DÜNYA

Ergün Diler : Para ve silah

Tarih
09 Mayıs 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 CHP içinde giderek artan bir çekişme yaşanacak. Taraflar net olarak ortaya çıkacak.
Deniz Bey'in de içinde olduğu grup ile diğer taraf karşı karşıya gelecek. Çünkü dünyada, daha doğrusu Amerika'da durum bu!
Oradaki çekişmenin kesinlikle ve kesinlikle içeride yansıması olur.
CHP'de olması gereken değişim İKTİDARI getirmez. Ama CHP'yi değiştirecek güç "BEN DE VARIM!" demek zorunda.
Bu nedenle bir hareketlenme kaçınılmaz olarak önümüzde duruyor.
Bunu da en iyi Deniz Bey bildiği için ilk hamle kendisinden geldi.
Aynı FREKANSTAN gelecek dalga AK PARTİ içinde de MHP içinde de yansıma bulabilir. Fakat şimdilik sonuç alacak cinsten değil! Belki 2019'a giden yolda güç toplamak için... Ama görünen o ki birileri küçük küçük siyasi hareketlilik için düğmeye bastı ya da basacak... Kısa zamanda sonuç alacak kimse yok. Ama atacakları adımlar da var! Özellikle TRUMP'ın savrulması devam ettiği sürece bu olacak. EĞER TRUMP SİLAH ŞİRKETLERİNİN YANINDA YER ALACAK GİBİ BİR ADIM ATARSA O ZAMAN İÇERİDE CİDDİ ADIMLAR GÖRÜRÜZ... Ama şimdilik Trump savrulmaya devam ediyor.
Trump'ı yanına çekmek isteyenler de CHP'de ilk işaret fişeğini attılar...
Açalım biraz daha...
Dünyadaki KAVGAYA bakacak olursak iki oyuncu, daha doğrusu iki büyük oyuncu karşımızda duruyor!
Bunlardan biri SİLAH SANAYİİ, diğeri de FİNANSAL ORGANİZASYON... Yani KÜRESEL SERMAYE. Bunun da bir numaralı oyuncusu ROTHSCHILD ailesi. Bu iki güç dünyaya değişik pencerelerden bakarlar. Mesela SİLAH SANAYİİ bölgedeki bütün KÜRTLER'i bir araya getirip TÜRKİYE'nin etrafında toplamak ister, bunun için de YPG'yi kurar ve Ankara'ya "Savaşarak yok edemezsiniz. Korumayı biz veriyoruz... Oturun anlaşın" diye mesaj verir. Küresel Finans ise Türkiye'yi kendi içinde, kendi kimliğinde tutarak TÜRKLÜK üzerinden etkisini görmek ister...
FİNANS SİSTEMİ yani DOLARI yönetenler ÇİN'i var ettiği için yaşamasını ve büyümesini ister. Bunun içinde TÜRKLER'in olduğu coğrafyaları ticarette emniyetli güzergah olarak görür... Pekin'i Londra'ya bu nedenle bağladılar... Silah sanayi ise petrolgaz'ın ORTADOĞU'dan ÇİN'e ve AVRUPA'ya kısıtlı miktarda gitmesini talep eder. Bu nedenle ABD ordusu buralara geldi. Hedef Çin'i kontrol etmekti. Bunu da ancak ve ancak petrol ile gazı elinde tutarak yapardınız. Onlar da bunu denedi. Ama OBAMA iş başına gelince işler değişti...
NASIL MI?
Anlatalım...
Öncelikle silah şirketleriyle finans şirketlerinin savaşı, daha uzun yıllar sürecek... Silah şirketlerini destekleyenler Reagan, baba ve oğul Bush, son olarak da Trump... Bunlar silah şirketlerinin izni ile Beyaz Saray'a adım attı.
