GÜNCEL

Fatih Altaylı : İki kritik yanıt: Ramazan ve okullar

Tarih
22 Nisan 2020
İzlenme
Kişi
Yazar
Fatih Altaylı

Teke Tek’te Sağlık Bakanlığı Covid Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel tecrit önlemlerinin en az bir ay daha ciddiyetle sürdürülmesi, hastalığın henüz daha zirveye ulaşmadığını söylemesi üzerine kendisine geneli ilgilendiren bazı sorular sordum.
Aldığım yanıtlar şöyle:

1. Ramazan geliyor, Bilim Kurulu toplu iftarlar ve teravih namazlarını yasaklamayı planlıyor mu? Cuma namazlarına getirilen kısıtlamaların benzerleri getirilecek mi? Suudi Arabistan bile bu yıl teravih namazı kılınmayacağını açıkladı, Bilim Kurulu’nun tavsiyesi olacak mı bu konuda?
- İnsanların birbirlerine yakınlaşmasını gerektiren her türlü faaliyet ile ilgili önlemler sürmek zorunda. Toplu ibadetler de buna dahil. Şu ana kadar başarılı bir tablo çiziyoruz. Bu önlemleri ramazan ayı boyunca da sürdürürsek, bu salgını atlatma yolunda çok önemli bir merhaleyi tamamlamış oluruz. Mevcut uygulamaları aynen sürdürmek zorundayız.

2. Veliler, öğrenciler ve öğretmenler okulların ne zaman açılabileceğini çok merak ediyor. Bilim Kurulu bu meseleyi ele aldı mı? Okulların açılması için bir zamanlama var mı?
- Bu konular Bilim Kurulu'nda elbette ki ele alınıyor. Ancak kesin bir tarih vermek için henüz erken. Şu kadarını söyleyebiliriz. Haziran ayının ikinci haftasından önce pek mümkün görünmüyor. Gelişmelere bağlı olarak, her şey umduğumuz gibi giderse, en iyi ihtimalle Haziran’ın ikinci veya üçüncü haftası açılabilir okullar. Ondan önce mümkün değil.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;