DÜNYA

Ergün Diler : HOTEL PRENS

Tarih
07 Kasım 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Dünya üzerindeki savaş giderek şiddetini artırmakta. Her coğrafyada hem de... Olanları alt alta sıralasanız tansiyonunuz düşer. İnanılacak gibi değil. Suudi Arabistan karışıyor, Yemen’den füzeler geliyor, prensler gözaltına alınıyor, helikopterler vuruluyor, Hariri istifa ediyor, İran ile Suudlar’ın gerginliği tavan yapıyor, Amerika Birleşik Devletleri’nde KİLİSE basılıyor onlarca masum insan katlediliyor, yeni sızıntılar başlıyor ve işler iyice karmaşık bir hal alıyor. Elbette tüm bunların bir açıklaması olmalı. Var da…
Suudi Arabistan’a geleceğiz. Kral Selman’a geleceğiz. Ritz Carlton Hoteli’nde gözaltında tutulan prenslere geleceğiz… Ama önce küçük bir fotoğraf çekelim…
Başka türlü olanları anlama şansımız yok! Kalıplaşmış bakış açısıyla sağlıklı yol almak da hiç ama hiç mümkün değil!
Devam…
Yeni Dünya Düzeni kurulurken yaşanan sancılar hiçbir zaman bu kadar şiddetli olmadı. Çünkü başrol oyuncuları vardı ve hiçbiri kendi geleceğini yok etme riskine izin vermezdi. Ancak bu kez kurulmak istenen Yeni Dünya Düzeni, tarihin en kalıcı sistemi olacak. O nedenle savaşın en şiddetlisini görüyoruz. 1945’te ABD ile Sovyetler anlaştı. Alanları belliydi. Bir yanda NATO diğer yanda DEMİR PERDE ülkeleri vardı. Gerilim çatısı altında paylaşım ve sistem sürüyordu. Sahne önünde kavga, arkada ise DOSTLUK vardı… 1990’a kadar herkes “Ha bugün ha yarın ABD ile Sovyetler kapışacak!” diye korku içinde yaşadı. Kimse gerçeği bilmediği için gerilim sahte de olsa insanları ve devletleri yönlendirmeye yetti de arttı bile. Türkiye bu paylaşımda ABD’nin yanındaydı. KOMÜNİZMLE mücadele ediyordu! Gelmeyecek KOMÜNİZMLE mücadeleyi kimsenin sorgulayacak hali de yoktu… FETÖ’ler bu iklimin ürünü!
Neyse…
İngiltere’deki saldırılar, Avrupa Birliği ülkelerindeki terör eylemleri ve sadece 30 gün içinde ABD’deki 3 büyük olay... Hepsinin ortak noktası Yeni Dünya Düzeni… Saldırılarda masum insanlar ölüyor, saldırganlar da çok zaman olduğu gibi ÖLÜ ELE GEÇİRİLİYORDU! Sağ olanların ise konuştuklarını hiçbir zaman işitmiyorduk!
Trump’ın Asya turunda ABD’de büyük bir saldırı olacağı CIA tarafından Beyaz Saray’a rapor edilmişti. Hiç kuşku yok ki, 30 gün içinde ABD’de gerçekleştirilen 3 saldırının merkezinde MI6 var. Yani İngiliz istihbarat servisi… Nasıl İngiltere’deki saldırılarda CIA varsa, burada da İngiliz istihbaratçılar rol aldı. KAVGANIN GÖRÜNÜR HALİ YANİ!
Neden bunlar yaşanıyor peki?
Soru bu!
Çünkü İngiltere, Yeni İpek Yolu’nu tarihinin en önemli savaşı olarak görüyor. Yeni İpek Yolu ile birlikte Yeni Dünya Düzeni de tamamlanmış olacak. Şimdi büyük güçlerin silah üzerinden savaşını görüyoruz. İkinci aşamada bu savaş ekonomik olacak. İngiltere, ABD’yi ekonomik olarak zor durumda bırakacak bazı operasyonların startını vermek üzere. Eğer bunu yaparsa ve beklenen etkiyi alırsa, ABD’nin Ortadoğu ve Afrika’da adımlarının geri geri gittiğine şahit olacağız.
İngiltere, ABD’nin Londra ve Manchester’daki saldırılarından sonra bir ara anlaşma zemini aradı. Çünkü ABD ile İngiltere’nin savaşı, sıradan olmazdı. Şimdi anlaşma artık tamamen bitti ve kimin kaybedeceğini kimse bilmiyor. Kaybeden belki yok olmayacak ama başrol oyunculuğundan figüranlığa düşecek. Yardımcı oyuncu bile olamayacak.

