DÜNYA

Ergün Diler : Türk çağı

Tarih
19 Temmuz 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 Kaldığımız yerden devam edelim. Akıllarda kalan sorulara da cevap bulmuş oluruz belki. Dünya haritasını önünüze getirip baktığınızda, pek fazla bir şey bilmeseniz bile ABD-ÇİN mücadelesini görürsünüz. Tabii arkadaki İNGİLİZ GÜCÜNÜ de...
Bu denklemi incelediğinizde TÜRKİYE'nin de kendi geleceği için inanılmaz adımlar attığını hemen fark edersiniz. Galiba sıkıntı burada!
Herkes küçük küçük parçalarla uğraşıyor.
Neden böyle, çözmüş değilim.
Ama içerideki kısır tartışmalara rağmen ANKARA'nın yürüme hızı büyük umut veriyor. Ki hız artarak devam edecek...
Pentagon ile yani silahı elinde tutan ile İngiltere'nin kavgası 2018'in ŞUBAT'ında sonuç verecek. O tarihte kesin nokta konulmuş olacak.
Gelinecek olan bu final bizim de içinde bulunduğumuz dengelerin yeni şeklini ortaya koyacak...
Kazananlar-kaybedenler ortaya çıkacak. Bu tarihe kadar ismini pek duymadığımız kişiler sahne alacak.
Pentagon'un yıllar önce Trump'ın yanına yerleştirdiği Gary Cohn, o tarihte Janet Yellen'in yerine FED Başkanı olursa savaşın galibi Pentagon olacak. Tabii COHN'un FED'in patronu olabilmesi için Pentagon'un İPEK YOLU üzerinde şu birkaç ay içinde etkili ve sonuç alacak cinsten operasyon yapması şart! Kolay mı? Hiç değil!
Ancak yine de önümüzdeki 7-8 ay çok büyük çarpışmaların yaşanacağı bir dönem olacak.
Açalım biraz daha...
Rothschild ailesi, 1900'lü yıllarda iki kez yok olma tehlikesi yaşadı. Bunlardan birinde Kraliçe II. Elizabeth'in babası VI George ile anlaşmak zorunda kaldı. VI George, Rothschild ailesinin önünü kesti ama yok edemedi.
Bu anlaşma, ailenin İngiltere üzerindeki hakimiyetini azalttı. Zamanla taşlar yerine oturdu tabii...
İşte bu kavganın içinde hem aile hem İNGİLTERE var. Çin zaten yanlarında.
Karşılarında ise PENTAGON var!
Kavganın asıl merkezi İPEK YOLU.
Eğer aile Pentagon'u yenemeyeceğini anlarsa hiç düşünmeden ilk hamlesini yapar! İPEK YOLU'nu ABD'ye devreder! Ama ilk adımda yani zaferi kazanamayacağını gördüğü anda FED Başkanı olarak GARY COHN'a itiraz etmez!
Gary Cohn, Pentagon'un projesidir.
Goldman Sachs'ta 25 yıl üst düzey yöneticilik yapan 5 özel kişiden biri.
Cohn, Rothschild ailesinin geçmişte hem güvenini kazandı hem de ABD'de güçlenmesini sağlayan ekipte özel görev aldı. Trump, BEYAZ SARAY'a geçince gerçek ortaya çıktı! Gary Cohn'un PENTAGON'un adamı olduğu anlaşıldı.
Cohn, ROTHSCHILD ailesinin operasyon gücünü ve kılcal damarlarını bilen biri... Pentagon ile Britanya arasında artık gizlenemeyen savaşın önemli bir ismi de Cohn...
Gelelim ziyarete!
Dün kaldığımız yere...
Önemli yer burası çünkü!
Kraliçe Elizabeth, 10 Temmuz'da ABD Başkanı Trump'a İngiltere ziyaretinin öngörülemeyen şartlar nedeniyle iptal edildiği mesajını gönderdi. Kolay kolay görülecek bir mesaj değildi bu.
Kraliçe PENTAGON'un bu ziyaretin gerçekleşeceği tarihe kadar ne yaptığını biliyordu. Trump'ın elini güçlendirip Londra'dan istediğini alarak dönmesini hedefliyorlardı.
Kraliçe ziyareti iptal ederek rest çekti!
Kraliçe'nin bu tavrı, "Britanya 'Büyük' olarak kalacak. ABD, Britanya'nın gölgesinde yaşamaya devam edecek" mesajıydı.
David Lloyd Johnston, Anand Satyanand, Quentin Bryce gibi önemli isimler Londra'ya davet edildi. Kraliçe Elizabeth, eskiden beri birlikte çalıştığı KANADA 'yı,YENİ ZELANDA 'yı ve AVUSTRALYA'yı yönetmiş bu isimlere durumu anlattı. ABD'ye karşı yapmaları gerekenleri sıraladı.
Pentagon'un Ortadoğu ve Afrika'daki İngiliz hakimiyetindeki ülkelere karşı başlattığı savaşın ikinci adımı belliydi! Şimdiki saldırılar İngiliz Milletler Topluluğu'na yönelecekti!
İngiliz istihbaratının raporları böyle söylüyordu! Ancak Pentagon, Kraliçe'nin AMERİKA'da ne kadar güçlü olduğunu unutuyordu. Atladıkları buydu. İngiliz Milletler Cemiyeti'ne saldırılar ABD'nin içinde kısa devre yapardı.
