DÜNYA

Ergün Diler : Sessiz devrim

Tarih
27 Ekim 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
ÜZERİNDEN neredeyse 1 ay geçti.
Cemal Kaşıkçı öldü, öldürüldü, ortadan kaldırıldı, kaçırıldı, yüzü değiştirildi, başka yere nakledildi... Bilemiyorum.
Bildiğimiz son yılların en büyük, en anlamlı, en karlı operasyonu olduğu...
İstanbul'un göbeğinde roller dağıtıldı ve ardından OK'lar VELİAHT PRENS SELMAN'a çevrildi.
"Olmaz" diyemem.
Selman böyle bir çılgınlığı yapar mı? Mümkün!
Kendi konsolosluk binasında yapar mı? Bu da mümkün!
Ama biraz aklı olan insan böyle bir yol izlemez. Kendisinin olanlardan ne kadar haberi var bilemeyiz. Ama görünen o ki birileri onun yerine KARAR almış, yürümüş ve gerekeni yapmış gibi...
Açalım biraz daha...
Çok ilginç bir yere gidelim.
Yazılanlar, konuşulanlar içinde en ilginçlerinden birine...
Olayın merkezinde ARAMCO var! Son tahlilde bir DEVLET şirketi... Kral da olsan, veliaht da olsan MİLLİ bir şirket ve kendi zenginliğine katamıyorsun! Cebine indiremiyorsun yani... Ancak arkanda ROTHSCHILD ailesi varsa ve destek veriyorsa dengeler şaşabiliyor! Bu da normaldir! Arkadaki ışık önünüzü aydınlatır ve yürürsünüz!
Veliaht Prens Mükrin bin Abdülaziz, Veliaht Prens Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz ve yine Veliaht Prens Selman...
Bunlardan ikisi operasyonla VELİAHTLIK iddiasından vazgeçmek zorunda bırakıldı.
Prens Selman'ın yolu açıldı.
Bu yolu açan ise AİLE değil Pentagon'du. Çünkü Akdeniz'i Doğu-Batı, Kuzey- Güney olarak 4 parça gören Pentagon, ARAMCO ile "tek deniz" olarak işletmeyi planlıyordu. Akdeniz'in Batı'sı Rum Kesimi, Doğu'su İsrail, Güney'i Mısır'la birlikte Washington'a bağlamak isteyen Pentagon, Türkiye'nin hakim olduğu kuzey bölümünü ise ekonomik operasyonla başkente aktaracaktı. Oradan yönetecekti!
Doğu, Batı, Güney 'tamam', ancak Kuzey yani Türkiye için planladıkları olmadı. Olamadı.
Ekonomik operasyon yüzde 70 başarılı olsa da hala Türkiye, ABD ile büyük ortaklığı kabul etmedi. Edecek mi? Şimdi ABD bir süre ortadan ve sessiz bir yol izlemeye kararlı. Son planları böyle... Türkiye gizliden gizliye kendi yolunda gidiyor.
Kiminle BÜYÜK ORTAKLIK yapacağına yakında karar verecek. Göreceğiz...
Bekliyoruz... VELİAHT PRENS SELMAN ise Washingtonlu gibi düşünmesi gerekirken İNGİLİZCE konuşup LONDRALI gibi 
davrandı. Bu işleri karıştırdı.
Haliyle.
Şimdi Rothschild ailesi, ARAMCO'nun yüzde 51'inin Prens Selman'ın şahsi malı olmasını istiyor. ARAMCO Yönetim Kurulu için atanan yeni isimlerin tamamı bu yönde karar veriyor. Kral Selman'ın da bu duruma itirazı yok ama son Cemal Kaşıkçı olayı, büyük bir sıkıntının habercisi oldu.
AİLENİN oyununa karşı hamle yapıldı! Eğer 2 Ekim'de Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'nda kaybolması hadisesi yaşanmasaydı, bugün Selman, ARAMCO'nun yüzde 51'ine sahip bir Veliaht Prens olacaktı. Tarihin en güçlü ve en zengin adamı yani!
