GÜNCEL

Ergün Diler : NATO kafa

Tarih
21 Nisan 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 AMERİKALI DOSTUMLA kaldığımız yerden devam edelim. Bugüne sığacak gibi değil ama deneyeceğim. Çünkü altı kalın çizgilerle çizilmesi gereken çok şey var. Türkiye açısından gözden kaçırılmaması gereken çok önemli ayrıntılar mevcut. Her an her şeyin değiştiği bir zaman diliminden geçiyoruz. Bakıyorum içeride hala birileri kavga peşinde. Enerjimizi neden dışarıya değil de içeriye harcarız hiç anlamam.
Ama buralar böyle. YABANCILARA karşı AKLIMIZI birleştireceğimiz yerde aramızda tartışıp birbirimizi incitiyoruz.
Amerikalı dostum bile bunu söylüyor.
"100 yılın fırsatı ayağınıza kadar geldi kıymetini bilin" diye ekliyor.
Ama birileri ısrarla anlamamak için çırpınıyor... Neyse biz kaldığımız yerden devam edelim. Paylaşılacak çok şey var.
Bazı noktalar gerçekten çok ama çok önemli. Yine de okuyup siz karar verin...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Barzani ve bölgeye gelsek ne dersiniz?
Sizin bölgede daha aktif olmanız için elbette ABD ve Rusya ile çatışmamanız gerekiyor. Ancak önemli bir ayrıntı da Barzani ile ilişkileriniz, Türkiye'nin bölgedeki enerji hatları üzerindeki yüzdesini belirleyecek. Son 5 yıldır çok etkili bir politika izlendi... Barzani ile ilişkiler yüzde 99'a çıktı. Bu durum elbette ne ABD ne de Rusya'da hoş karşılandı. Bir bayrak operasyonuna maruz kaldınız. Barzani'nin bayrağı, Türkiye'de resmi zirvede asıldı. Bu planın ilk adımıydı. Ardından da aynı bayrak Kerkük'e asıldı ve Türkiye'nin tepkisi ölçüldü.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Yani bayrak bir test miydi?
Kesinlikle evet! Sizi test ettiler!
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Sonuç ne çıktı peki?
Ortaya çıkan sonuç, Türkiye ile Kuzey Irak'ın ilişkileri koparılamaz değil.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Yani?
Bir de daha önce Türkiye'de önemli görevlerde bulunan müsteşarlar ve emekli büyükelçiler, Barzani'yi ziyaret etti. Ziyaretin amacı netti.
Türkiye ile olan ilişkilerini orta düzeye indir mesajıydı. Barzani korkak biridir. Güçlü olanın yanında yer alır.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Sanki dilinizin altında bir şey var gibi... Ne dersiniz?
Evet!
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Söyler misiniz açıkça?
Tabii ki...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Lütfen!
Geçmiş dönemin önemli müsteşarları, Barzani'ye Türkiye yönetiminin yakın zamanda değişiklik yaşayacağını söyledi. Aynı şekilde o müsteşarların bağlı olduğu önemli isimler de Barzani'yi ziyaret etti. Bunlardan biri Başkan Trump'ın danışmanı ve damadı Jared Kushner.
Yanındaki isim de Genelkurmay Başkanı Dunford.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Yani Kushner ve Dunford karşımızda?
Barzani meselesinde böyle! Maalesef! Dahası var!
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Nasıl yani?
Jared Kushner, daha sonra Bağdat'a geçti ve yeni dönemi anlattı. ABD, Irak'ta bir süredir ara verdiği baskıyı arttırmaya kararlı. Bunu hem Barzani'ye hem de İbadi üzerinden Irak merkez yönetimine anlattılar. Ben anlattılar diyorum ama uluslararası sistemde bunun adı tehdittir.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Açsanız biraz daha! Anlamak için!
Jared Kushner, Trump'ın damadı olabilir ancak politikaları Hillary Clinton'a daha yakındır. Dunford da Clinton çizgisinde yani Obama'ya en yakın isimlerinden biridir. Trump, gücünü yitirdiği için Jared Kushner danışmanı oldu. Trump, Jared Kushner'den hoşlanmaz ama damadıdır. Politikaları aynı değildir...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Şaşırttınız beni yine! Gerçek böyle demek!