Bunu da yaşayarak göreceğiz zaten!
Bir de ALMANYA ayağı var!
Derin Almanya'nın iplerini elinde tutan şirketler Mercedes, BMW, Volkswagen ve Audi'dir! Bu markaların gizli ortakları da İngiliz Rothschild ailesidir. ABD'de başlayan ve Almanya'nın Stuttgart mahkemelerince devam ettirilen Alman otomobil markalarına operasyonun merkezinde de Pentagon var.
Cezaların kime kesildiği ortada yani! Almanya Başbakanı Merkel, Alman sanayine büyük darbe olan bu operasyona, merkezde Rothschild ailesi olduğu için sessiz kalıyor. Alman otomotiv devleri, 100 ülkeden daha güçlüdür. Yeni İpek Yolu'nun merkezinde de bu otomotiv şirketleri yer alıyor.
ABD, Almanya'yı yönetir. Özellikle BND, CIA'e bağlıdır. Ancak İkinci Dünya Savaşı ile birlikte ABD, Almanya'nın tamamını yönettiğini düşünürken, sanayi tamamen Rothschild ailesine geçti.
Almanya'nın merkezinde sanayi olduğu gerçeğini unutmazsak, ülkedeki asıl gücün kim olduğu da ortaya çıkar!
AİLE yine karşınızdadır!
Operasyon ABD'de 2014 yılında başladı. Ancak ABD Başkanı Obama, bu soruşturmanın hızlı ilerlemesini engelledi.
EL freni görevi yaptı. Obama'nın atadığı Adalet Bakanvekili Sally Yates de, Pentagon'un Alman otomobil devlerine yönelik operasyonunun ABD'ye zarar vereceğini düşünenlerdendi.
Davayı da uzun süre engelledi. Tıpkı BAŞKAN Obama gibi...
Ancak Trump göreve gelir gelmez, ilk operasyonlarından birini de Adalet Bakanvekili Sally Yates'e yaptı.
Hiç gözünün yaşına bakmadan!
Çünkü ilgili dosya PENTAGON'dan geliyordu! Düğmeye basılıyordu!
Bir tarafta ABD'nin büyük olmasını isteyen Pentagon, diğer tarafta 100 yıldır dünyayı ailelerle birlikte yöneten Kraliçe II. Elizabeth...
Bu büyük savaşın kimin lehine sonuçlanacağına da bu iki büyük güç değil başka faktörler karar verecek.
TÜRKİYE bunların içinde en üst noktada! Türkiye'nin konumu, tarihi, ilişkileri, derinliği, lideri, vizyonu, yeni yapılanış şekli ve gideceği yeri bilmesi bizi dünya üzerindeki en önemli ülkelerden biri yaptı. KAVGA İPEK YOLU'nda!
İçinde TÜRK var. YOL'un geldiği yerde de gideceği yerde de TÜRK var. Güçlü TÜRKİYE maçın sonucunu tayin edecek. Bunu anlamayı bırakıp küçük parçalarla uğraşmak zaman kaybı...
Türkiye işin merkezinde. Savaş büyük!
Katar, İran, Ukrayna, Arabistan ve Kuveyt, savaşın dışında kalamayacak.
Bu ülkelerin yaşayacağı kaoslar ve alacakları kararlar, aslında ABD ve İngiltere arasındaki büyük kavganın sonucunu belirleyecek...
Tarihte hiç görülmemiş ittifaklarla silahlarla yöntemlerle sürdürülen bir savaş bu... Zaferi BÜYÜK OYUNCULAR değil de pastadan PAY ALANLAR tayin edecek! 4 Müslüman ülkenin, Müslüman Katar'a operasyon kararı almasının merkezinde elbette ABD var. Yazdık defalarca! Aynı şekilde Katar'ın güçlü olarak direnmesinin arkasında da İngiltere ve Müslüman Türkiye var.
Türkiye büyük savaşın sonucunu belirleyecek en kritik ülke. İpek yolu ile yeni başlayacak çağın belki de ipi bizim elimizde. Bunu en iyi Çin ve İngiltere biliyor! ABD ise ezberlemiş durumda! ABD operasyonlarla Ankara'yı yöneteceğini sandı.
Yanıldı, düştü.
Şimdi 65 ülkenin yer aldığı İPEK YOLU'nda Türkiye merkezde. YOL'a çıkıldığı an Türkiye uçacak.
NET!
ABD ve İngiltere mücadeleyi sürdürürken Ankara kendi içini temizleyip ağırlıklardan kurtuluyor. ABD de Kemal Kılıçdaroğlu Bey ile Meral Hanım üzerinden gelmeye çalışıyor!
Dışarıda da YPG'si hazır!
Sadece bizde değil dünyada bu 7-8 ay çok önemli. Her an her şeyin yaşanacağı bir viraja girildi. Herkes farkında olsa iyi olur! Dikkati elden bırakmayın! Savaş bu sütunlara sığmayacak kadar büyük!
Kazanan Türkiye olacak! Kesin ve net!

Takvim
19 Temmuz 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Asena

    19 Temmuz 2017 21:27
    8 0
    Sizin yazılarınızı derin bir "inşallah", diyerek okuyoruz.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;