DÜNYA

Ergün Diler : Sınır harbi

Tarih
03 Kasım 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 Avrupa'da ve başka noktalarda sık sık yazdığım gibi TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN ismi öne çıkartılıyor. Bu önümüzdeki kurgunun ne olduğunu ve neler yaşanacağını görmemize yardım eden bir pencere! Barzani ve Peşmerge bunu görmek istemedi. Gitti. Hafızamda bazı şeyler yer eder! Mesela Öcalan, İMRALI ZABITLARI'nda bir yerde "50 bin kişiyle halk savaşı yaşanacak..." diyordu. Başka şeyler de söylüyordu ama bunu hiç unutmadım!

Barzani, Peşmerge, YPG ve Suriye'nin kuzeyine bu açıdan bakmakta fayda var.
Öcalan bilerek mi bilmeyerek mi söyledi!
Fikrim yok. Ama o cümle aklımda...
Konu ORTADOĞU olunca pek çok şeyi dikkatle izlemeniz gerekmekte...
Hakkari'de PKK terörü yine kendini gösterdi. Hainlerin saldırısında 8 şehit verdik. Saldırıdan sonraki gelişmelere bakınca bazıları bunu YPG'nin ilk adımı olarak yorumlamakta.
Mümkün mü? Evet!
Çünkü ORTADOĞU'daki dengeleri sarsmak için yetiştirilen bir örgütten sözediyoruz. Herkesin eli içindeydi düne kadar! Şimdi PENTAGON komutan!
YPG, Barzani, Peşmerge'ye gelmişken ORTADOĞU'dan devam edelim...
Çünkü dünya üzerindeki kavganın en rahat görüldüğü yer burası. İçinde bizim de olduğumuz coğrafya resmen bir laboratuvar gibi...
Savaşlar, terör örgütleri, operasyonlar, darbeler, bombalar yani ne ararsanız var!
Bu coğrafyada iki aktör hep öndeydi! Biri PENTAGON, diğeri ise AİLE...
Rothschildler yani...
Açalım biraz daha... Çünkü inanılmaz şeyler konuşuluyor, yazılıyor! Buralarda bunlara pek kulak kabartan yok ama olay sandığımızdan çok daha ciddi!
Pentagon ve Rothschild ailesinin son ortak operasyonu Arap Baharı oldu.
Bugün için iki güç karşı karşıya geldiyse, bunun nedeni de Arap Baharı'dır... Bu tezi savunan akıllı çok insan var! Ve devamında "Ortadoğu ve Afrika'nın yeniden dizayn edilmesi için böyle büyük bir ayaklanmanın yaşanması gerekiyordu. Tunus'ta ateşlenen fitil, birçok ülkeyi etkisi altına aldı" diyorlar... İlginç değil mi...
Ayrıntılara girelim o zaman! Bakalım başka neler diyorlar!
Amaç eski liderlerin devrilmesi, yeni güçlerin büyük ortaklığının devam ettirmesiydi. Arap Baharı'nın en önemli oyuncuları Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih (95 milyar dolar), Libya lideri Kaddafi (153 milyar dolar), Tunus lideri Zeynel Abidin bin Ali (103 milyar dolar) ile Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in (145 milyar dolar) servetleri de ortak şekilde dağılacaktı. Ancak böyle olmadı! Liderlerin devrilmesinden sonra bu paranın tamamı Rothschild ailesinde kaldı. Bu 4 lider de yaşarken paraları İngiliz fonlarında yatıyordu. Anlaşma gereği, bu paraların yarısı Amerikan silah şirketlerine devrolacaktı, olmadı.
İkinci adım petrol sahaları da iki güç arasında paylaştırılacaktı, paylaşılmadı.
Libya eski Petrol Bakanı ve Başbakanı Şükrü Ganim, Kaddafi'nin dışında Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, Tunus lideri Zeynel Abidin bin Ali ile Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in servetlerini yöneten isimdi. Belki hatırlayanlar olacaktır, GANİM Avusturya'da öldü!
Cesedi bir nehirde bulundu! Demek ki fazla para mutluluk getirmiyordu!
4 lider de en güvendiği isim olarak Şükrü Ganim'i seçmişti. Şükrü Ganim de Rothschild ailesinin adamıydı. Bu paraların hangi fonlarda değerlendirildiği, nasıl yönlendirildiğini de bilen sadece Şükrü Ganim'di. Şükrü Ganim'in cesedinin Viyana'da bir nehirde bulunmasından sonra BU PARALARIN TAMAMI AİLENİN OLDU! Yani Rothschildler'in...
Ortadan kaybolan para 496 milyar dolardı!
Kayıtlara göre. Belki de daha fazlaydı.
Kimse bilmiyor!
Bu Arap Baharı'nın en önemli operasyonuydu. Aslında Arap Baharı'nda para operasyonunun dışında, petrol rafinerilerinin de paylaşımı olacaktı.
Olmadı ama! Bazı ülkelerdeki petrol rafinerileri Rothschild ailesine geçti.
Burada da Pentagon'a büyük kazık atıldı.
Arap Baharı, Yeni İpek Yolu'nun da güzergahının temizlenmesi anlamına geliyordu. Arap Baharı'ndan sonra 7 ülkenin hazine, çevre ve maliye bakanlıklarının hepsi, Rothschild ailesinin bursu ile okuyan isimlerin oldu.
