomatik silahla birlikte yolculuk yaparken bir yandan da müzik dinlediğini gösteren fotoğrafları elden ele geziyor.
Ve evet, saldırının üzerinden birkaç saat geçmişken, yine tahmin edeceğiniz üzere, Müslümanları, Türkleri, doğuluları hedef alan teröristin akıl sağlığı konuşuluyor.
Son derece soğukkanlı bir şekilde, gerekçelerini de açıklayarak 49 cana kıyan teröristler, ruh hastası olabilirlermiş.
Ha öyle mi dağılalım o zaman!

***

Ama işi Bakırköy'e bağlamayanlar da var.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mesela. Ona göre bu terör saldırısı vesilesiyle İslam dünyası da kendisini sorgulamalıymış:
"IŞİD, El-Kaide dediğimiz terör örgütleri kendi Müslümanlık anlayışlarını zorla dayatmaya çalışıyorlar. Eğer onların dediklerini yapmazsanız; katliniz vacip oluyor. İslam dünyasında yaşanan dram, İslam dünyasından kaynaklanan terör bütün dünyada farklı yorumlara yol açtı. Ve İslam dünyasının da oturup düşünmesi gerekiyor. Neden benim ülkemde terör var diye."
"Kılıçdaroğlu ne bilsin Yeni Zelanda nere, Müslüman bir ülke mi" demeyin...
Herkes ne dediğini, neyi çarpıttığını gayet iyi biliyor...
Saldırıdan hemen sonra "Videoyu izlerken keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü gelip camileri temizlese diye iç geçirdim" mesajını yazan faşistin de bilmediği şey yok mesela... Aklı başında.
Onun, bu nefret suçu yüklü hedef gösteren mesajını yayması için zemin oluşturan ekşisözlük isimli site de... Yıllardır yaptığı gibi...

***

Sizce, teröristlerin saldırıdan önce yayınladıkları şu metni, daha geçen gün Ayasofya'nın statüsünü tartışmaya açan Avrupa Parlamentosu'nun kararından ya da seçimler için Türkiye'ye saran Netanyahu'nun ç��kışından bağımsız okumak mümkün mü?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Namyelüs

    16 Mart 2019 16:52
    3 0
    Sayın Kılıçdaroğlu,vatanımıza yapılan saldırılarda yanımızda yoksun,dinimize yapılan saldırılarda yanımızda yoksun...Sahi, sen hangi ülkenin milletvekilisin ve hangi yüzle bizi yönetmeye talip oluyorsun?
  • hursit dilaver

    16 Mart 2019 16:28
    0 0
    BİR DE ŞU BAŞKAN EDİRNENİN ADINI RUMCA YAZMIŞTI. ACEP KULAĞINA KAR SUYU MU KAÇIRDILAR DA ŞİMDİDEN EDİRNEYİ GARANTİ ALTINA ALIYOR.. NE DERSİNİZ. (ben keeh, keeh keeh diye güleceğim afbuyrun. adam ileri görüşlü be..) siz ne dersiniz.unutmıyalım edirnenin rumcasını. EYYY NERDESİN, EDİRNEYE ENVER GİRECEĞİNE BULGAR GİRSİN DİYEN. İTTİHATÇI SOYTARILAR.
  • hursit dilaver

    16 Mart 2019 16:26
    0 0
    demek anadolu sizde kalsın ama trakyayı vermeyiz. gelirseniz öldürürüz derler. bugün de tayyip bey trakyada idi. TRAKYA HEP CHPLİ YAHU. BU DİNGİL KATİL BUNU BİLMEDEN Mİ O LAFLARI ETMİŞ.
  • hursit dilaver

    16 Mart 2019 16:06
    0 0
    EDİTÖR KIZMASIN.. BÜYÜK HARFLERLE YAZACAĞIM. LOZAN SONRASI İSMET PAŞA KIZI ÖZDEN HANIMA NE DEMİŞTİ. BU LAFI NİYE AÇIKLAMAZSINIZ. her akşam tvlerde ahkam kesenler bundan asla bahsetmez. sanki lozan yasagı..NE DEMİŞ İSMET PAŞA.. KIZIM.. BİZE LOZANDA 100 YILLIK BİR NEFES ALMA SÜRESİ VERDİLER.. ne demek bu..lozandan itibaren 100. yıl hangı yıl oluyor ve TÜRKİYEYE YAPILAN PRESLER FALAN. hala akil edemiyormusunuz.
  • hursit dilaver 2

    16 Mart 2019 16:02
    0 0
    siyasilerimizden bir tek tayyip bey konuşuyor, ötekiler TÜRKİYEYİ VE TAYYİP BEYİ SUÇLUYOR YAHU.. ULAN BU NE DİNGİLLİK.ne kadar da GUAYDO adayımız var be.. 15 temmuzda tadı damaklarında kaldı tv başlarındaki , BEN HAZIRIM EMRE AMADEYİM pozlarını gördük.şimdi batıya yaranmak için AYASOFYA AÇILAMAZ diyen birini diyeceğim ama SEÇİM VAR SEÇİM..SIKAR TABİ..AMA TABİİ Kİ VESAYET PARTİSİ LOZANDA VERİLEN SÖZE UYACAK VE AYASOFYAYI ÖLÜMÜNE KORUYACAK VE CAMİ YAPTIRMIYACAKTIR.
  • hursit dilaver 1

    16 Mart 2019 16:00
    0 0
    benim en hoşuma giden diger yorumlarından ayrı olarak GUAYDO KEMALLİĞE SOYUNAN ADAMIN BU OLAYLA İLGİLİ DEDİKLERİ. bizim ezik medya alttan aldı, köpürtmedi falan. çekiniyor tabi. 31 mart akşamına bizim ezikler de,biraz da acaba mı diye hazırlanıyor. ne edeceksiniz böyle işte.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;