Lübnan’ın istifa eden Başbakanı Hariri, Londra’ya yakındı. Evi, Londra’nın en özel birkaç evinden biriydi. Ancak ABD, Arabistan üzerinden öyle bir baskı kurdu ki, ABD’ye yakınlaştı. Yaşamak için saf değiştirdi. Bu kez İngiltere, Hariri’nin biletini kesti. O da yaşamak için istifa etti. İstifadan sonra en çok sesi çıkan ülkeler İRAN, İSRAİL ve SUUDİ ARABİSTAN oldu. Büyük kavganın önemli oyuncuları yani!

HARİRİ’den sonra yerine gelecek ismin Londra’ya yakın olması gerekmekte. Büyük ihtimal İNGİLİZLER’in desteklediği bir isim gelip oturacak. Tabii gelen bir anda sorunları çözecek değil. Böyle bir güç kimsenin elinde yok… ABD, bölgedeki mezhep savaşını Lübnan merkezli başlatmak istiyor. Bu nedenle SUUDLAR ve İRAN açıklamalarıyla önde! CIA’nın yaptığı çalışmalara göre LÜBNAN çatışmanın çıkması için en uygun yer. Lübnan karıştığı an İRAN bu ateşin dışında kalamaz. Türkiye de bir şekilde işin içine girmek zorunda kalır. Dışarıda dursak da bizim TARAF olmamız istenir… Bu oyun saat gibi işlemekte… Ayrıca Irak, Suriye, Yemen, Arabistan, Bahreyn, Tunus ve Libya da bu ateşten kendisine düşen payı alacaktır… Son zamanlarda dolaşıma sokulan HARİTALARIN gerçeğe dönüşmesi için ATEŞ aranmakta ve bu da mezhep kavgasının içinde bulunmakta!

Pentagon, yeni Ortadoğu ve mezhep savaşlarıyla ilgili 43 harita hazırladı. Bu 43 haritanın ortak özelliği ülkelerin mezhep olarak bölünmesi. Bölünen ülkeler, Yeni İpek Yolu’nu da ABD’ye bağlayacak. Planları bu! Haritalar ve ateş çok ülkeyi içine almakta! Mezhep savaşları sonu kestirilemez bir risktir. ABD bu riski aldı. Pentagon bastırdı! İngiltere ile aslında ayrışmanın ilk başladığı nokta da mezhep savaşıydı. İngiltere bazı noktalarda halk hangi mezhepten ise liderini azınlık olandan seçiyor ve böyle kontrolü sağlıyordu! Bazı yerlerde bu model işlese de her zaman devreye sokulmazdı! Pentagon ise ANTİ-TEZ ile gelmek niyetinde! HANGİ MEZHEP VARSA ÜLKESİNDE YAŞASIN ilkesiyle... Haritalar bu nedenle çıkmaya başladı… İngiltere’nin aksine bir yol yani… Pentagon 2001 yılındaki 11 Eylül saldırılarından beri adımlarını bu yönde atmakta!

Hıristiyanlar’daki PROTESTAN-KATOLİK kavgasının benzeri ORTADOĞU için düşünülmekte… DEAŞ nasıl kendini SÜNNİ olarak tanımlıyor ve ŞİİLER’i hedefe alıyorsa HAŞDİ ŞABİ de Şİİ olarak kendini tanımlayıp SÜNNİLER’i hedefe koymakta! Geri çekilen ve iktidarını kaybeden BARZANİ ne dedi? Hatırlayın!

