SİYASET

Melih Altınok : CHP'de Fetö kavgası mı?

Tarih
09 Ekim 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Melih Altınok
Dün Atatürk'ün Balıkesir'in Bandırma ilçesine gelişinin 91'inci yıldönümüydü.

"Eee" demeyin devamı da var. Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, Atatürk Anıtı'nda yapılan törene gönderilen üzerinde "Kemal Kılıçdaroğlu/ CHP Genel Başkanı" yazılı çelenk, CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay tarafından "bilgileri dışında yollandığı" gerekçesiyle alandan uzaklaştırıldı.
Evet, bence de şaşırtıcı.
Düşünün, mesela Binali Yıldırım AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Fatih'teki resmi bir etkinliğe çelenk gönderiyor ve partisinin ilçe başkanı "bilgim yok" diyerek çelengi adamlarına kaldırttırıyor.
Yer yerinden oynamaz mıydı?
Konuyu
'ye yakın kaynaklarıma sordum.
Onlara göre İlçe Başkanı Atakay'ın tavrı doğrudan Genel Başkan'a yönelik değil.
Mevzu Kılıçdaroğlu'nun bir danışmanı... Ve kulislerde de işte bu danışmanın, daha önceki seçim çalışmalarında Boydak'lar tarafından "epeyce desteklendiği" iddiaları konuşuluyor.
Yani çelengi alandan "Buraya CHP adına çelenk gelmeliydi, Genel Başkan adına değil" diyerek uzaklaştırdığı söylenen Atakay'ın asıl tavrı, çelengi "Kılıçdaroğlu'ndan çok Kılıçdaroğluculuk" yapan parti içindeki Fethullahçılara gibi duruyor.
Bakalım Kemal Bey bu gelişme üzerine ne yapacak? "Enerjisini" parti tabanında rahatsızlık yaratan sinmiş Fetullahçıları tasfiyeye yöneltebilecek mi? Ya da hepsinden önemlisi böyle bir işe niyeti var mı?
Kesin olan, Meclis'teki tüm partilere sirayet eden urlar, kripto Fetullahçılar geniş siyasi bir mutabakatla temizlenmediği sürece bu ülkede kimseye huzur yok.

***

Athena ses etti, biz de duyduk
'nın konuşulan klibi 'Ses Etme' dün itibariyle YouTube'da 1 buçuk milyon kez izlenmişti.
Parçanın sözleri ve ezgisi için kullanılabilecek iki kelime var: Çok iyi.
Önce Punk'a çok yakın soundla yukarıdan dalışa geçiyorsunuz. Ama basgitar her hava katmanını geçerken sizi şöyle bir sarsıp kendinize getiriyor...
Gökhan'ın kelimeleri harika yuvarlayışı da etkileyici.
Ne var ki Athena'nın bu şarkıya çektiği klibi televizyonlarda yayınlanamıyor.
Anlaşılan izlediğimde bana da The Kills'in Baby Says'ini hatırlatan sahneler sakıncalı bulunmuş.
Klipte "Drag queen" denilen, yani kadın kıyafetleri giyip sahnede dans eden, şarkı söyleyen erkek sanatçıların bir günü anlatılıyor.
Evet, evet Seyfi Dursunoğlu'nun, hepimizin yıllardır izlediği Huysuz Virjin karakterini düşünebilirsiniz mesela.
Grubun, Drag queen'in sokakta saldırıya uğradığı dramatik sahneler gibi, vermek istediği mesajı daha ağır hissettirmek için klibe yüklendiği ve bu tartışmalı sahneleri seçtiği ortada.
Ama biz, tartışmaları bir kenara bırakıp amacın hâsıl olduğunu, anlayacağımızı anladığımızı söyleyebiliriz sanırım. Görüşleri, inançları, tercihleri farklı olan insanların bir arada yaşamasının tek koşulu daha fazla tahammül. Bu yüzden failin ve mağdurun kim olduğuna bakmaksızın, sokakta, okulda, evde, otobüste, işte, camide şiddete hayır demek zorundayız.
Aklınıza ben düşürdüm ama bir kere de tartışmaları tümden unutarak 'Ses Etme'yi sadece şarkı gibi, mesajından bağımsız dinleyin.
Kulağınızın pasından başka şeye zarar gelmez.

***

Son üç ayımız dile kolay...
Burada olup bitenlerden habersiz bir ecnebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Başbakan
Yıldırım'ın boğazın altındaki Avrasya Tüneli'nden arabayla geçişini izlese... Ardından geçtiğimiz bir iki ayda açılan dev köprüleri, tünelleri, havaalanlarını görse... Sizce henüz 3 ay önce darbe girişimi geçirdiğimizi tahmin edebilir miydi?
Kimileri "yol" deyip geçiyor ama bence kasmayın kendinizi.
Dünyanın neresinde olsa onca bedel ve travmanın ardından darbe sonrasına savaşla değil o yolla, tünel açılışıyla çıkanlara şapka çıkartılır.
Çok çabuk iyileşiyorsun Türkiye!


Sabah
9 Ekim 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;