DÜNYA

Ergün Diler : Siber savaş

Tarih
30 Mayıs 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
ORTALIK karışık! Hem de fena halde.

Ama gazeteler ve televizyonlar sanırım olanları anlamakta sıkıntı çekiyor. Bakış açısı farklı olduğu için olsa gerek... Yoksa ortada kocaman bir SAVAŞ var ve tüm hızıyla sürüyor. Görülmeyecek gibi değil.
Arkanızı dönüp gidebileceğiniz bir durum yok. Artan bir tempo ve giderek yayılan bir mücadele bu.
Yazılacak çok ama çok şey var.
Bazen günde birden fazla YAZI YAZMAK istediğim oluyor.
Bugünlerde özellikle böyle.
DIŞARIYI takip ettiğinizde durum gerçekten vahim...
İçeriyi anlamak için kesinlikle ve kesinlikle dışarıyı bilmeniz şart.
Yoksa burada olanları ve olacak olanları görme şansınız yok.
Yine kısa haberler olarak geçiştirildi... İki önemli olay... Biri SALİH MÜSLİM diğeri de BRITISH AIRWAYS...
Açalım biraz. Açalım ki kavgayı görelim.
REİNA baskınıyla başlayan ve Manchester saldırısıyla tavan yapan savaşı takip edelim...
İngiliz Havayolu şirketi British Airways, tarihin en büyük siber saldırısına maruz kaldı. Londra'nın Heathrow ve Gatwick Havalimanları'ndan hiçbir uçuş yapılamadı.
Tabii bütün bunlar durduk yerde olmadı! Biri ya da birileri devreye girdi! Kimdi bu?
Hemen cevap verelim: NSA!
Açalım...
ABD, US Cyber Command biriminin kurulmasından sonra dünyanın her noktasına güçlü siber saldırı yapabilecek güce ulaştı.
Hacker saldırısının Kuzey Kore'den yapıldığı iddia edildi. Soru basitti! KUZEY KORE'nin İngiltere ile ne işi vardı? Nasıl bir sorunu vardı ve bu saldırıyla çözecekti?
HİÇ! Hem de kocaman bir hiç! Yanıltmak için kullanılan bir koordinattı. Ama İngilizler de Amerikalılar da gerçeği biliyordu!
Manchester saldırısı CIA ile MI6'in savaşını dünyaya ilan etti! Bardağı taşıran son damla bu olaydı. Hemen arkasından SİBER SALDIRI geldi. Ki savaşın artacağını günlerdir yazıyoruz...
NSA'ye bağlı olarak çalışan US Cyber Command elemanları, hem ABD'ye yapılabilecek siber saldırıları bertaraf ediyor hem de British Airways gibi dünyanın en güçlü siber saldırı kalkanına sahip şirketini çökertebiliyor. ABD, Trump'ın ilk gezisinden sonra MEYDAN OKUMAYA başladı. Bu net! Sanırım ilk 100 gün bunun hazırlığı ile geçti... Trump ülkesinden dışarı çıktı.
Saldırılar da peş peşe gelmeye başladı!
Bombalı mektuplardan canlı bombalara kadar... Şimdi de SİBER SALDIRILAR!
ABD, yeni dönemde siber saldırılarla birçok şirketi çökertme kararı aldı! Aslında bu önemli şirketlerin beklediği bir durumdu.
İngiliz bankacılık sistemi, bu saldırılara karşı özel bir güvenlik ağı geliştirdi. Ancak sonuç ne olacak göreceğiz... Çünkü US Cyber Command'ın saldırı gücü karşısında ne yapacağı şu anda muamma. Kimse de bilmiyor! NSA bu saldırıyla İngiltere'ye "GÜVENDE DEĞİLSİNİZ!" mesajı vermek istedi... British Airways'e düzenlenen saldırının başarılı olması, İngiltere'deki her kurumun güvenlik açığının olduğunu ortaya koydu.
Ama NSA'in asıl hedefi bambaşka! Bu sadece bir testti! Asıl gitmek istedikleri, gidecekleri yer başkaydı...
