DÜNYA

Güntay Şimşek : Akdeniz Abdulhamid Han ile yeniden ısınacak!

Tarih
27 Kasım 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Güntay Şimşek

Ağustos’ta ülkemizin deniz enerji gücü filosunun en genç ve en modern üyesi Abdülhamid Han sondaj gemisiyle tanışmıştık. Bu gelişme üzerine Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nde epeyce yaygara koparılmıştı. Endişeli olmakta da haklıydılar zira yeniden Akdeniz’de suların ısınmasında Abdülhamid Han’ın epece katkısı olacak. Zira Mavi Vatan sınırları içindeki Akdeniz’de eylemsizlik birilerinin hoşuna gidiyor, atılan adımlar ise en fazla onları rahatsız ediyor. Rahatsız olan cephenin en önünde görünün Yunan-Rum ikilisi adeta bu gelişmeler için bir piyon gibi duruyor. Asıl mesele bölgede güç dengelerini değişmesi sebebiyle arkada planda kalıp ortalığı karıştıranlar.

4. sondaj gemisi Abdülhamid Han ilk seferine uğurlanıyor! Bakan Dönmez, müjdeyi "Büyük gün" diyerek duyurdu - HaberlerEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Melih Han Bilgin'in sondaj gemisi Abdülhamid Han’ın yeniden Akdeniz’de görev yapmaya hazır olacağını açıklaması ise bölgede yeni gelişmelere de kapı aralayacak gibi görünüyor. Suriye’de gerçekleşmekte olan hadiseleri, ABD’nin tutumunu, Avrupa Birliği’nin çatlak seslerini, Yunanistan’ın Mısır ile sahneye çıkma çalışmalarını hatta daha geniş açıdan bakıp bölgedeki diğer gelişmeleri de bu çerçevede değerlendirmek gerekir.

Akdeniz’deki çalışmalarla ilgili bölgede yeni bir konsept ile arama yaptıklarını duyuran Bilgin’in açıklamalarından anladığım kadarıyla Abdülhamid Han, uzun süre sondaj çalışmaları için Akdeniz’de olacak. Karadeniz gazının Türkiye ekonomisine kazandırılmasında sona gelindi. Karadeniz gazı Anadolu’ya akmaya başladığında Akdeniz’de daha farklı sesler duymaya hazır olalım. Çünkü artık sismik gemileriyle denizleri tarayan...

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;