Jared Kushner, çok özel bir isimdir...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Anladım onu! Biraz detay verirseniz herkes anlayacaktır...
Trump'ın ABD başkanlığı için adı ilk kez 2005 yılında geçti. O günlerde de Jared Kushner'le tanıştı. Ben tesadüflere inanmam. 12 yıl sonra Trump Beyaz Saray'a yerleşti, Jared Kushner de politikalarına karşı olduğu Trump'ın en önemli ismi haline geldi. Bazen ben de yanılırım. İnsanım...
Örneğin son haftaya kadar Trump'ın ABD Başkanı olacağına inanmıyordum. Geldiğini görüyordum ama "OLAMAZ!" diyordum. Belki de hislerimle hareket ettiğimi için. Bir de yedekte tutulan İKİ BAŞKAN ADAYINI DA BİLİYORDUM. Zaten böyle yapmazsanız ABD'yi ayakta tutmak hiç kolay değildir... Süper gücün yara almaması için A, B, C planları hazırdır... Türkiye çok güçlü ve önemli bir ülke. Ama planları hiç uzun vadeli olamadı. Şimdi yapmaya başladınız... Düne kadar günlük politikalarınız vardı. "Rusya neden önemli devlet?" Çünkü planları uzun vadeli. Rusya'nın Suriye'de veya Ortadoğu'da etkili olmasının nedeni, gelecekteki planlarını gösteriyor. Rusya, Ortadoğu'dan sonra Afrika'ya da uzanmayı planlıyor. Elbette bu kolay bir durum değil. Ama planlarının olması bile onu ABD'den sonraki güç yapmaya yetiyor.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Peki Çin için ne düşünüyorsunuz? Yıldızı parlayan çok önemli bir güç?
Haklısın ama eksik! Çin en bağımlı ülkelerden biridir. Ekonomik açıdan devlet güçlüdür, halk çok güçsüzdür. Bu dengesizlik bir ülkeyi süper güç yapmaz.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png 15 Temmuz'u konuşsak! Daha önce söyledikleriniz vardı! Şimdi durum nedir? Ne düşünüyorsunuz?
Karışık işler olduğu muhakkak! Gülen konusunda şunu net olarak söyleyebilirim. Birkaç general, darbe öncesi ve darbe gecesi tuzağa çekildi. Darbenin merkezinde Gülen'in olmadığını sanıyorlardı. Emir komuta zinciri de net olarak lanse edildi. Kimsenin de kuşkusu yoktu. Son anda fark ettiklerinde, görevlerinin başındalardı ve şu anda hapisteler.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Peki Gülen ve ekibinin TÜRK ORDUSU içindeki gücü nedir size göre?
Açık konuşmak istiyorum...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Lütfen...
Gülen hala Türk ordusu içinde etkin. Amerikalı birçok önemli kişi, Türkiye'de yeni bir darbe girişiminin olacağını düşünüyor. Bu sayı hiç az değil.
Ama ben asla aynı düşüncede değilim. Operasyona kalkışma şansları yok. Belki DAR KAPSAMLI İŞLERE kalkışabilirler. Ama ihtimal vermiyorum. Başarı şanslarını az buluyorum yani!
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Açsanız biraz daha!
Tamam!
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Evet!
Gülen'in ekibi 3 farklı sistemde çalışır.
Vitrindekiler, onlara destek verenler ve sistemin gizli merkezinde yer alanlar. İlk iki şıktaki Gülen ekibi, büyük darbe aldı. Ancak en önemli noktada bulunan gizli merkezdekiler hala aktif ve karanlıktalar. Sen de bunlardan çok önemli olanları biliyorsun zaten! Birileri sadece görmek istemiyor.
Ama biz kimin ne olduğunu biliyoruz...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Biraz daha açın lütfen!
Asıl büyük tehlike üçüncü grupta yer alanlar...
Çünkü gizli merkezde yer alanlar sadece ordu içinde değil. Yerel yönetimlerde, parti içinde de çok aktifler. Türkiye'de her siyasi oluşumun içinde varlar.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Önemsediğimi biliyorsunuz. VATİKAN'daki toplantı! Neden yapıldı, ne amaçlandı?
Vatikan'daki toplandı, aslında savaş sirenlerinin ilanıydı.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Yani?
Vatikan'daki buluşma Rothschild ailesine karşı bir duruş fotoğrafı olsa da gerçekte ülkelerin birlik mesajıydı. Avrupa Birliği'nin dağılmasıyla birlikte tek kazanan Rothschild ailesi olacak. Ailenin gücünü kimse yok sayamaz. Bunu bilerek DEVLETLER bir araya geldi!
