SİYASET

Hüseyin GÜLERCE : Kaboğlu, kimin şeyi?

Tarih
13 Haziran 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Hüseyin Gülerce

Ayasofya ile ilgili tartışmada CHP, başta kendileri açısından iyi bir çıkış yaptı. 8 Haziran’da Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Bunun üzerinden siyaset yapmayın açacaksanız açın…" dedi.

Hem AK Parti’ye eleştiri yöneltti, hem de “biz itiraz etmiyoruz, açacaksanız açın…” diyerek önemli bir destek verdi.

Öteden beri dillendirilen, “CHP dindarlara açılıyor, mütedeyyin kitle ile arasındaki buzları eritmek için samimi bir çaba içinde” propagandası ile örtüşen bir yaklaşım.

Böyle düşünürken, tek parti döneminin, “camileri de kapattılar, mescitleri de sattılar” gerçeğini anında hatırlatan ve “işte CHP zihniyeti tam da bu, hiç değişmemişler…” dedirten çıkışı, CHP’nin profesör milletvekili İbrahim Kaboğlu yaptı.

Kaboğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden aynen şunları söyledi: “Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı, hatta Sultanahmet de müze olmalı çünkü bunlar artık bizim kendi şeyimiz değil, kendimize özgü değil, insanlığın ortak mirasıdır bunlar…"

Bunu duyan halkımızın, öfkesini hangi kelimelere yansıttığını yazamayacağım.

Hele sözlerindeki “bunlar artık bizim kendi şeyimiz değil” zırvası, tam bir zihin çarpıklığı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Huseyn

    15 Haziran 2020 14:13
    0 0
    Yani Allah cc bir daha bu Millete öyle kara günler göstermesin 1920 lerde ülkeyi işgal edenlerin sesi radyosu gibi konuşuyor diyeceğim hani o işgalciler bile İbrahim Kaboğlu gibi bir laf etmedi.Adı İbrahim ama yüreği Nemrut
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;