GÜNCEL

Fatih Altaylı : Hazımsızlığın suyunu çıkarmak

Tarih
02 Ekim 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Fatih Altaylı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini CHP kazanınca, kaybeden tarafın bir miktar hazım sorunu çekmesi normaldir.
Bunun makul miktarı anlayışla karşılanabilir.
Ne de olsa çeyrek asırlık “yeme rejimi” değişince, elbette hazım sorunları ortaya çıkacaktır.
Siz de beslenme rejiminizi aniden değiştirirseniz, siz de karın ağrısı çekersiniz.
Bu hazım sorunu ile ilgili olsa gerek, İBB CHP’li bir Başkan’a geçince, İBB’nin tarihi kuruluşlarından “Hamidiye Suları” AK Parti’de gaz yapmaya başladı.
Bunun sonucu olarak da bazı kamu kuruluşları yerli ve milli ama CHP’li belediyeye ait Hamidiye Suları’nın kurumlara alınmaması talimatı verdiler.
Hatta haberlere göre İBB’nin personel maaşlarını yatırdığı kamu bankası bile “Hamidiye’den vazgeçenler” arasına katıldı.
Biraz garipsedik.
hamidiye su thy ile ilgili görsel sonucuYine de “Geçici bir kızgınlıktır. Sonuç olarak bu su Ekremiye suyu değil, Hamidiye suyu. Kurucusu Sultan Abdülhamid, adını bile ondan alıyor. Ekrem’e kızıp Sultan Hamid’den vazgeçmezler herhalde” diye düşündük.
Geçen hafta THY ile yurt dışından gelirken, en merak ettiğim şey, uçakta yıllardır verilen Hamidiye Su’yun yine olup olmayacağıydı.
Servis önümüze koyulunca tepsinin köşesinde Hamidiye bardağını görünce açık söyleyeyim, sevindim.
“Bak” dedim, kendi kendime “Demek ki bu bir yaygın talimat değil, densiz bir işlemden ibaretmiş. THY ve DO-CO hâlâ Hamidiye aldığına göre, saçma bir kan davası güdülmüyor”
Hatta hostes hanımefendiye de bu memnuniyetimi belirterek, “THY Hamidiye’den vazgeçmemiş. Bravo” gibi bir şeyler söyledim.
Genç hostes kızımız da tebessümle yanıt verdi.
Ama o da.
Dün öğrendik ki, THY ve DO-CO da talimat almış gibi artık yolculara Hamidiye değil, Fransızlara ait bir su markasını verecekmiş.
Biri belediyenin suyu.
Yüzde yüz yerli ve milli.
Üstelik de Osmanlı’dan bu yana varolan, Sultan Hamid’in adını verdiği su.
Diğeri ise Fransız Danone.
Yerli ve milli diye yer gök inletenlerin, en sevdikleri Sultan’ın suyundan bile vazgeçecek kadar hazım sorunu çekmesi normal değil.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    23 Ekim 2019 15:30
    0 0
    kızıl sultanın suyuna bu ne ragbet yahu..hem de sultan ve osmanlı kin ve nefretlilere bak hele. ben olsam agzıma almam o suyu,sultanın suyu demek. hımmm... peki bizim sultan düşmanları, laikçiler, ataistler, budistler, devlet-i fehimaneciler ,vesayet vesayet vekilleri, devşirmeler niye hamidiye diye dellendiler. well minel garaib.dünya mı tersine döndü be.
  • Nazan

    03 Ekim 2019 16:41
    1 1
    çok şükür THYmüşteri şikayetlerimizi dikkate aldı ama danone yerine Munzur veya Saka Su ( PH değerleri yüksek ) ve yerli olana ile anlaşsa idi güzeldi ama beni danone olması rahatsız etmiyor sonuç olarak altaylı torus kullanmayıp yabancı araba kullanır iken THY suda danone ile alşaması neden rahatsız etti ? yani yandaşsın o kadar belli etme bari
  • salih

    03 Ekim 2019 09:34
    3 0
    Abdülhamit para oluncami suyun yerli olduğu aklınıza geldi adam zaten Fransa'ya davete gitmiş demek firansiz sevgisi imamadada varmis
  • ZAFER

    03 Ekim 2019 09:27
    4 0
    Sayın altaylı bir defa kaybeden bu kadar hazımsızlık yapması normal diyorsunuz tespitiniz çok güzel, 17 (onyedi) defa kaybeden de yapmışmıdır veya hazımsızlığı aklının da önüne geçmiş mi dir bir bakıverin diyecektim.
  • Yilmaz

    03 Ekim 2019 01:28
    6 0
    Biri şu atlıya söylesin HAMİDİYE suya İBB %50 zam yaptı,THY enayimi?
  • HAYDAR TOPÇUOĞLU

    02 Ekim 2019 18:31
    7 0
    SAYIN FATİH ALTAY SENDE DAHA ÇOK HAZIMSIZLIK YAPMIŞ AK PARTİ YAPINCA HAZIMSIZLIK CHP YAPINCA DEMOKRASİ FATİH BEY SENDE HAZIMSIZLIK VAR Bİ HAMİDİYE SU İÇ SANA İYİ GELİR... REKLAMLAR HAMİDİYE SU HAZIMSIZLIĞA BİREBİR HAMİDİYE SU İÇ HAZIMSIZLIĞIN GEÇSİN...
  • Ramazan

    02 Ekim 2019 17:03
    22 3
    Sayın altaylı, Hamidiye su, yerli ve milli olabilir, ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi artık "YERLİ VE MİLLİ DEĞİL", demokrasi değip bağrımıza taş basıp, seçimi bekliyoruz,
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;