Can Ataklı çok sinirlenmiş...
"Ben anlayamıyorum. Elbette her komutan inançlı olabilir, namazında niyazında olabilir. Son derece dindar olabilir. Ama arkadaş ne oluyor ya? Ordu-komuta eller havada Kur'an okunuyor. 30 Ağustos Kur'an-ı Kerim ile kutlanıyor artık. Olmaz" diyor.
Can'ın youtube'daki konuşmasını dinlerken 15 Temmuz gecesi darbecilere direnen bir generalimizin özel sohbetimizde anlattıklarını hatırladım.
General 15 Temmuz'da darbeye katılan harp okulundan dönem arkadaşı bir FETÖ'cü şöyle tarif ediyordu:
"Bildiğin gibi ben arada bir iki kadeh içerim. Ama Ramazan'da hepimiz aldığımız terbiye gereği daha dikkatli davranırdık. Bu arkadaş okulda göstere göstere sigara içer, akşam herkesi rakıya davet ederdi. Ama pek çok kez ranzasında kimseye belli etmeden gözüyle namaz kıldığına da şahit olmuştum."
Generalin bahsettiği 28 Şubat'a giden yıllar...
İbadetini açıkça yapanın irticacı diye ordudan atıldığı, yerlerine "seküler" numarası yapan bu takiyeci ajanların sokulduğu dönemler.
Öyle ya 15 Temmuz'da yarısı FETÖ'cü çıkan generaller gökten zembille inmedi ya komuta kademesine.
Tabii Can'la ikimizin bir ordudan beklentilerimizin çok farklı olduğunun farkındayım.
Ama yine de hatırlatayım dedim, üzmesin kendini fazla.
***
Hiç yorum yapılmamış
4454 kez izlendi
1589 kez izlendi
1072 kez izlendi
560 kez izlendi
3498 kez izlendi
822 kez izlendi
545 kez izlendi
3590 kez izlendi
2572 kez izlendi
1280 kez izlendi
1736 kez izlendi
596 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.