US Cyber Command, British Airways saldırısıyla çok önemli bankaların sistemine girebileceğini ve hesap hareketlerini alt üst edebileceğini gösterdi. Amaç buydu zaten!
HESAP YEDEKLEME SİSTEMLERİNİ BİLE KONTROL EDEBİLECEKLERİ GERÇEĞİNE ULAŞTILAR...
Peki bu ne getirirdi?
Çok önemli bir sonucu! NSA, US Cyber Command ile BANKALARA girdiği anda İNGİLTERE KÜRESEL FİNANS SİSTEMİNDE OLAMAYACAKTI.
Paranın kendisinde kalma ihtimali kalmayacaktı. Bu nedenle British Airways saldırısı çok önemli bir testti! Siber saldırılarla ele geçirilen İNGİLTERE dünyanın hiçbir yerinde büyük güç olamazdı. Finans gücünüz gittiği anda etkiniz de kaybolurdu çünkü!
Dünyada yeni savaş siber alanda olacak.
EN etkili yollardan biri bu. ABD'de birbiriyle savaşan iki güç, bunu geçmişte fark etti ve ona göre adımlar attı.
Obama, Microsoft'un eski güvenlik şefi Howard Schmidt'i atadı. Schmidt, finans dünyasından gelen biridir. Obama'nın emri ile çok önemli bir pozisyona getirildi. Hem danışmanlık yapan hem de siber saldırılarının merkezini yöneten Howard Schmidt'e karşı Pentagon da adım attı.
Ulusal Güvenlik Bürosu NSA'in başına çok başarılı bir asker olan General Keith Alexander atandı. Keith Alexander döneminde Obama'nın tüm planları bozuldu ve güç Pentagon'da kaldı. Daha sonra NSA Başkanı Oramiral Michael Rogers görevi devraldı. Rogers da Pentagon'un emrindedir.
Yani günlerdir yazdığımız gibi PENTAGON çok kapsamlı bir saldırı planı ile yürüyor.
Asıl yola getirmek, ortaklığa razı etmek istedikleri İNGİLTERE... Elbette İngilizler'in de bir cevabı olacaktır. Susacak ve pusacak değiller. YENİ DÜZEN içinde ABD kenarda kalmak istemiyor. İpek Yolu gibi önemli bir operasyonda kulübede oturmak istemiyor.
Kendi bekaları için bu anlaşılabilir bir şey.
Ama İNGİLİZ AKLI bunları istemiyor.
Sorun da bu! Çin de istemiyor! İkinci büyük sorun bu! Trump bu nedenle Suudi Arabistan, İsrail, Vatikan arasında TURLADI! Hem İsrail'i, hem petrodoları hem de KATOLİKLERİ yanına almak istedi... Zaten PAPA ile görüşmeden önce KATOLİK olan FBI BAŞKANI Comey'i görevden aldı. Bu da saldırılardan biriydi!
Tekrar başa döneceğiz. Ama şimdi Salih Müslim'e bakalım...
Salih Müslim 1951 doğumlu...
1980 yılından itibaren İngiltere adına çalışmaya başladı. Salih Müslim, Margaret Thatcher'ın keşfidir. Kürtler'in lideri olarak düşünülen Salih Müslim, gizlice İngiliz vatandaşı yapılan 50 kişiden biridir.
İngiltere'nin gizli belgelerinde mutlaka korunması gereken 50 kişilik listede yer alır.
Çok kişi bilmez ama...
İngiltere'de güç Avam Kamarası ve Lordlar Kamarası'ndan oluşur. Her ikisi de tereddütsüz Kraliçe'ye bağlıdır. Müslim, son 5 yılda 5 kez Avam Kamarası'nda konuşma yaptı. Bu Britanya'nın Salih Müslim'e verdiği değeri gösterir. İngiltere'ye her adım attığında A Plus karşılama yapılır.
Devlet başkanı statüsü uygulanır.
Margaret Thatcher'ın emri ile 30 yılı aşkın bir süredir Salih Müslim'in korumaları MI6 ajanıdır. Salih Müslim, Britanya için geçmiş 20 yıldan daha fazla değerlidir.
Çünkü Ortadoğu'nun geleceği Suriye'den geçmektedir. PYD ve YPG de, bu sürecin en önemli merkezlerinden birini oluşturuyor.