Trump'ın durumu kritik! Böyle geldi ama Rothschildler hemen ağırlığını koyup dengeyi bozdu! Şimdi o da ne yapacağını bilemiyor. Adamlarının tek tek gittiğini görünce "Nereden BAŞKAN oldum!" serzenişi içinde!
Neyse...
Bill Clinton ve Obama, silah şirketlerine rağmen Beyaz Saray'a geçti.
Bill Clinton, 1998 yılında silah lobisine karşı çok önemli adımlar attı. Pentagon'a savaş ilan etti... Biz bunu görmedik...
Bu adımlar birçok silah şirketi için iflas demekti. Ancak karşıdakiler de dünyanın en büyük güçlerinden biriydi. Durup ecelin onları bulmasını beklemezlerdi.
Beklemediler de... Hemen karşı hamle geldi. Şimdilerde unuttuk ama geldi...
Silah şirketleri kontrol altında tuttukları istihbarat ile karşı adımı attı. Ellerinin altındaki en büyük oyuncu Monika Lewinski'ydi. Hemen dosya raftan indirildi. Lewinsky skandalı servis edildi.
Peki ne olmuştu?
Monika Lewinski, Pentagon tarafından Beyaz Saray'a yerleştirilmişti!
Pentagon'da görevli Tom Longstreth, Monika Lewinski'nin erkek arkadaşıydı.
Tabii bu tiyatroydu. Kimse perde arkasında nelerin döndüğünü bilmiyordu.
Gazete ve televizyon haberleri bize yetiyordu. Bill Clinton, Rothschild ailesi için Beyaz Saray'da görev yaparken, Pentagon da sekse karşı zaafı olan Clinton'ın yanına konunun uzmanı Monika Lewinski'yi stajyer olarak hazırladı. Lewinski de işin öneminin farkındaydı. Yapacağı operasyon bir dünya savaşının geleceğini etkileyecekti...
Clinton'ın etrafında koruma duvarı örülmesine rağmen içeriden destekle Lewinski sızdı. Ve Başkan'a yaklaştı.
Sonrası malum... Başkan Clinton'ın düştüğü zor durum ve ailesinin içindeki çatlaklar... PENTAGON kendi başkanı olmasına rağmen kendisiyle çalışmayan başkanına operasyon çekmişti. Ve bu tutmuştu. O adımdan sonra Bill Clinton döndü ve Pentagon ile çalışmaya başladı.
Daha doğrusu SİLAH SANAYİİ'nin emrine girdi. Girmeseydi arkadan ne gelecekti kimse bilmiyor! Ama Clinton bunu denemek istemedi. Pes etti. Geri çekildi. Saf değiştirdi...
Pentagon'un, dolayısıyla silah lobisinin her istediğine düşünmeden imza atan Bill Clinton, Rothschild ailesinin yatırım yaptığı ancak en büyük darbeyi aldığı ABD Başkanı olarak tarihe geçti.
Ya Obama?
O da Rothschild ailesiyle çalıştı.
Silah lobisine karşı olarak görünse de büyük silah anlaşmalarının hiçbirini engelleyemedi. Sadece karşıydı. Ama gücü yetmiyordu. O da birbiri ardına gelen DİNLEME skandallarıyla yola getirildi... Hatırlayın! Sık sık ABD'de silahlı saldırganlar okulları basar ve çok sayıda öğrenci ile öğretmen katledilirdi.
Sıradan gibi görülen olaylar aslında büyük savaşın yansımasıydı. Silahın kötü olduğuna inanan FİNANS DÜNYASI bu operasyonları düzenlerdi. Amaç ABD içinde SİLAH SANAYİİ'ne karşı bir ittifak oluşturmaktı. Böylece en büyük rakiplerini köşeye sıkıştırıp sonuç alacaklardı.
KAVGA BUYDU!
