SİYASET

Ergün Diler : Korku oyunu!

Tarih
18 Mart 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

GELİN bugün de bölgede tur atalım. Barzani gariptir, Moskova'dan silah alıyor! Bu yardım. Irak merkezle bağlarını iyice kopardı. "Bağımsızlık için daha fazla bekleme şansımız yok!" diyor.
Irak'ın kuzeyinde Barzani bunları söylerken, terör örgütü Ankara'da üçüncü kez bomba patlattı. Saldırıdan sonra "Eğer bunları PKK yapıyorsa Türkiye'nin içinde TÜRK-KÜRT çatışması kaçınılmaz olur" diye de ekliyordu... Aşağıdan bu sesler yükselirken Almanlar, okullarını, temsilciliklerini TERÖR SALDIRISI için uyarıyordu. Diğer Avrupa ülkeleri de bu rüzgara kapıldı. Herkes uyarı üstüne uyarı yolluyordu! Garip!
Çünkü Türkiye sınırları içinde PKK TERÖRÜNÜ, vatandaşlarını uyararak kabul eden AVRUPA, BRÜKSEL'in göbeğinde PKK'nın ÇADIR kurmasına izin veriyordu! Oyunu anlayın.
Bir el "TÜRKİYE KARIŞACAK" fikrini satılığa çıkardı. İsteyen istediği yerden tutuyor. İç savaş modelini dillendirerek Ankara'yı panik ve korku ile köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Oysa Selahattin Demirtaş YÜZDE 88 aldığı Silvan'a gitti. Daha dün. 15 kişi karşıladı.
Pazar kuruldu. Bin yıldır kardeşçe yaşayanların, gidip oradan alışveriş yapması isteniyor. Tezgah bu!
Oyunu kuranlar ve bizi istedikleri role razı etmeye çalışanlar YABANCI. Tabii içeride destekçileri var. Hiç eksik olmadı zaten.
Anlamamız gereken bu.
Gelin size güzel bir örnek üzerinden oyunu anlatayım...
Hatırlayın, IŞİD'in bir CIA operasyonu olduğunu ilk biz yazdık. Kimin tarafından, nasıl kurulduğunu tekrar anlatamaya gerek yok. IŞİD, en güçlü dönemini 2014-2015 arasında yaşadı. Peki bu tarihler arasında ne oldu?
Anlatalım...
Balkanlar'da özel adamlar bulundu.
CIA bunu daha önce de yapmıştı.
Kosova'da 4 SIRP GENERALİ ile buluşuldu. Bu generallerin stratejik plan yapma kabiliyeti üst düzeydeydi.
CIA ekibiyle generaller masa başında toplandı. CIA, IŞİD'i yönetmek için bu generallerin desteğini istiyordu. Onların savaş bilgisi BÖLGENİN kaderini derinden etkileyecekti. Ayrıca her SIRP bir eliyle de Rusya'ya tutunurdu!
Neyse!
Generaller operasyonun büyüklüğünü ve önemini anlayacak kadar zekiydiler.
Net konuştular. Hatta CIA bu kadar açık bir toplantı beklemiyordu. Askerler "Aylık 60 bin dolar maaş isteriz. Yıl bitimlerinde de 250 bin dolar prim..." dedi. Şartları buydu. CIA ekibi mutlu olmuştu. Zaten IŞİD içindeki pek çok özel isme, PARA veriliyordu. Belli hesaplardan, belli noktalarda. Generallerin parayı öne sürmesi, işi kabul edeceğini gösteriyordu. Ajanlar gülümsediler ve pazarlık yapılıyormuş hissi vermek için, "Size son teklifimizi yapıyoruz!" şeklinde cevap verdiler: ADAM BAŞI YILLIK 970 BİN DOLAR! Generaller de belki bunu beklemiyordu.
Toplantı bitmişti. Ölecek olan Müslüman, öldürecek olan Müslüman, emir verecek olan ise CIA güdümlü SIRP'tı... El sıkışıldı ve iş başı yapıldı...
4 komutan BÖLGEYE geldikten sonra IŞİD coştu! En çok toprak bu dönemde kazanıldı. 3 farklı koldan ilerleyen IŞİD'in Suriye'deki toprakları 80 bin kilometrekareyi aştı. 4 Sırp sayesinde...
Bazıları PKK'nın Güneydoğu'da kullandığı SIRP KESKİN NİŞANCILAR için "nereden çıktı bunlar! Yok öyle bir şey" dediklerini hatırlıyorum da...
Devam...
