GÜNCEL

Melih Altınok : Flaş bellek Kanaltürk pazarlığına mı kurban gitti?

Tarih
03 Ağustos 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok
CHP'li Tuncay Özkan'ın, içinde 15 bin Fetullahçı subaya ait bilgilerin olduğu iddia edilen flaş belleği 10 yıl boyunca yargıdan ve herkesten gizlemesinin sırrı hâlâ çözülemedi.

Özkan'ın sessizliği sürdükçe de her geçen gün yeni sorular aklımıza geliyor.
Örneğin, Özkan'ın flaş belleği kendisine bir eski hakemin verdiğini söylediği 2007 yılında şaşırtıcı bir medya devri gerçekleşmişti.
Özkan, Kanaltürk'ü bugün firari olan FETÖ'cü Akın İpek'e satmıştı.
Acaba diyorum, Özkan'ın 
FETÖ'nün ordudaki arşivi denilen bu flaş belleği gizlemesinin nedeni de pazarlıkta elini yükseltmek miydi?
Fetullahçıların azılı düşmanı olduğunu iddia eden Özkan, bu yüzden mi, kendisi de o günlerde gazeteci olduğu halde bu flaş diskten hiç bahsetmedi? Ve on yıl boyunca savcılık kendisini bellekle ilgili ifadeye çağırına kadar gizledi?
Diğer bir soru da şu. Tuncay'la kanalını oldukça yüksek bir fiyata alacak kadar derin ilişkisi olan Fetullahçılar, niçin savcılarını onun üzerine saldılar?
Bu husumetin nedeni, Özkan'ın bu flaş diski yargıdan ve medyadan habersiz, tasfiye edilmeleri için, sadece kendisine yakın olan ordu içerisindeki ulusalcılara ulaştırması mıydı?
NOT: Konuyla ilgili yazılarım üzerine telefonla ulaşan AK Parti Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, 
İlker Başbuğ'un ve Tuncay Özkan'ın 15 Temmuz Araştırma Komisyonu'nda bu flaş bellekten bahsetmediklerini söylemişti. Ben de bu bilgiyi yazdım. Ancak Kocabıyık geçtiğimiz gün bir yanlış anlaşılma olduğunu ve Özkan'ın değil sadece Başbuğ'un komisyona çağrıldığını söyledi. Özkan'dan ve okurlarımdan özür diler, düzeltirim.

Sabah
2 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;