SİYASET

Fatih Altaylı : Disipline sorumlusunu verin

Tarih
13 Kasım 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Fatih Altaylı

CHP’de yine kriz var. 
Kemal Kılıçdaroğlu’nun baş tacı ettiği, Ahmet Davutoğlu tarafından alnından öpülme “Şerefine nail olmuş” eski Musul Konsolosu Öztürk Yılmaz, Habertürk’te katıldığı bir yayında “Ezan Türkçe okunmalıdır” deyince en sert tepkiyi kendi partisinden gördü. 
AK Parti “Cehape zihniyeti değişmemiş” diyerek durumun keyfini çıkarırken, CHP “Bizim böyle bir arzumuz yok, ezan Arapça okunmalıdır” diye peş peşe açıklamalar yaptı ve Öztürk’ü de disiplin kuruluna sevk etti. 
Ancak burada çok önemli bir yanlış, bir haksızlık var. 
Eğer CHP’de birisi Öztürk Yılmaz’ın bu sözleri nedeniyle disiplin kuruluna sev edilecekse bu kişi Öztürk Yılmaz değil, Kemal Kılıçdaroğlu’dur. 
Öztürk Yılmaz’ı Davutoğlu’ndan devralarak CHP’de giderek daha etkin konumlara taşıyan kişi bizzat genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. 
Emekli Büyükelçiler Faruk Loğoğlu ve Osman Korutürk gibi sonuna kadar saygın, sapına kadar dış politika uzmanı olan iki ismi Meclis dışına atan, iddialara göre Namık Tan gibi bir önemli diplomata partinin kapılarını kapatan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi CHP’nin dış politikasını Öztürk Yılmaz’a emanet eden kişidir. 
Bu yüzden de Öztürk Yılmaz o sözlerin sahibi olabilir. 
Ancak o sözlerin asıl sorumlusu Kemal Kılıçdaroğlu’dur. 

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    13 Kasım 2018 17:17
    0 0
    bari flash tvde sabah gazeteleri sunan YILMAZ TUNCA yı takip edin de nasıl böyle kıbarca muhalefet edilir, nasıl böyle güle güle AKPye,hukumete çakılır görün,ögrenin.ben bizim mahalle tvlerinde aptalca gazete okumalarıni gördükçe,en güzeli yılmaz diyorum.bizimkiler gazeteyi 20 metre ötede tutuyor da, okuyacağı haberi kesip ekrana yapıştırıp bir de okuyor.ulan bizim okumamız yok mu. iş mi senin yaptığın.diye soran da yok be..ULAN EKRANA GAZETEYİ TAM KOYSANA.
  • hursit dilaver

    13 Kasım 2018 17:12
    0 0
    öztürk yılmaz gerçek kemalist ve CHPlidir.çok saftirıktir benim ezik hödük medyam ADAM SELEFİLER lafı etti, bizim hödükler anlamadı.daha öncede afrin harekatları sırasında bizim askerlerin CİHATÇILARLA BERABER OLDUĞUNU söyledi,kimse anlamadı demek.İŞİDÇİ DESEYDİ DE ANLAMAZDI.ÖSO DESEYDİ DE.ÇÜNKÜ BU MEDYADA İZAN YOK. AMA ADAM ANINDA GAZETESİNDE YILLAR ÖNCE OLAN BİR ŞEYİ ŞAK DİYE ÇAKIYOR. UTANIN BE.
  • HATA

    13 Kasım 2018 16:44
    0 0
    ÖZTÜRK'ÜN HATASI SEÇİM ÖNCESİ AÇIKLAMASIDIR YOKSA BAŞKA SEBEP YOK.ZİRA EZANIN TÜRKÇE OKUNMASINI CUMHURİYETİN KAZANIMI GÖREN BİR CHP AKSİNİ DÜŞÜNMÜYOR.TABİ İÇERİSİNDE AKSİNİ DÜŞÜNENLER OLABİLİR ANCAK SESLERİNİ ÇIKARMAZLAR.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;