DÜNYA

Ergün Diler : Rus planı

Tarih
09 Mart 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Sur, Cizre, İdil, Nusaybin PKK tarafından cephaneliğe çevriliyor, Kandil ağırlığını iyice Suriye'nin kuzeyine kaydırıyor, Paralel'e yakın olan kurumlara giriliyor, Genelkurmay Adli Müşaviri istifa ettiriliyor, Avrupa Birliği ne dersek yapacak konuma geliyor, Halep'te bombalar patlıyor, Yemen'de karışıklık bitmiyor, İran el altından işini görüyor, MHP'de Devlet Bey'in karşısına büyük bir güç çıkıveriyor, CHP'de Kemal Bey'in anti-tezi olarak Baykal "Ben buradayım!" mesajı veriyor...
Bütün bunlar yaşanırken Amerika gelip KOBANİ'de ÜS KURMAK için start veriyor. En önemlisi 92 yaşındaki Henry Kissenger Moskova'ya gidip PUTİN'le bir araya geliyordu!
Bütün bunlar ne demek oluyordu? Bizim bakmamız gereken neydi? Olan biteni nasıl okumalıydık?
Soru çok! Ama cevaplar da zor değil!
Gelin birlikte turumuza başlayalım...
Putin 2000'lerin başında DEVLETİN kontrolünü eline alınca içeride MAKAS değiştirmek zorundaydı. Amerika imdadına yetişti. Rothschild ve Soroslar'ı kovmak için para gerekiyordu. Rusya'nın para eden ürünü PETROL'dü. Washington düğmeye bastı, fiyat 140 dolara geldi. Putin hem içerisini dizayn ediyor, hem de dünyadaki konumunu sağlamlaştırıyordu. Sonuçta BARONLAR evlerinin yolunu tuttu!
Yıllarca yüksek fiyattan satılan petrol Amerika'nın isteğiyle Ruslar'ı çok güçlü bir noktaya getirdi. 2008-2014 arasında RUSYA, yani PUTİN, silahlanmaya 850 MİLYAR DOLAR HARCADI... İnanılmaz bir rakamdı bu. Dünyada savaş yoktu! Kimse kimseyle savaşmıyordu ama PUTİN aklını kaybetmiş olmalı ki 850 milyar doları silaha gömüyordu! HAYIR! Çok akıllıydı. Washington-Moskova hattındaki GİZLİ GÖRÜŞMELERDE bunun kararı çok önceden verilmişti. Avrupa Birliği para peşinde koşarken ORDUYU ve SİLAHI unutmuştu. İşte bu nedenle İKİ BÜYÜK GÜÇ yani AMERİKA-RUSYA kendi aralarında kurdukları dengeyi sarsılmaz bir noktaya taşıyorlardı. Dünya da bunların kavga ettiğini düşünüyordu.
Amerikalı bir üst düzey komutan "Rusya'yı Suriye'de yenecek ya da onları oradan çıkaracak askeri bir güç yok! Kimse bunu yapamaz. Aklından bile geçiremez" diyordu!
Putin silaha para yağdırırken geçtiğimiz ayın başında ABD DERİN DEVLETİ'nin bir numaralı ismi Kissenger Putin'e gitti. Masa kuruldu. Bir tarafta Putin ve yardımcıları, diğer tarafta ise tek başına Kissenger... ORADA ANLAŞTILAR TEKRAR! Moskova kendi yolunda nasıl yürüyeceğini tekrar anlattı. Kissenger buna razı oldu. O da bunu istiyordu. O görüşme sırasında petrol 25 dolar civarındaydı.
Kissenger dönüp kendi tarafını ikna ettikten sonra Ruslar'ın en önemli silahı olan petrolün fiyatı artmaya başladı. 40 doları geçti. Yakında 50 doları aşacak... Belki daha da yükselecek.
Kissenger tek kutuplu dünyanın mümkün olmadığını biliyordu. Putin de farkındaydı. Poker oynandı. Kazanan derin Amerika ile Putin oldu. Zaten o saatten sonra Rusya gelip Suriye'ye iyice çöktü. Irak'ta da, Yemen'de de onlar vardı.
Şİİ'lerin arkasındaki güç Ruslar'dı! Esad ordusu gibi görünse de İran ordusu gibi görünse de arkalarında Rus askerleri vardı.
O üniformaların içinde Ruslar bulunuyordu.
Zaten araziye çıkan İranlı generaller hayatta kalamıyordu. 7 general Suriye'de öldürülmüştü. Ama Ruslar başkaydı... Hem silah, hem asker, hem komutan yolluyor arkasından da Suudi Arabistan'a, Mısır'a, Lübnan'a "Size nükleer santral yapalım!" diyordu. Ucuz ve güvenli bir yolla. Kontrol edecekleri alanın işaretini veriyorlardı böylece! Bir yandan Şİİ'leri koruyor, kolluyor, öte yandan SÜNNİLER'e yaklaşıyor, DOST elini uzatıyordu!
