GÜNCEL

Ergün Diler : İlk düğme

Tarih
16 Mayıs 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
14 MAYIS geldi geçti.
O kadar çok yazılacak paylaşılacak nokta var ki...
Sanırım Kemal Bey'i CHP'yi ve kurdukları MASA'yı ilk DÜĞMEDEN anlatmak yerinde olacaktı.
Başlayalım...
CHP lideri, seçim startını bence 3 ARALIK 2022'de verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi daha önceden 3 ARALIK duyurusunu yaptı. Büyük de merak uyandırdı.
O gün gelince de "İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması" sloganıyla İstanbul'da vizyon toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının açılış ve kapanış konuşmalarını yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür" dedi. Cumhuriyet'in 100. yılına ve 2023 seçimlerine atıfta bulunulan "İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması" İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.
"VİZYON BELGESİ"NİN açıklandığı toplantıda ABD'li ekonomist, yazar ve sosyal teorisyen Jeremy Rifkin, Faik Öztrak, Hacer Foggo, Selin Sayek Böke, Prof. Dr. Hakan Kara, Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ve Prof. Dr. Daron Acemoğlu da birer sunum yaptı.
Açılış konuşmasına salondakilerin "iktidar" sloganlarıyla gelen Kılıçdaroğlu, "İnşallah o da olacak, bu ülkede her şey çok güzel olacak" diyerek yanıt verdi. "3 Aralık'ı bekleyin" sloganlarıyla çıtayı iyice yükselten Kemal Bey'i salonda kötü bir sürpriz bekliyordu. Konuşulanlar katılımcılar dikkat çekiciydi.
Gazeteci olarak bizler de "Acaba bu tutar mı?" sorusuna cevap arıyorduk. Derken toplantının ortalarına doğru hiç istenmeyen hiç beklenmeyen hiç hesapta olmayan bir şey oluyordu! Kemal Bey'in eşi Selvi Hanım toplantı sürerken en önde oturduğu koltukta uyuyakalıyordu! Bunun hiçbir açıklaması olamazdı. Kemal Bey bir VİZYON ortaya koyuyor, ancak eşi heyecanlanmıyor ve uykuya dalıyordu.
ABD'den Jeremy Rifkin ekrana gelip YENİ DÜNYA'dan söz ederken Selvi Hanım eşine aldırmadan ruhen toplantının dışına çıkıveriyordu.
Yaşanan öyle ya da böyle skandaldı. Kemal Bey de bunu böyle değerlendirmiş olacak ki birkaç ay EŞİ ile hiç görüntü vermedi. Vermemeye özen gösterdi. Sonra da kendini MUTFAĞA HAPSETTİ...
Kimi zaman kendi kimi zamanda misafirleriyle mutfaktan mesaj verdi. Yapılan yayınların etkileşimleri fena da değildi. Sayılar gayet güzel bir yerdeydi! Bu da yanlış yorum yapmalarının önünü açıyordu. Ayrıca Hande Erçel gibi 31 milyon takipçisi olan ünlüler de destek çıkıyor, SOSYAL MEDYADAN tüm hızla yürüyorlardı.
Bu da umutlanmaları için bir yol açıyordu. Öyle değerlendiriyorlardı. Zaman akıp geçse de VİZYON TOPLANTISI ve Selvi Hanım'ın uyuması hafızalardan çıkmıyordu.
Kemal Bey, seçim startını verdiği İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda aslında YENİLGİYİ hazırlıyordu. Kimse bunun üzerinde pek durmuyordu.
Etkiyi görmüyordu. Hatta seçimden birkaç gün önce "Kemal Bey kitlelere ulaşamıyor. Mesajı alınmıyor" diye yazdığımda, bazı CHP'li arkadaşlar "Nereden çıkardın bunu" diyerek sitem etmişti...
Zaten Kemal Bey'i ve MASA'yı sık sık KÜRESEL ÖLÇEKTE değerlendirmeye alıyor ve "CHP lideri ve koalisyonun dayandığı EKOL dünya genelinde kaybederken burada nasıl kazanacaktı? Bu mümkün mü?" diye soruyor ve işlerinin çok zor olduğunu aktarıyordum.
Defalarca KEMAL Bey'in dünyanın ve Türkiye'nin gittiği yönün tam tersine hareket ettiğini ve kazanma ihtimalinin olmadığını not olarak düşüyordum.
Brezilya'dan Hindistan'a Rusya'dan Çin'e kadar olan eksende KÜRESEL EKOL'e gönül verenler kaybediyordu. Kemal Bey de Jeremy Rifkin de MASA da kaybedecekti.
Bunu görmek için SİYASET yapmaya ya da bir partinin başında olmaya gerek var mıydı! CHP lideri Kılıçdaroğlu olayları hiç doğru okuyamadı.
GERÇEK ORTAK OLARAK yanında duran ve kitlesi olan tek isim MERAL AKŞENER'i bile masadan kovdu. Meral Hanım da gidişatı analiz edemedi.
Ya kalkmayacaktı ya da dönmeyecekti! Dönmemesi gereken bir ittifaka yönelerek hata yaptı. Partisini eritti! O da kendindeki güce inanmadı.
Görmedi de...
Potansiyeli olan Muharrem İnce ve Sinan Oğan dışarıda, hiç karşılığı olmadığı ortaya çıkan Davutoğlu, Babacan ve Gültekin Uysal ise içerideydi. Kemal Bey sanki MASA'yı Meral Hanım'a diz çöktürmek için kurmuştu!
Kemal Bey Fransa'yı da İtalya'yı da Macaristan'ı da doğru okuyamıyordu.
ULUSAL REFLEKSLERİN nasıl geliştiğini KÜRESEL GÜÇLERE KARŞI ulusların savunma hazırladığını ıskalıyordu. Bunun yerine "KAZANACAK ADAY" diyen Akşener'i biçiyordu.
Yani Kemal Bey, Selvi Hanım'ın katkısıyla VİZYON TOPLANTISINDA ilk düğmeyi yanlış ilikliyordu. Sonra yaşananlar, bu YANLIŞIN doğal bir sonucuydu. Ve HEZİMET kaçınılmaz olarak karşılarına dikiliyordu.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;