Çünkü “yürüyüş” dalında çok başarılı, ama siyaset dalında durumu pek de öyle değil.
Alman medyasına verdiği bir röportajda Kılıçdaroğlu’nun söyledikleri, bir siyaset adamı açısından çok hoş değil.
Alman gazetecinin, “Bir araştırmaya göre Almanların yüzde 90’ı Türkiye’de tatil yapmak istemiyor; çünkü yanlış bir tişört veya yanlış bir fıkra yüzünden tutuklanmaktan korkuyorlar. Bu korku yerinde bir korku mu?” sorusuna garip bir yanıt veriyor.
Kılıçdaroğlu, “Maalesef böyle bir havanın gerçekten olduğunu tespit ediyorum. Ben uzun zamandır Türkiye’de şu an hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını, ne can ne de mal güvenliği olduğunu söylüyorum” diyor.
Bu yanıt Alman gazetecinin arayıp da bulamadığı bir cümle.
Gerçi Kılıçdaroğlu sonra bunu düzeltmeye çalışıyor ve “Tabii ki devlet, terör örgütlerinin propagandalarına karşı önlem almalı. Maalesef yasaların geçmediği, adaletin olmadığı bir dönemde yaşıyoruz” diyor ama geçmiş olsun.
Oysa usta bir siyasetçi olup “Türkiye, turistler için tehlikeli bir ülke değildir. Bizim bahsettiğimiz hukuksuzluklar Türk vatandaşları için tehdittir. Tutuklu olan sivil toplum örgütü üyesi yabancıların durumlarını da CHP olarak yakından takip ediyoruz” dese hem politikasına uygun davranmış, hem de en azından Türk turizmine zarar vermemiş olacak.
Aradan geçen onca yıla rağmen Kılıçdaroğlu hâlâ acemi, hâlâ “akım”derken başka şeyler diyor.
Allah’ı var, iyi yürüyor.
Ama sonrasında bir çuval inciri berbat ediyor.
Habertürk
8 Ağustos 2017
YORUMLAR
4952 kez izlendi
1752 kez izlendi
1211 kez izlendi
670 kez izlendi
3549 kez izlendi
882 kez izlendi
594 kez izlendi
3637 kez izlendi
2626 kez izlendi
1321 kez izlendi
1775 kez izlendi
651 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.