Neyse...
Bunları daha yazarız... Ama yazmak istediğim başka. Bambaşka! Bizi ilgilendiren kısmına gelelim.
Rus istihbaratı yerel kıyafetle ya da kendi görünümüyle PYD ve YPG'nin arkasında. Hiç çekinmeden, gocunmadan bunu yapıyorlar. Amaçları TACİZLERLE TÜRKİYE'yi Suriye bataklığına çekmek.
Bunun için ellerinden geleni yapacaklar.
Dün Kilis'e Rus KATYUŞALARI düştü.
2 kişi hayatını kaybetti. Bölgenin yüreği ağızına geldi. Özellikle çocukların olduğu yerler yakında hedef seçilecek. Suriye'de bizi zor duruma düşürmek ve kendi güçlerini göstermek için. Büyük olduklarını bizim üzerimizden ilan etmek isteyecekler.
Dertleri bu! Bu nedenle PYD üzerinden inanılmaz planlar yapıyorlar... Hem Avrupa'yı hem Türkiye'yi zora sokacak hamleler yakında gelecek gibi...
Hem de peşpeşe...
Haritaya bakın! Bulmanız hiç kolay değil. VLADİVOSTOK! Altın Boynuz'un ucunda! Çin ile komşu, Kuzey Kore ile komşu. UZAKDOĞU'da RUSLAR'ın en büyük olduğu şehir!
Burada çok güçlüler! VLADİVOSTOK'ta Rus PASİFİK DONANMASI bulunur!
Askeri şehirdir. Çok özel kamplar vardır. Çok iyi eğitmenler bulunur. İşte biz Sur'da, Cizre'de, Silopi'de, İdil'de PKK'lı teröristlerle uğraşırken RUS İSTİHBARATI bölgeden topladığı 350 kişilik grupları VLADİVOSTOK'a eğitmek için götürüyor. Kaç zamandır bu eylem sürüyor. Aldıkları KÜRT GENÇLERİNİ komando eğitiminden geçirdikten sonra Türkiye'ye gönderecekler. Sokaktan aldıkları Kürt gençleri birer savaşçı olarak dönecek. Türkiye neresi, Suriye neresi, Vladivostok neresi! Şaka gibi! Ama bunu yapıyorlar. İnanılmaz bir disiplin içinde hem de! Gençleri alıyorlar, bölgeye inanılmaz cephane yığıyorlar. Zaten PKK tabelası altında gezen ve yakalanan BOMBA yüklü kamyonetler ortada!
Büyük bir planla giden Ruslar'ın bunları Amerika'dan izinsiz yapma ihtimali yok.
Para dolaylı da olsa Washington'dan geliyor. Petrol fiyatı yükseldi mi Ruslar'ın kasası doluyor! Plana dahil olan ikinci bir kısım ise NATO'yu Türkiye konusunda devre dışı bırakmak. Bir NATO ülkesine saldırı oldu mu NATO o ülkeyi savunmak durumundadır. EVET! Böyle bir şart var! Ama NATO ülkesi bir başka ülkeye girerse işler değişir. Bu nedenle Suriye'ye iki elimizden çekileceğiz. Karşımızda Esad yok, Putin var! Kıyafetler başka sadece. En arkada ise Amerika olacak. İkisi de bunu biliyor. PYD burada TAVŞAN! Koşması ve günü geldiğinde kenara bırakılması için kullanılan bir örgüt! DAEŞ gibi!
İki büyük ülke, iki terör örgütü üzerinden SINIRLARI çizecek! Amaç bu!
Suriye'ye bomba yağdırıyorlar, Müslümanlar'ı yollara döküp hem bizim hem de Avrupa'nın sarsılması için uğraşıyorlar. Avrupa ile anlaşma olduğu an, yani VİZESİZ seyahat başlayıp Suriyeliler'i geri aldığımız an, içeride MÜLTECİ TERÖRÜ başlatacaklar. Gelenlerin içinde MASUM olmayan çok adam var çünkü!
Suriye ile bir süre daha uğraşacağımız kesin! Oradan gelecekler. Yumuşak bölge orası! Ne demişti Kissenger: "Eğer iki kutuplu bir denge olmazsa, devletler iktidarlarını kaybeder ve kontrol edilemeyen bölgeler artar..."
Yani Amerika diyor ki: "Ben Ruslar olmadan iş yapmam..."
Durum bu! Bölgede bunlara itirazı olan tek güç Türkiye... Bu nedenle KAVGANIN tam ortasındayız. Bakalım Ankara nasıl yol alacak! Hangi yolu seçecek! Hedef biziz!
Evet, tehlike var! Ama seçenek de çok! AKIL HER ŞEYİ YENER! Yenecek de!
Ama biz de neler olup bittiğini anlayalım.
Anlayalım ki ÜLKEMİZİN yanında kaya gibi duralım... Bunu yaptıktan sonra nasıl olsa masada istediğimizi alırız.
Yeter ki içeriden başka maceraya kürek sallamayalım...
YAVAŞ YAVAŞ HIZLI GİDELİM!

Takvim
9 Mart 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;