SİYASET

Ergün Diler : Yeni sayfa

Tarih
06 Mayıs 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Charlie Hebdo baskını, Paris'in göbeğindeki katliam, Brüksel'i titreten bombalamalar, Sultanahmet patlaması, güney sınırımızdan gelen yüzbinlerce insanın soluğu Türkiye'de alması, ardından Avrupa'ya yönelmesi, düşen petrol fiyatları ile Rusya'nın sallanması, sınırımızın diğer tarafından atılan ROKETLERİN Kilis'e düşmesi, Rus uçağının vurulması, "vizeler kalkıyor" havasının yayılması, son dönemde Merkel'in sayısını hatırlamadığımız kadar Türkiye'ye sık gelip gitmesi, Devlet Bey'e isyan bayrağının açılması ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakması...
Aynı oyunun parçaları...
Çok farklı ve birbirlerine hiç benzemeyen olaylar ve yapılar olduğunu biliyorum. Ama zaten büyük oyun öyle kurulur. Herkesin anlamaması için KURGU karışık olur! Çok az kişi anlar! Olaylara genelde sadece bakarız. Çözmek kolay olmadığı için de kaçarız.
Ama bazı güçler DÜNYAYI SAHİPSİZ BIRAKMIYOR.
Bu nedenle atılan ve atılacak her adımın bir hesabı var. Son cümlemin altını muazzam örneklerle doldurabilirim. Sarsıcı da olur. Ama gerek yok. İsimlere girmek hiçbir zaman benim için cazip olmadı. Bundan vazgeçecek değilim...
Ha unutmadan yukarıdaki olaylar zincirine ALMANLAR 'ın gelip İNCİRLİK'te yer istemeleri de dahil edilebilir!
Defalarca yazdım...
DOLAR 'ın tahtını koruması için ORTADOĞU'nun güvenilir bir elde olması gerekiyordu. Bunu İslam alemine örnek bir ülke yapabilirdi. Bu da Türkiye'den başkası değildi. Bir bakın! Suudlar, İran ya da Mısır olabilir mi? Ya Libya, Pakistan? Suriye, Irak?
HİÇBİRİ OLAMAZ!
Olmayacak da...
100 yıl önce buralardaki sınırları çizen İngiliz-Fransız'dı.
Almanya da oyunun içindeydi.
Kaybetti. Şimdi Avrupa'nın haritasını çizdiği bu bölgeyi terk etmesi gerekiyordu. Petrol-para ilişkisinde Avrupa'nın ve EURO'nun tehdit olmaktan bir an önce çıkması hedefleniyordu.
Paris baskınları, göçmen akınları, Charlie Hebdo bu nedenle CIA tarafından yapılıyordu. Avrupa'ya "Müslümanlar'la arana mesafe koy. Artık bu ilişkiyi istemiyoruz!" deniliyordu. Bu mesaj terörle veriliyordu. Eğer mesaj alınmıyorsa bir adım sonrası felaketti.
Daha yıpratıcı adımlarla geleceklerdi.
Avrupa, CIA tarafından cezalandırılıyordu. Ama Ortadoğu hala son şeklini almış değildi.
Türkiye içinde ve dışında bir takım ODAKLAR yapılması gerekeni haklı ya da haksız gerekçelerle önlüyordu. Dünya üzerindeki kavganın bir benzeri biz göremesek de içeride de vardı.
Tıpkı Amerika'daki Hillary-Trump çekişmesi gibi... MHP'nin içindeki Devlet Bey ile Meral Hanım mücadelesi de buydu. Hatta Deniz Baykal'ın zaman zaman eski günlerine dönerek Kemal Bey'e diklenmesi de...
Daha da ileri gidelim. AK Parti içinde Erdoğan'la yola çıkanların zamanla eriyip kaybolması da budur... Kaybolanlar hem kaybedeceklere oynadılar, hem de oyunu iyi okuyamadılar. Bunu en iyi Erdoğan yaptığı için tam gaz yoluna devam etmekte! Karşı duruyormuş gibi yapıp sahneye çıkamayanlar bir süre sonra unutulacak. İsimlere girmem.
Ama hiç az değiller. Oyunu anlamamak için ısrar edenler hep kaybedecek.
Yalnızlaşacaklar.
Telefonla mesaj atsalar cevap alacakları insan bulamayacaklar.
Sanal ortamda TT olacak sözler söyleseler kimse dönüp bakmayacak!
Çünkü Oslo'da, Gezi'de, 7 Şubat'ta, 17 Aralık'ta bunu denediler. Gidişat�� tersine döndürmeye çalıştılar.
OLMADI! YAPAMADILAR !