“HAŞDİ ŞABİ, ABD silahlarıyla üzerimize yürüdü. Savunma yapamazdık. Dostlarımız bizi arkadan vurdu. Dayanamadık…”

Pentagon BÖLEREK, ayırarak kendi yöneteceği ÜLKELERİN peşinde koşuyor. YENİ SİSTEMDE GÜÇ olmak için başka çarelerinin olmadığını düşünüyorlar. Buna izin vermeyecek olan da BRİTANYA. Kavga böylece sürecek. Ta ki ikisinden biri figüran olana dek!
Suudi Arabistan da bu savaşın merkezlerinden biri. Herkes “PRENSLERİ NEDEN ALDILAR, NE İSTİYORLAR?” sorusunun cevabının peşinde koşmakta… Cevap birden fazla. Ama yaşananlar olağanüstü önemli. Sadece Suudlar’ın iç meselesi olarak kalamayacak kadar büyük… Bu konuyu daha çok yazarız. Ama en önemli bulduğum noktayı paylaşmak isterim!

Trump BAŞKAN seçildikten sonra ilk gezisinde SUUDİ ARABİSTAN’ı ziyaret etti. Parayı aldı. Silahı verdi. O silahların önemli bir kısmı da YPG’ye gitti… Bizde çok kişi takip etmedi ama geçtiğimiz hafta SUUDİ ARABİSTAN’a çok önemli bir oyuncu gitti…
ABD HAZİNE BAKANI STEVEN MNUCHIN… Riyad’a gitti. Orada yani başkentte Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile bir araya geldi. Konular önemli olsa da GİZLİ MANŞET ARAMCO’NUN ÖZELLEŞTİRİLMESİYDİ!
ARAMCO bildiğiniz sıradan bir şirket değil…

Dünya üzerindeki en değerli şirket kuşkusuz APPLE… Değeri yaklaşık 800 milyar dolar. İnanılmaz bir para. Ama ARAMCO bunun en az 10 katı daha büyük bir şirket… Savaşları, devrimleri, akımları yönetecek kadar zengin… Gözü kapalı “10 trilyon dolar değeri var” diyecek çok adam var! EXXON MOBIL ABD’nin yüz akı! Değeri 300 milyar dolar civarında! ARAMCO 270 milyar varil petrol rezervine sahip! EXXON-MOBIL ise 15 milyar varil…
SİZ ŞİRKETİN GÜCÜNÜ VE BÜYÜKLÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜN!

İşte STEVEN MNUCHIN şirketi ABD’ye taşımak için söz aldı! Bunun kararını muhtemelen yeni “KRAL” Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile aldı. SELMAN, Mnuchin ile görüşmeden bir gün önce ILIMLI İSLAM tezini dünyaya duyurdu… Değişim başladı yani…
Bütün bu olanlara PARANIN GÖZLÜĞÜNDEN bakmakta büyük fayda var… Galiba atladığımız bu! Suudlar’a yeni gömlek dikildi. Ve VELİAHT bunu giymek için söz verdi. Karşı olan herkesi de HOTEL’e gönderdi… Bu kavga burada kalmayacak. Yayılacak…
İzleyin…

Takvim
7 Kasım 2017

 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • sör

    07 Kasım 2017 21:17
    5 0
    Her yer akrep yuvası gibi. Bu iş Allahın yardımı. Bizlerin birlik ve beraberlik ile aşarız. Güçlü modern silahlara güçlü ekonomiye sahip olmakla aşılır. Ayağımızdaki palangalarla zor. (İÇIMIZDEKI HAİNLER). Allah yardımcımız olsun.
  • vanlı

    07 Kasım 2017 09:29
    7 0
    Hesapların üstünde hesap vardır. Alalh C.C. tüm oyunları bozduracaktır. Ve bizde bu oyunu bozanların safında olmayı nasip etsin. İçeride yaşayan vatan haini kafirlere rağmen Türkiye İslamın sancaktarıdır.Bu ülkeyi yıkmaya kimsenin gücü de yetmeyecek. Yazınız ufkumuzu açıyor emeğinize sağlık.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;