Bu da Arap Baharı'ndan önce planlanmıştı ve başarılı şekilde uygulandı.
Buna itirazı eden, etmesi gereken tek güç vardı, o da PENTAGON'du! Arap Baharı'nda ağır yenilgi alan Pentagon, elindeki tek koz için yeni planlar hazırladı.
Hedef Yeni İpek Yolu güzergahındaki ülkelerin Washington'a bağlanmasıydı.
Afganistan öncelikliydi! İlk adım atıldı ve orada istedikleri sonuçla buluştular!
Libya, Tunus, Yemen, Mısır Yeni İpek Yolu için hayati önemde bir geçiş güzergahı olmasa da bu yolu kontrol etmek için OLMASI GEREKENLER
SINIFINDANDI! O nedenle bu 4 ülkede kaosun her geçen gün daha da artması için düğmeye basıldı. Plan böyleydi. Sadece Mısır bu konuda ortada kalmış durumda. Sisi, Rothschild ailesine yakındır. Son dönemde ailenin tüm isteklerini karşılayıp, ABD'yi saf dışı bıraktığı için MÜBAREK hapisten çıkartıldı.
Eğer Sisi aynı yolda devam ederse, yıllarını hapiste geçiren ve yakın zamanda özgürlüğüne kavuşan Mübarek, ikinci Mısır dönemine başlar.
Bu da planlarda var! Mübarek, şu anda Pentagon'a biat etmiş durumda. Hatta Mısır'la ilgili gelecek planlarını hazırladı ve Pentagon'a gönderdi. Beyaz Saray'daki özel strateji uzmanları da bu plan üzerinde çalışıyor. Eğer bu plan olumlu bulunursa, Mübarek yeniden Mısır'ın lideri olur.
Şimdi Pentagon ilk iş olarak Mübarek'in parasını almak için çalışıyor.
Bu konuda çocukları birkaç kez Mısır'daki Amerikan üssünde sorgulandı ve paranın bazı ipuçlarına ulaşıldı. Ancak bunlar çok etkili değildi. Pentagon ikinci hamle olarak Şükrü Ganim'in eşini aldı.
Ardından çocukları sorgulandı. Sadece Kaddafi değil, 4 liderin parasının akıbeti hakkında yine bazı ipuçlarına ulaşıldı ama önemli sonuçlar elde edilemedi. Silah ve PARA her yerde rakip yani! Pentagon da kazık yediğini düşünüyor ve bunun izini arıyor. Her yerde!
Rothschild ailesi, Arap Baharı'nda tek mermi atmadan, tek dolar kullanmadan trilyonlarca doların sahibi oldu.
Petrol rafinerilerinden günlük kazançları 200 milyon dolar civarında. Ancak yeni Beyaz Saray, bunun hesabını sormak istiyor. Çünkü Pentagon tarihinde ilk kez bu kadar güçlü aldatıldı.
Karizmaları çizildiği için savaş büyük!
Her yerde! Ailenin Pentagon'a karşı ordusu yok. Ancak ordu kadar güçlü ülkeleri var.
Şimdi Arap Baharı ile tam olarak aileye bağlanan ülkelerde, Amerikan askerlerine karşı operasyonlar yapabilecek güce sahipler. Bunu kullanıp kullanmama konusunda bazı endişelere sahipler.
Çünkü silahı en iyi kullanan yapı Pentagon'dur. Sadece askeri anlamda değil. Ailenin çok önemli şirketlerine çok büyük terör saldırıları düzenleyebilecek güç de Pentagon'da mevcut.
Aile bunu gayet iyi biliyor.
Çok kişi bu iki büyük gücün bu derece karşı karşıya geleceğine inanmıyordu.
Ancak dikkatlice incelendiğinde iki gücün savaşı en üst boyuta taşındı. Her yerde kavga ediyorlar. En çok ABD'nin içinde!
Bir adım ötesi, Pentagon'un Rothschild ailesinin önemli isimlerine suikast düzenlemesi. Eğer bunu da görürsek, işte o zaman kimse ne olacağını kestiremez!
Elbette Rothschild ailesinin önemli isimlerine suikast düzenlenmesi, dünyayı farklı bir iklime götürür. Bu iklim de birçok ülkenin yok oluşuna neden olur.
Bu kararın Pentagon tarafından alınabilmesi de hiç ama hiç kolay değil!
Herkesin zarar göreceği savaşta zafer bazen hiçbir işe yaramaz! Bilirler!
Trump, 20 Ocak'tan itibaren Beyaz Saray'da...
Ancak hala Beyaz Saray'da görevli kişilerin yüzde 50'si aileyle yakın temas halinde. Bunun bir kısmı Trump tarafından biliniyor. Ancak bilinmeyenler de var.
İşte bu da Pentagon'un sert kararlar almasını engelleyen risklerden biri...
Ortadoğu, Afrika veya Asya'daki bir olay, artık doğrudan Washington ve Londra'yı da ilgilendiriyor. Hiçbir olay sıradan değil.
Kuzey Irak ve Katalonya'daki referandumla İngiltere ve ABD'deki terör saldırıları da Washington ile Londra'ya mesaj...
Elbette YPG de, Barzani de, PKK da...
Ve burada bizim için yaptıkları hesaplar devreye giriyor... Birbirlerini yenmek için bizim de içinde bulunduğumuz coğrafyada savaşmaktalar... Etkilenmemek mümkün değil... Dışında kalmak da....

Takvim
3 Kasım 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;