YENİLDİLER !
Yenemedikleri için de hepsi gelip kapımıza dayandı. Hem Amerika, hem Avrupa... Yıllarca kapıda bekleten Avrupa şimdi vizeleri de kaldırıyor, para da veriyor, "NE olur bizi bırakmayın!" diye yalvarıyor.
Amerika da öyle...
Ortadoğu'da Ankara olmadan istedikleri sonucu alma şansları yok. Bunu gördüler.
Rahmetli Uğur Mumcu şöyle diyordu:
"Türk, İsviçre medeni kanununa göre evlenen, İtalyan ceza yasalarına göre cezalandırılan, Alman ceza muhakemeleri usulüne göre yargılanan, Fransa idare hukukuna göre idare edilen ve İslam hukukuna göre gömülen kişidir..." Avrupa sistemimizin tam merkezindeydi. Bizi Ortadoğu'dan, İslam'dan, tarihten koparmak için her şeyi yaptılar.
Koptuk da zaten...
GÜÇLÜ TÜRK istenmedi.
Hep rakiptik onlar için. Budamak için içeride ayrıştırdılar. Eğitim ile, medya ile, ideolojiler ile, partiler ile, üniversiteler ile... En temel konularda bile anlaşamaz olduk. FORMA aşkıyla konuşuyorduk. Gerçekleri ve oyunu görmek istemiyorduk.
Aslında TÜRK DEVLETİ içinde biriken AVRUPALILAR 'ı temizliyordu. Avrupa'ya sadakatla bağlı olanlar üzülüyordu. Bu askerde de, siyasette de, bürokraside de vardı... Diğer yandan Amerika'dan operasyon yapan PARALEL YAPILAR da gidiyordu. Bir arınma sürecinden geçiyorduk. Çünkü masada eşit şartlarda olmak için içeride güçlü olman şarttı. MHP ve Devlet Bey çok kez Avrupa'ya yakındı.
Son dönemde değiştiler. Meral Hanım ise önce Avrupalı'ydı sonra Amerika'ya yakın oldu.
Eğer MHP, Meral Hanım'ı mahkemelerle durduramazsa bu tehdit Devlet Bey'den önce AK PARTİ için olacak. Bu da bölgede büyük güç olan Washington'un Ankara ile karşı karşıya gelmesi demek olacak. Eğer Meral Hanım gelirse AK Parti içinde de sürpriz kıpırtılar olacak... Arada sorun yoksa, olmayacaksa ve iki başkent el sıkışacaksa Meral Hanım önüne çıkan engelleri aşamayacaktı.
Erdoğan da bölgedeki son operasyonu güvendiği isimlerle götürecekti...
Türk askeri ne şekilde olacak bilemiyorum ama kesinlikle ve kesinlikle gövde gösterisi yapacak. Nerede? Nasıl? Ne zaman? BİLEMİYORUM. Ama yapacak. Yaparken de SİYASİ KARARGAHTA aynı doğrultuda aynı bakış açısıyla yaşayan isimler istenecek... PKK, PYD ve YPG de inanılmaz darbe alacak. Türk DEVLETİ inanılmaz kararlı ve gerektiğinde inanılmaz sert olacak. Bu sayfa yeni açıldı! Bunu Güneydoğu'da mı, Suriye'de mi, Irak'ta mı göreceğiz bilmem! Ama göreceğimiz kesin!
Bazen BÜYÜK olduğunuzu göstermek için BÜYÜK adımlar atmak gerekir! Büyük adımlar da KÜÇÜK düşünenlerle atılamaz...
Bir BAŞBAKAN görevi bırakırken en küçük bir hasar meydana gelmiyorsa bu TÜRKİYE'nin gücündendi!
İsimlere takılmayın! Türkiye'nin oynayacağı büyük role kilitlenin!
Şifre MHP'de... Meral Hanım geliyorsa başka, gelemiyorsa başka senaryo hayata geçecek!
Meral Hanım destekçileri tarafından "STOP" ettirilirse TÜRKİYE'nin şovunu izleyin! Bütün gücümüzle tarih yazacağımızdan emin olun! Devleti yeniden kurup büyüteceğimizden kuşkunuz olmasın! Belki 17'ncisi olmayacak ama en güçlüsü olacak!
Önce ben söylemek istedim...

Takvim
5 Mayıs 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • HASAN ÇETİNTAŞ

    06 Mayıs 2016 13:39
    0 0
    ERGÜN ABİ; Meral Hanım destekçileri tarafından "STOP" ettirilirse DEDİNİZ VE ONA GÖRE DEVAMINI GETİRDİNİZ. YA STOP ETTİRİLEMESE? BUNUNLA İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ. SAYGILAR.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;