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Peki saldırılar?
İngiltere'yi Avrupa Birliği'nden çıkartarak güçlerini tekrar aktif hale getirdiler. St. Petersburg saldırısı aslında Avrupa Birliği'ne mesajdı. Rusya'nın en önemli iki merkezinden birinde bombalı saldırı gerçekleştirdiler! "Kimse güvende değil" dediler.
Avrupa yeni bir Ortadoğu olabilir mesajıydı bunlar.
Rusya ile yakınlaşan herhangi bir Avrupa ülkesi.
St. Petersburg gibi olacak. Kesin ve net mesajdı.
Yapacak güçleri de fazlasıyla var. Biliyorum...
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Amaç siyasi rotayı belirlemek değil mi?
Tabii ki! Ülkelere ve özellikle liderlere yön vermek isterseniz, terör saldırılarını kullanırsınız. Bunu sadece ABD yapmaz. Almanya da Türkiye'de birçok saldırının merkezinde yer aldı. Belçika, İtalya veya Fransa da Türkiye'deki saldırılara lojistik destek verdi. Dahası var!
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Anlatın!
Hepsinin merkezinde NATO yer alır. Çünkü terör örgütlerini en iyi yönlendiren NATO'dur.
Her terör örgütü oluşumunu NATO'dan gelen emirle alır. Sizin NATO'dan çıkmak gibi bir girişiminiz var. Bu büyük hata olur. Çok ağır sonuçları doğurur. Taşıyabilir misiniz emin değilim.
Zor bir karar! Trump, göreve gelmeden önce NATO'dan ayrılacağını veya sistemin değişmesi gerektiğini söyledi. Uyardılar. Göreve geldikten sonra NATO'nun gücüne inandığını söyledi.
NATO olmadan ABD'nin olmayacağını gördü.
Konuşulanlara değil yapılanlara bak lütfen! Öyle yaptığını da biliyorum!
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Bir de bizim İNCİRLİK meselesi var. Çok konuşuluyor. Nedir olay?
İncirlik konusunda da tutumlarınız doğru değil.
15 Temmuz sonrası aslında İncirlik'te bir güç elde edebilirdiniz. Ancak siz İncirlik'i kapatmaktan başladınız. Bu mümkün değil. İncirlik'i kapatmak yerine merkezde yer almaya çalışmalıydınız. Tabii şu an için o fırsatı da kaçırdınız. Ama ne olduğunu bildiğiniz bir yere girin ve kontrol edin. Bu çok daha akıllıca. Aklınıza hemen kapatmayı getirmeyin.
Gücü yakın tutun ve yönetin!
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png İki ülkenin Genelkurmay başkanları İncirlik'te buluştu! Bu nedir?
Dunford'ın yakın dostu General Hulusi Akar'ı İncirlik'te ağırlaması hala gücün kendilerinde olduğunun mesajıydı. İncirlik'te güç hala Amerikalılar'dan yana. Güçlü ortaklıklar büyük güç getirir. ABD'yi, İngiltere'yi veya Rusya'yı karşınıza almak ne Başkan Erdoğan'a ne de Türkiye'ye güç katar.
http://i.tmgrup.com.tr/i/reddot.png Başka?
Bölgedeki oyuncu olarak çok güçlüsünüz. Bunu bilin! Bu gücü kullanmak yerine her şeyin hakimi olmaya çalışmak, bir anda sizi tekrar hasta adam konumuna getirir. Büyük güç olmak için ekonomi ve ordu şart! Ekonomik olarak güçsüz değilsiniz.
Ancak ordunuza baktığımda aynı şeyi söylemek zor! Karışıklık var! Pek çoğunu siviller bilmiyor.
Bu da sizin operasyonlarınızı Fırat Kalkanı gibi sınırlandırıyor. Fırat Kalkanı, bölgesel de olsa başarınızı gösterdi. Daha fazlasını yapacak gücünüz var. GÜÇLERLE İTTİFAKI iyi kurun yeter ki...

NOT: Bugüne sığamadık. Yazılacak çok önemli şeyler geride kaldı. Artık onları da yarın paylaşırız. Ama şimdilik bu kadar. Büyük devletlerin nasıl çalıştığı satır aralarında gizli. Dikkatli okuyun lütfen... Yarın da altını çizerek okuyacağınız çok önemli notlar var


Takvim
21 Nisan 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Tarık ÖZATA

    27 Nisan 2017 00:40
    0 0
    Sayın diler dostunuz belliki Rokıfeller zihniyet li neokon çıkışlı yahudi bozması biri.Zira ifadeleri ve istikameti zulmette göründü bana...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;