DÜNYA

Hande Fırat : ABD Başkanlarının ‘Top secret’ istifçiliği mi yoksa ABD Müesses Nizamının seçimlere hazırlığı mı?

Tarih
31 Ocak 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Hande Fırat

TÜRKİYE kendi iç siyasi ve dış politika gündemiyle meşgulken ABD’de tuhaf gelişmeler olmaya devam ediyor. ABD’de Trump’ın belgelerini akıllara getiren, Biden’ın gizli belgeler meselesi gündemde. Bakın şöyle bir hatırlayalım:

- Trump’ın evine daha önce görülmemiş bir şekilde, adeta filmlerdeki gibi FBI tarafından baskın yapılıp üzerinde “Top Secret” (çok gizli) yazılı belgeler bulunmuştu.

- Sonra da benzer bir şekilde ABD’nin mevcut başkanı Biden’dan belgeler çıktı; hem eski ofisinde hem de evinde. Bir kısmı, Biden’ın 10 sene önce Obama’nın yardımcılığını yaptığı dönemden kalma gizli belgeler...

- Doğal olarak insanın aklına ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın görevde olduğu dönemde hack’lenip yayınlanan e-postalar da geliyor.

- WikiLeaks’i de unutmayalım. 29 Kasım 2010’da yayınladığı diplomatik belgeler dünya çapında ses getirmişti.

Politikacılar, kendilerine sunulan raporları bazen zamansızlıktan, çoğunlukla arabada, evde, uçakta okuyorlar. Kimileri belgeleri unutmuş olabilir diyelim, kimileri ise özellikle saklamış da olabilir ya da birileri tarafından oralara konmuş olabilir... Burada tuhaf olan bazı unsurlar var:

- ABD başkanlarının ofis ve evlerinde ele geçirilen gizli belgelerin duyurulma şekli ve yöntemi... Duyurulma şekli ve yöntemleri, eski ve de mevcut başkanı tam da itibarsızlaştırma amacı taşıdığı izlenimi uyandırıyor.

- Düşünsenize, evinize gelen bir misafirin, ihtiyacına binaen bulunduğu kapalı bir ortamda dergi/gazete okuyarak zaman geçirmesi gerekirken ABD’nin en gizli belgelerine ulaştığını... Tam bir kara komedi.

ABD’DE OLANLARA İLİŞKİN DELİ SORULAR

- Soru şu; ne oluyor?

- ABD müesses nizamı acaba şimdiden iki sene sonraki seçimlere mi hazırlanıyor?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;