SİYASET

Hüseyin Gülerce : HDP’lilerin dokunulmazlığını millet kaldırmalı

Tarih
22 Nisan 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Hüseyin Gülerce

PKK terörüne alenen destek veren, teröristin cenazesine, taziyesine giden HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması meselesi; Kürt siyasi hareketini ve CHP’yi ciddi şekilde etkileyecek. Bu konuda AK Parti’nin hazırladığı teklifin TBMM Anayasa Komisyonu’ndaki görüşmeleri önümüzde hafta başlayacak.

2016’nın en önemli siyasi gelişmesi olarak gördüğüm bu mesele, terörün bitirilmesi için toplumsal destek ve psikolojik eşiğin aşılması açısından da çok önemli. Bu açıdan 2016, terörle mücadelede tarihi dönüm noktası olacaktır.

PKK terörü, 40 yıla yakın birlik ve dirliğimizi, milletimizin istikbalini tehdit ediyor, kalkınma hamlelerimize set çekiyor. Dış politikada devletimize karşı kullanılan bölücü terörü bitirmeden millet olarak da, ülke olarak da düzlüğe çıkamayız. 2023 hedeflerini gerçekleştiremeyiz.

Dün de bu köşede ifade ettiğim gibi başta Batı bloğu dışarıdan ve onların etkiledikleri taşeronlar içeriden, devam eden ve PKK’nın belini kıran operasyonları durdurmanın yollarını arıyor. “Kaç yıldır deneniyor, PKK güvenlik politikaları ile operasyonlar ile bitirilemez, etkisiz hale getirilemez. Tekrar masaya dönülmeli ve PKK ile müzakerelere başlanmalı” deniyor. Hiçbir samimiyeti olmayan, tıynetlerini ve cibilliyetlerini bildiklerimizden gelen bu çağrıyı hatırlarsanız, ilk defa 11 Ocak 2016’da bir bildiri ile 1128 akademisyen gündeme getirmişti. O günlerde Türkiye’ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Biden, AB yetkilileri ve F. Gülen bu akademisyenlere sahip çıktı.

Türkiye’yi masaya oturtmak, PKK’yı kurtarmanın bir oyunudur. Onun da ötesinde AK Parti’ye intiharın yolunu göstermektir. Yüzlerce şehit verirken, PKK ile masaya oturmak, hükümetin intiharı olur. Başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan buna asla izin vermez, bu kesin. Tam tersine hem Sayın Erdoğan, hem de Sayın Davutoğlu ısrarla tek bir terörist kalmayıncaya, ülkenin her karış toprağında huzur ve güvenlik sağlanıncaya kadar operasyonların devam edeceğini tekrar tekrar söylüyorlar.

İşte tam burada, kararlılığın devamı için teröristlerden hiç farkı olmayan bazı HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, hayatî önem taşıyor. Çünkü PKK militanları devlete hendeklerde meydan okurken, bunlar da Meclis çatısı altında meydan okuyorlar. Teröristlere hadleri bildirilirken, milletin vekili gibi değil, terör örgütünün Meclis’teki kolu gibi çalışanlara müsamaha gösterilemez, gösterilmemelidir. Bu, terörle topyekûn mücadeleyi zaafa uğratır.

Bugün PKK terörüyle mücadelenin iki cephesi var; biri operasyonların yapıldığı ilçeler, mahalleler, Kandil. Diğer cephe de TBMM’dir... Türkiye iki cephede de kazanmak zorundadır.

Dokunulmazlıkların kaldırılması teklifi için Meclis’te gizli oylama yapılacak. CHP’nin yüzde 80’inin hayır oyu kullanacağı şimdiden söyleniyor. AK Parti ve MHP’de fire olur mu, ne kadar olur bilemiyoruz.

İki ihtimal var. Birincisi, Meclis’teki oylamada 367’nin üzerinde evet oyu çıkarsa, teklif referanduma gerek kalmadan kabul edilmiş olur.

İkincisi, öneri 330-367 aralığında bir oyla kabul edilirse zorunlu referandum söz konusu olur. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu durumda referandum kararı alacağına kesin gözüyle bakılmalıdır.

Şahsen ben de bu konunun referandum ile sonuçlanması taraftarıyım. Teröre destek verenlerin, milletin vekili olamayacağına, millet karar vermelidir...

Star
22 Nisan 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;