Müslim, İngiliz gibi düşünür. Pratiktir ve öngörülüdür. Şu anda bölgede ABD'nin etkinliği var gibi görünse de, Müslim bölgenin geleceğini Londra ile şekillendirmektedir.
Müslim'in yıllardır geri planda kalmasının nedeni, Esad'ın İngiltere'nin taleplerini hep yerine getirmesiydi. Esad ile Müslim, zaman zaman sürtüşüyor gibi görünse de aslında İngiltere konusunda aynı düşünürler.
Bölgenin yeni durumu nedeniyle İngiltere, Esad'la bağlarını kopardı. Londra, merkez Suriye yani Esad'la irtibat yerine Esma Esad'la işlerini yürütmektedir. Suriye'nin bir bölümü Esad rejimi ile yeni devlet olarak yaşam sürmeye başlarsa, kısa süre içinde Esma Esad'ın devlet başkanlığı organize edilecek.
Rusya, Beşar Esad'ı köşeye sıkıştırmış durumda. Ancak Rusya, Esma Esad'ın İngiltere ile temasta olduğunu biliyor. Müslim, İngiltere'yi Akdeniz'e komşu olan bir Kürt devleti için ikna etmeye çalışıyor.
Ancak İngiltere, bunun hayata geçmesinden sonra ABD'nin gücü eline geçirme ihtimalini göz önünde bulunduruyor!
Tıpkı Türkiye gibi... Çünkü bölgede kurulacak bir Kürt devleti, her ne kadar Salih Müslim'in güdümünde olsa da, Müslim sonrası bir riski göze almayan Londra'yı daha dikkatli davranmaya zorluyor. MI6, son 5 yıldır Müslim'in bölgede daha aktif olmasını sağlamak için hamleler yaptı.
Birçok önemli komutan bölgedeki YPG'yi yönetmeye başladı. Çok önemli silahlar İngiltere'den gönderildi.
Bu Müslim'in bölgede daha etkin olmasını sağladı. Yerel halk, Müslim'i destekliyor.
İngiltere'nin önemli planlarından biri de buydu ve başarı da sağlandı. İngiltere, Kuzey Irak'ı ABD'ye kaptırdı. Kuzey Suriye'yi de ABD'nin alması halinde, bölgede etkisiz kalacağını biliyor. O nedenle Müslim İngiltere için çok önemli.
ABD, Rusya, İngiltere ve Fransa'nın, YPG'nin içinde kolu var. En güçlü olanı ABD ile İngiltere... Anlayacağınız YPG içinde büyük bir savaş var. Bölgenin geleceğini çizecek en büyük oluşum YPG... ABD veya İngiltere'nin desteğiyle bölgede güç olan ekip, son sözü söyleyecek. Müslim bunların başında geliyor! Salih Müslim birçok kez İncirlik'te bulundu. Pazarlık için! Ancak ABD Müslim'i hiç sevmez! Çünkü ABD Müslim'in ortağı olan Asya Abdullah ile çalışır.
İSTİHBARAT SAVAŞLARI ve BÜYÜK SATRANÇ hızla sürüyor. SURİYE, ORTADOĞU VE AKDENİZ SAVAŞIN merkezi. AKDENİZ, İPEK YOLU'nu da kontrol edilebileceği bir alan...
Biz de işin tam merkezindeyiz...
ABD bölgedeki en büyük oyun kurucu olan İNGİLTERE'ye bu nedenle saldırıyor.
Şimdi Londra da cevap verecektir. Kavga bu!
ABD Müslim'i ülkesine sokmuyor, Manchester'ı patlatıyor, British Airways'i durduruyor! Ve bakalım daha neler olacak...
Dünyanın her hangi bir yerinde göreceğimiz OPERASYONUN ASIL AMACI, SINIRIMIZIN HEMEN AŞAĞISINI kontrol etmek için! Bunu unutmadan gidelim... Olayları böyle değerlendirin... Son sözü biz söyleyeceğiz kesin! Ama şimdi değil. Kavga biraz alevlensin... SONRA!

Takvim
30 Mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;