ABD ile terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin, olmayan DEAŞ’a karşı ortaklığı gün geçtikçe daha da tuhaf bir hale geliyor.
YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu SDG’nin elebaşılarından Mazlum Abdi’ye yönelik İHA’lı operasyona karşılık Pentagon Sözcüsü Phil Ventura, “Yerel ortaklarımızı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
- Mazlum Abdi, Kobani Süleymaniye’deydi. İddialara göre PKK’nın üst düzey yöneticileri ile toplantı yaptı. 100 metre ileride ise ABD askerleri herhalde toplantının güvenliğini sağlamak için bekliyordu.
- İHA operasyonunu üstlenen olmadı ama PKK/YPG buluşmasına NATO müttefiki ABD nasıl koruma sağlar ya da Ankara’ya bile telefon açarak bunu sorar?
- Ankara ABD’ye vermesi gereken yanıtı verdi. “O toplantıda hangi PKK’lılar vardı, herhalde biliyorsunuzdur. O topraklarda terör örgütüyle kendi bayrağınızı yan yana açtığınıza göre zaten yeteri kadar bilginiz vardır” mesajını da ekledi.
- KYB Başkanı Bafil Talabani topraklarını tamamıyla PKK terör örgütüne açarak, bir yandan ABD’yi arkasına almaya çalışıyor, bir yandan da Barzani ve Bağdat hükümetine karşı kafa tutuyor.
- Ankara hem Bağdat hükümetine hem de Barzani’ye rahatsızlığını ve terör örgütüyle sonuna kadar mücadele etmeyi sürdüreceğini iletti.
TÜRKİYE’NİN ABD POLİTİKASINI YANLIŞ YORUMLAMAK
NATO müttefikinin bir terör örgütüne destek vermesi kabul edilemez. Türkiye bunu zaten her fırsatta söylüyor. Ancak seçimlere doğru sanki Türkiye ABD’den “taleplerde” bulunuyor diye bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Daha önce yazdık ama bir kere daha hatırlatmakta fayda var. Türkiye’nin son dönemde yaptığı tüm görüşmeler şu maddeler ışığında gerçekleşti:
yazının devamı
Hiç yorum yapılmamış
1186 kez izlendi
900 kez izlendi
788 kez izlendi
814 kez izlendi
573 kez izlendi
2085 kez izlendi
2140 kez izlendi
1026 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.