10 Ekim gibi açıklanması beklenen bu tarihi ARAMCO Yönetim Kurulu toplantısı kararı, dünyaya büyük bir gösteri olacaktı.
Ancak KAŞIKÇI olayı planlandı ve patlatıldı!
Kaşıkçı bu işi çözdü mü?
Bilemiyorum ancak 10 EKİM'de ARAMCO kararı açıklanmadı! Açıklanamadı!
Yönetim Kurulu hala bu fikirdeyse ki Londra'dan gelen emir bu yönde, Selman'ın demir parmaklıklar ardındaki yaşamı uzun süre medyayı meşgul eder. Ancak bu fikirde olmaması ailenin planlarının iptali anlamına gelir ki, Jacob Rothschild bugüne kadar hiçbir planından vazgeçmedi.
Tanıyanların ifadesi böyle...
İngiltere eski Maliye Bakanı George Osborne, Rothschild ailesine en yakın birkaç siyasetçiden biridir.
ABD'li bir senatöre, yıllar önce, "Jacob Rothschild'in planını değiştirdiğini kendi bile görmemiştir" dedi. Bu kadar net bir şekilde plan değişikliğinden hoşlanmayan Jacob Rothschild ARAMCO planında da bir değişikliğe gider mi? Sanmıyorum... Öncelikli olarak Jacob Rothschild önümüzdeki günlerde İNGİLTERE dışında bir yere gidecek. Neresi bilinmiyor! O ülke yeni dünya düzeninde önemli bir merkez olacak. Her şey oradan yönetilecek. Bu kadar önemli yani... Çünkü Jacob Rothschild yılda iki kez ülke dışına çıkar. En çok gittiği ülke MONACO! Ama gideceği yer burası değil. Başka bir yer! Bilinen tek bir şey var, gittiği yer YENİ DÜNYA DÜZENİ'nde çok önemli yer tutacak...
Jacob Rothschild, "Dünya ekonomisi saldırı altında. Bunu izlemeyeceğiz" dedi.
Bu saldırıda kastettiği merkez sadece Pentagon... Çünkü ekonomik saldırı ailenin dışında olmazdı, şimdi ise oluyor. Jacob Rothschild veya ailenin bir üyesi 300 yıldır ilk kez, "Ekonominin saldırı altında" olduğunu açıkladı.
Bu açıklama bile dünyada dengelerin ailenin dışında değiştiğinin göstergesidir. Bu taşları yerinden oynatırken, bazı ülkeler için büyük şans olacak. Akdeniz'e komşu olan ülkeler, elmasın üzerinde yaşadığının farkında olmalı.
Ancak bu elmas kanlı olursa işte o zaman Akdeniz'e sınırı olan ülkeler için büyük bir risk. Ancak bütün iş PENTAGON ve AİLENİN hamlelerini değerlendirmekten geçiyor. Sessiz bir devrimle karşı karşıyayız.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Kafkas kartalı

    28 Ekim 2018 23:01
    0 0
    Dünyaya şunun anlatılması lazım rotscilt ler için ülkelelerin halkların bir öneminin olmadığı ve bunlar için önemli olan insanlar değirmenlerine su taşıyan ülkelerin satılmış şahsiyetsiz üç beş kişinin önemi var onun dışında herşey onlar için bir köle düzeninin önemsiz bir parçasıdır bunun panzehiride karakteri yüksek yönetici profillerini yetiştirmektir
  • noname

    28 Ekim 2018 18:32
    0 0
    Pentagon ya Turkiye yi destrkliycek.. Ya da ezilip yok olup gidecek.. Cunku -çin -hindistan -rusya -Brezilya -Avrupa birligi 'Turkiye ile Tek basina mucadile edemez... Syni sey Rocsihld silesi icinde gecerli..
  • Mus ab

    27 Ekim 2018 12:50
    1 0
    Biz kimiz
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;