GÜNCEL

İlnur Çevik : GİZLİ CUNTACILAR MI, HÜRRİYET Mİ CUNTA?

Tarih
27 Şubat 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
İlnur Çevik
Hürriyet gazetesinde manşetten verilen ve iç sayfada da “Karargâh Rahatsız” dev başlığı ile askerin hükümetin kararlarından ve Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın tutumundan rahatsız olduğu iddia edilen haber tam bir “28 Şubat” klasiği.

Tamamen masa başında askeri hükümete karşı kışkırtmaya yönelik bir yayın… Ama Hürriyet kritik dönemlerde bunu hep yaptı ve yapmaya devam ediyor.

Bazıları 15 Temmuz’dan gerekli dersleri almamışa benziyor ve yine bulanık sularda balık avlamaya çalışıyor…

Manşetin ve yapılmak istenenin ne olduğu çok açık… Ama arkasında ne var onu daha iyi anlamak lazım.

Yani bu iş ordu içinde hala yuvalanmaya devam eden bir cuntacı kesimin marifeti mi yoksa birileri Hürriyet’in içinde gazete sahibi Aydın Doğan’a rağmen cuntacılık oynamaya mı soyundu?

15 Temmuz kanlı darbe girişimi her ne kadar Fetöcülerin işi idiyse de orada bazı eski cunta heveslileri askerlerin de bu işin içinde oldukları ve Fetöcüler çuvallayınca ya kenara çekilip arazi oldukları ya da ele geçirilip darbeci olarak hapsi boyladıkları şüpheleri var. Yani hala TSK’da bazı darbe heveslileri olabilir ve bu manşet onların marifeti de olabilir.

İkinci konu ise, Hürriyet gazetesi içinde “bu gazeteyi Aydın Doğan kontrol ettiğini sanıyor ama esas buraya hâkim olan biziz” zihniyeti ile çalışan ve 28 Şubat’ta da çok etkin rol oynayan kendine gazeteci diyen ama kökten cuntacı olan şahıslar var.

Bu işte bunların parmağı da var. Yani görünen o ki bunlar bir koalisyon kurmuşlar 28 Şubat’ta olduğu gibi ortalığı karıştırıyorlar. Yani “anayasa değişikliği” için yapılacak referandum kampanya sürecini karıştırıp olayı karakola götürmeye çalışıyorlar…

İşte bunlara artık dur demek lazım. Bu da 28 Şubat’ın hesabını adam gibi sormakla olur… TSK’daki bütün cuntacıları ayıklamakla olur. Cuntacı düzenin anayasasını değiştirip 15 Temmuz’u sırtlayan halkın anayasasını ve düzenini tesis eden anayasayı resmîleştirmekle olur. Yani esasında 16 Nisan’da “evet” bunun ilk adımı olacak.

Yenibirlik
27 Şubat 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;