POLEMİK

Hikmet Genç : Sık palavrayı zerzevatçı yuttursun!..

Tarih
17 Ekim 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Hikmet Genç

Kimsenin bilmediği bir şeyi keşfetmiş?!.. Aslında Sultan Abdülhamit, Mustafa Kemal’i çok severmiş…

Hani şu marketlerde zerzevat bölümünde bile satışa sunulan kitabında yazmış Sözcü’nün çitlembiği…

Sultan Abdülhamit, Mustafa Kemal’e dua etmiş… Demiş ki; “Düşman tasını tarağını toplayıp askerlerinin yarısını denize, yarısını gemilerine dökerek çekip gitti. Bu büyük zaferi Mustafa Kemal adında bir Miralay kazanmış. Allah devletine hizmet edenlerden razı olsun…”

‘Elif’i görse mertek zanneder!.. Ama, Sultan Abdülhamit’in hatıratına önce o ulaşmış!..

Kabul edelim, iyi yutturuyor. Zira kökten laik ultra Kemalist arkadaş kitabından o bölümü okurken dinleyenler cûşuhuruşla alkışlıyorlar.

Sabah akşam sövdükleri Osmanlı meğer ne büyükmüş… Abdülhamit ne yüce padişahmış… Atatürk’e dua etmiş… Sorgulayan yok, soran yok, yardır gitsin!..

Köşesinde de yaptığı bu zaten…

Söverek nefreti canlı tutmaya çalışıyor. Mesnetsiz ve desteksiz iddiaları yalan yanlış tarihlerle kurum ve isimleri karman çorman ederek okuyucuya kakalıyor. Okuyucusu da fikir bilgi edinmek için değil, “tatmin olmak” için okuyor zaten…

Peki Abdülhamit hakikaten böyle mi yazmış hatıratında?..

Cevabı Murat Bardakçı’da;

“Bugün Sultan Abdülhamid’e mal edilen hatırat, mektup, bilmem ne hepsi yalandır. Böyle bir şey yoktur. Sultan Abdülhamid’in Hatıra Defteri, Hatıraları, Günlüğü falan Süleyman Nazif tarafından uydurulmuştur. Sonra tarih dergisinde yayımlanmıştır. Sonda birkaç baskı yapıldı. Son senelerde incecik kitap kalın oldu, palavradır.”

Yani külliyen palavraymış…

Peki, “Bu kitabı (Mustafa Kemal), okuyunca çok etkilendim. Hayatımda ilk defa Atatürk’ü evimde hissettim” diyen gözü yaşlı cumhuriyet teyzeye yazık değil mi şimdi?..

Aslında değil tabii!..

Okuyucusu öğrenmek için okumuyor ki, tatmin olmak için okuyor. Maksat hasıl oluyorsa, her zamanki salla gitsin n’olacak değil mi?!

Yalnız o kitabı zerzevat bölümünde satışa sunan marketler zincirinin ne yapmak istediğini anlamadım…

“Bi’don kafalı iyi yutturuyor, biz de yedirelim!” mi demek istiyorlar acaba?!..

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • ali

    18 Ekim 2018 01:26
    0 0
    birilerini tarkatcilikla, gericilikle suclayanlar kim? sozde ataturkcu gecinenler! turkiyede en buyuk tarkat kim? sozde ataturkcu, laikler! ataturku babasinin maliymis gibi kullanan, en asaglik sekilde istismar edenler, ataturkcu oldugunu iddia eden embesillerin ta kendisi. sermayeleri ataturk, ataturku pazarliyor, satiyor, fesad uretiyorlar! turkiyede devket yok, devlet otoritesi yok! yilmaz yozdil adli rum tohumu kim ki milletin gecmisini istismar edebiliyor?
  • Sedat

    17 Ekim 2018 17:10
    1 2
    Atatürk e düşman olursak ne yapmamız gerektiğini söyleyen yok. Sadece düşman olmamız gerektiği söyleyen var. Atatürk e düşman olanlar ikamet ettikleri toprakları geri Yunanlılara İngilizlere geri verebilirler. Yada ezan sesini tekrar Türkiye'de olduğu gibi dinlemek için Atatürk ün doğumundan 190 yıl önce kaybedilen toprakları geri alabilirler. Bunları yaparsalar bende düşman olur kurulan devleti yikmaya yardım ederim söz
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;