4 Sırp asker, CIA ile bağlantıyı en üst seviyede götürüyordu. KOALİSYONUN nereleri vuracağına, SIRPLAR karar veriyordu. Uçaklar da gelip gösterilen yerlere bomba yağdırarak sözde IŞİD'i temizliyordu. Yapılan basitti. IŞİD'in önü açılıyordu. Tıpkı PYD'de olduğu gibi... Ne zaman koalisyon bombalasa, IŞİD toprak kazanıyordu! Garip değil mi! Zaten görevi kabul eden 4 Sırp'tan, ikisinin Amerikan vatandaşı olduğu ortaya çıkacaktı! Kim diyor bunları? Amerikalılar! Kim anlatıyor bunları? Amerikalılar! Ben sadece aracıyım. Aktarıyorum...
Bölgede durum bu olunca, içerideki bazı odaklar hareketlenmeye başladı.
Özellikle KIBRIS'ta çok özel toplantıların sayısı arttı!
İsim vermek istemem ama BAZI SERMAYE SAHİPLERİ YUMUŞAK BİR DARBE için oturup tartışıyorlar.
İçlerinde tanıdığınız çok isim var. Hele bazıları, yakın zamanda canı yananlardan!
Ama bildikleri yoldan devam ediyorlar. "Can çıkar huy çıkmaz" derler ya...
Kıbrıs öyle özel bir yer haline dönüştü ki ESAD'a bağlı istihbarat da orada merkez kurdu! HATAY ve ŞAM arasında mekik dokuyorlar. İlginç olan bütün YABANCILARIN içeriden destek buluyor olması!
İçeride Avrupa'ya ve Amerika'ya yakın ekipler, para sahipleri etki sahipleri, ilişki sahipleri ayrı ayrı oturuyor. Herkes kendi planı için çaba harcıyor. TERÖR'ü kim kullanıyorsa içeride de hesap yapan o!
PKK ya da TAK tabelası altında geliyorlar, ANKARA'nın kontrolünü ele geçirmek istiyorlardı. Psikolojik olarak da medya-sosyal medya üzerinden ilerliyorlardı. KORKU'yu hakim kıldıkları an masada istediklerinin olacağını düşünüyorlar.
Biz içeride PKK ile patlamalarla uğraşırken, onlar sınırlarımız dışındaki bütün KÜRTLER'i bir çatı altına toplayacaklar. Amaç bu! Hepsini bir araya getirdikten sonra GÜNEYDOĞU'yu konuşmak için pazarlığa oturacaklar.
Türkiye'den başka KÜRTLER'i kapsayacak tek bir ülke dahi yok! Bunu en iyi onlar bilir. Ama korkumuzla gelecekler. BÖLÜNMEYİ göstererek sarsacaklar.
İçerideki terör de bu nedenle durmayacak!
Türkiye'nin sınırları içinde nasıl kalacağına ya da sınırları dışına nasıl taşacağına onlar karar vermek istiyor!
Ama biz HANCIYIZ onlar YOLCU! Bunu biliyorlar. Zayıflatarak korkutarak KABUL etmemizi bekliyorlar!
Oyunu birlik bozar! Birbirinize sarılın!
Beklentileri KAVGA etmemiz. Etmezsek kazanan TÜRK-KÜRT olur! Bakın içimizdeki KAVGA konu olunca hepsi karşımızda! Bunu görmemek için kör olmak lazım. Ankara hem bizim için hem bölge için son ADRES! Akıllı olalım.
Duygularımıza yenilmeyelim...

NOT: Çin'in sahip olduğu uzay silahları, artık ABD için en büyük tehditlerden biri... ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Ulusal Güvenlik Konseyi eski çalışanı Ashley Tellis, Çin'in ABD uydularını yok edebilecek teknolojiye sahip olduğunu açıkladı. Ancak yapılan bu açıklamanın, Çin'in ABD uydularını kör ettikten sonra yapıldığı ortaya çıktı. ABD de Çin'e karşılık verdi. ABD bir savaş gemisinden ateşlenen SM- 3 taktik füzesiyle Büyük Okyanus'ta yaklaşık 250 kilometre irtifadaki Çin uydusunu düşürdü. Çin, Washington yönetimine tepki gösterse de beklediği cevabı alamadı. Çin, Rusya ile birlikte sadece bir yıl içinde 9 Amerikan uydusunu uzayda kör etmeyi başardı. Bunları kim söylüyor? Amerikalılar! Adamlar uzaya bakarken, biz yanı başımızda olanları görmezsek ayıp olur!
Bize yakışanı yapmalıyız...

Takvim
18 Mart 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;