Ama bunu anlamak ve görmek istemeyen çoktu. FETÖ de buydu! İçinde iki grubun da adamı vardı! Mücadele Türkiye içinde sürdüğü gibi FETÖ içinde de sürüyordu! Bunu da görmedik! Bu kadar okul baskınına rağmen OBAMA bireysel silahlanmayı bile önleyemedi...
Yani kendisini BAŞKAN yapanlara yardım edemedi...
Mücadele sadece ABD içinde değildi.
Bu kavganın önemli merkezlerde yansıması olurdu...
Biz anlamak istemesek de CHP bunun dışında kalamazdı...
Kemal Bey'e bakın! Deniz Bey'e bakın! Bu yansımaları görürsünüz...
Ama olaylara böyle bakmayıp "HİZİP" diye nitelersek inanın hiçbir şeyi anlayamazsınız... Anlatamazsınız da!
Fransa'nın yeni CUMHURBAŞKANI Macron'u da anlayamazsınız... Yazdım!
Biliyorsunuz! Rothschild ailesi kendisini getirdi... Belki Merkel'den sonra gelen de AİLEYE yakın bir isim olacak...
Yani mücadele her yerde var! Ve devam edecek... Bugün kazanan yarın mağlup, şimdi kaybeden yarın belki zafer elde edecek. Bilinmez!
Paranın gücüne inananlar ile silahın etkisine gönül verenlerin kavgası bu! Yeni değil, tarihsel bir kavga! Dün başlamadı, yarın da bitmez... Savaşsız dünyayı kim istemez. Ama olmuyor, olamadı! ARAP BAHARI başladı, MÜSLÜMANLAR demokrasiyle özgürlükle tanışacak denildi.
Silah şirketleri en çok kazancı o dönem elde etti... Çünkü SİLAH ALMAZSAN BAHAR SENİ DE VURURDU!
HARAÇ ALMANIN DİĞER ADI SİLAH SATMAKTI...
Yakında Tayyip Bey önce Çin'e ardından da ABD'ye ziyarette bulunacak.
Son zamanlardaki en önemli gezi bence bu! Çin dünyanın bir ucunda kendi işini yaparak gelen ve önünde durulamaz bir yapı. Diğer tarafta ise içinde Çin'e destek verenlerle "Durduralım!" diyenlerin bir arada bulunduğu Amerika... Trump da savrulmakta. Ne yapacağını bilememekte!
İşler bu nedenle zora girmekte. YPG'ye baktığımızda PENTAGON'un rol çaldığını görüyoruz. Trump istemese bile "DUR!" diyemiyor. Ya da kimse onu dinlemiyor. Bilemiyorum... Önümüzdeki günler önemli. ABD içinde son sözü kimin söyleyeceği büyük önem taşıyor.
Ama YPG ile ABD BAYRAĞI yan yana geliyorsa ve inmiyorsa bu ziyaretten önce bize verilen bir mesajdı... Pentagon'dan...
Bakalım silahların gölgesindeki bir dünya mı yoksa paranın hızıyla kurulan yeni dünya mı kazanacak...
Trump'ın yerinde duramaması tahminlerimizi zorluyor. Ama bu ay sonuna kadar her şey açığa kavuşur gibi...
Trump teslim de olsa kimse silahla YPG ile Türkiye'ye diz çöktüremez... Umalım ki her şey sulh ile çözülür!
Sonuçta herkesin Türkiye'ye ihtiyacı var... Bekleyelim bakalım...

NOT: Türkiye DEMOKRASİ TARİHİ BOYUNCA BU İKİ GÜCÜN ÇARPIŞMASINA SAHNE OLDU!
Darbeler ve cuntalar bu kapışmanın eseriydi. Kimse Türkiye'yi diğerine bırakmak istemiyordu... Kendi kavgalarını Türkiye üzerinde de yapıyorlardı.
Yapacaklardı da... Genelde kazanan ise FİNANSAL SİSTEM OLUYORDU!
Bunu da eklemeden yapamadım!

Takvim
9 Mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;