GÜNCEL

Fatih Altaylı : Bunun adı dinci terördür

Tarih
18 Mart 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Fatih Altaylı

Dün “Bu Hristiyani terördür” diye yazdım.

Galiba bir ben böyle yazdım.

Batı medyasında biraz vicdani bir tavır görseydim ve ibadethane basarak  49 kişiyi katleden teröriste “terörist” diyen tek bir Batılı gazete okuyabilseydim, “Acaba hata mı yaptım böyle diyerek” diye düşünebilirdim.

Ancak yapmadılar.

Aynen İslamcı teröristlere “terörist” diyemeyen İslamcı medya gibi davrandılar.

Meseleyi bireysel bir “meczuba” bağladılar, meselenin “dinci” yanını görmezden geldiler. İslamcı teröre “terörist” diyemeyen İslamcı medyadan bile daha iki yüzlü idiler.

İslamcı entelektüelleri anlamak ise hiç mümkün değil zaten.

Zannediyorlar ki, onlar  bu saldırıya “Hristiyani terör” demezlerse, Batılılar da “Aaa, bak onlar bu işe soğukkanlı yaklaştı biz de bundan sonra İslamcı terör demeyelim de ayıp olmasın bari” diyecekler.

Bunun adı saflık veya iyi niyet değil, basbayağı salaklıktır.

Bu çok açık biçimde fikri altyapısı bir takım “Hristiyan ve ırkçı” felsefeciler tarafından hazırlanmış, piyasaya sürümü ise Hristiyanlık sosuna bulanmış ırkçı siyasetçiler tarafından yapılmış bir “dinci terördür”.

İslamcı terörün fikri ve felsefi altyapısı nasıl ki Mısır’da hazırlanmışsa, Hristiyancı terörün fikri altyapısı da Fransa’da hazırlanmış besbelli.

Bunların tümü terördür.

Her ikisi de “dinci” terördür.

Ve bu sorumsuz politikacı tipleri, dini kullanarak iktidar olmayı ve iktidar kalmayı sürdürdükleri sürece bu terör tipi giderek artacaktır.

Din siyasete sokulduğu sürece, terör de dine sokulacaktır.

Bunu açık açık söylemekten kaçınmanın hiçbir derde çare olması da muhtemel değildir.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Namyelüs

    18 Mart 2019 23:26
    0 0
    ''Batı medyasından biraz vicdani bir tavır görmeyi'' bekliyormuş Fatih Altaylı.Sana Batı'yı kim anlattı ise yanlış anlatmış.Her türlü ahlaksızlık,sömürü,dinsel baskı,çıkarı için her türlü edepsizlik vs.Biraz tarihi doğru okusan anlarsın.Bir de dinimizi yanlış anlatmışlar gibi.Onun da doğrusunu öğrenmeni dilerim.
  • hursit dilaver

    18 Mart 2019 16:18
    0 0
    demek ki. yaşasın laiklik ve budizm. onlarda olmuyor bu.siz sakın 28 şubatta öldürmekten beter edilen, kolu bacağı koparılan,hala mapuslarda yatan,istikballeri alınmış,yıllarca kan kusturulumuş,gençlikleri çalınmış,sahura kalktığında fişlenen, cami kapısından girenlerin fişlendiği ve içerde birinin anlaşılmıyan dilden bir şeyler söyleyip arkasındakilere komut ettiği raporları yazılan zamanlardaki yapılan zulüm ve isdibdatları sakin katliam sanmayın. yanılırsınız. emi canlarım benim.
  • ayhan yılmaz

    18 Mart 2019 10:18
    0 0
    mükemmel fikirler. onlar islami terör diyorsa bizde hırıstiyani terör diyelim. neden korkuyoruz? dinler arası çatışmamı olur.olsun.zaten var. açıktan olsun. ancak bu şekilde onların önü kesilir.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;