SİYASET

Melih Altınok : Cumhurbaşkanı bu soruya ne cevap verecek?

Tarih
12 Haziran 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde bir mitingde, diğer tüm rakiplerinin tattığı o meşhur resti Muharrem İnce'ye de çekti:
"Eğer 24 Haziran'da seçilemezsen siyaseti bırakacak mısın?"
İnce de, Erdoğan'ın bu özgüvenli çıkışını duymazdan gelen diğer rakipleri gibi ölü taklidi yapacak derken bizleri şaşırttı ve konuya girdi.
"Bırakacağım ama bir şartım var" diyen İnce, ardından, tüm seçmenin beynini kısa bir süremavi ekrana düşüren şu cümleleri kurdu:
"Cumhurbaşkanı yüzde kaçla seçildin? 51.79'la seçildin. Peki, ben sana bir soru sorayım. 51.79'un altında oy aldığında sen siyaseti bırakacak mısın?"
Evet, garipliklere şaşırmadığımız şirin memleketimizde bu da oldu...
İlk kez, bir siyasetçi, yarışa girdiği rakibine "beni yenip seçimleri kazanırsan siyaseti bırakacak mısın" diye "rest" çekti.
Fiziğiyle gündeme gelmeye çalışan ve arada "kuantum" falan diyen İnce, belli ki üçüncühalin de mümkün olduğu iddiasını çok yanlış anlamış. Eminim branş hocası meslektaşlarından"onun öyle olmadığını", Big Bang'ten başlayarak kendisine izah edenler olmuştur.
Dolayısıyla, İnce'nin, gün geçmeden yalanlanan diğer iddiaları gibi, bu sorusuna da cevap beklediğini sanmıyorum. Maksat gündem olsun işte.
Şimdi siz söyleyin, rakiplerinin bile, kendisine rakip olarak ancak kendisini gösterdiğiErdoğan bu soruya ne cevap versin?
Siz bizi kendinize güldürdünüz Allah da sizi güldürsün Muharrem Bey.

***

İNCE'NİN FİZİĞİ

Muharrem İnce'den bahsederken "fiziğiyle gündeme gelmeye çalışan siyasetçi" dememe takılan okurlarımız olmuş.
Diyorlar ki, "Bir zamanlar mankenler 'yalnızca fiziğimizle gündeme gelmek istemiyoruz' diye yakınırlardı.
Bu duruma nazire mi yapıyorsunuz?" Hayır!
Böyle söylüyorum, çünkü çoğu zaman Einstein ya da Hawking gibi kuramsal fizikçi edasıyla konuşmasından da anlayacağınız üzere İnce bir Lise Fen Bilgisi hocası. Yani fiziğe "ilgisi" olan, böyle anılmak isteyen o.
Pek çok kişi de siyasetçi İnce'nin fizikçiliğine şahitlik ediyor zaten.
"Dönemin Cemaati"nin önemli isimlerinden olan Hüseyin Gülerce'den dinleyin:
"Özel Yalova Dershanesi'ni açm��ştık. Muharrem İnce geldi, 'Hocam benim doğuya tayinim çıktı ama ben gitmek istemiyorum. Yalova'da kalmak istiyorum. Bana dershanenizde iş verir misiniz?' dedi. Bunun üzerine 1 yıl bizde fizik öğretmenliği yaptı." 
Üstelik internet sitelerinde İnce'nin öğrencilerinin yazdıklarından, fazla sıkıştırmayan... Tahtada işler sarpa sarınca ya da zor bir soru gelince "boş verelim" diyen... Yani sevilen de bir fizikçi olduğunu görüyoruz.

***

yazının devamı


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    13 Haziran 2018 14:53
    0 0
    bizim mahalleden kimse de muharreme soramıyor. AB ÖZERKLİK ŞARTI PROGRAMDA VAR, EYALET Mİ..(KEMAL BEYE SORULUNCA DOĞU DİYE DÜŞÜNMEYİN , İZMİR, EDİRNE DEYİN dedi. ne yani izmir de symrna mı olacak bu akılla.DOĞUYA FEDERASYON MU..ayrıca S400 LER İPTAL OLACAK MI. NÜKLEER SANTRAL İPTAL OLACAK MI.AFRİN, ELBAB VE KANDİLDEN ÇIKACAKMIYIZ. ulan o kadar gazetemiz var sözde. hiç biri bu konuları soramıyor.KORKU İŞTE. 27 YILLIK CHPNİN ZULÜM VE İSTİBDAT DEVİRLERİ Mİ AKLA GELİYOR. bizim medyaya yuh be.
  • hursit dilaver

    13 Haziran 2018 14:46
    0 0
    İNCE NE ZAMAN MEZUN OLDU VE 15 GÜNLÜK EĞİTİMLE Mİ ACEP. SORSANIZA..ikide bir diploma diyen adamda bir şey mi var acep..AYRICA , 90LARDA ADLİYEYİ MHPLİLERLE Mİ DOLDURACAĞIM KAFASI, 78LERDE DE ORTA OKUMAYANI LİSE MEZUNU EDER.o yıllarda yaşandı bunlar. BUNLAR DEĞİŞMEZ. 46 DA OY ÇALAR, 78 DE DİPLOMA, 90LARDA HUKUK..ne yani. bizim HÖDÜK medya da bunu sorgulamaz.ONLARIN AKLI AGOP DİLAÇARA ŞİRİN GÖZÜKÜP BONUS GÖNDERMEDE. YANIT DİYE DİYE.
  • hursit dilaver

    13 Haziran 2018 14:43
    0 0
    hocaların performansı da 50 soruda 20sini bilmek hem de kendi branşlarında. KUSURA BAKMAYIN DA 1978LERDE 15 GÜNLÜK EĞİTİMLE LİSE MEZUNU OLUNUYORDU. BU ARADA, PEK ÇOK SOLCU İLK OKULDAN LİSEYE ATLAYIP DİPLOMA ALDI.bunu bana bir DİSK üyesi solcu arkadaşım o zaman söylemişti. o da hocaydı.hayret etmiştik. özellikle ankara, tuzluçayır mamak. bölgeleri mesela
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;