SİYASET

Ergün Diler : Hendeği aşın

Tarih
16 Ocak 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Petrol fiyatlarının hızla çakılması, Güneydoğu'nun terörle acı çekmesi, bombaların gelip Sultanahmet'te patlaması, cenazeler, şehitler, ölen küçük masum yavrular, akademisyenlerin bildirisi, açıklamalar, gerginlikler, suçlamalar, canlı bombalar, aranan şüpheli araçlar, daha neler neler... Yüzde 50 oy alsanız da birileri içerisini rahat bırakmıyor! Olayların tümüne tepeden bakmazsak hem rol alanları hem de filmin tamamını görmekte zorlanırız.
Kısır tartışmaları bırakın! Hiç oralı olmayın. Kimin kime ne dediğinin hiçbir anlamı ve önemi yok!
Kafanızı kaldırın, uzaklara bakın!
Geleceğe. Bizi bekleyene!
Güneydoğu'da PKK terörü hız kesmiyor!
NEDEN?
Öcalan Suriye'de bulunuyordu.
Bir gün "Ben silahlı mücadeleyi bitiriyorum!" dedi. Hemen Suriye'den atıldı. Birilerine TERÖR gerekliydi. Uçağa atladı.
Gitmediği ve kapısını çalmadığı ülke kalmadı. Hollanda, Yunanistan, Rusya, İtalya, Almanya, Fransa yani Ortadoğu'da etkili hangi AVRUPALI devlet varsa müracaat etti. En uzun İtalya'da kaldı. İtalyan malları boykot edilince Hakan Şükür Torino'ya gönderildi. İçeride FIAT otomobillerinin satışı durmuş, herkes eline geçirdiği İtalyan malını ateşe veriyordu. Koç ve Agnelli aileleri kafa kafaya verip transferle işi çözdü. Kriz aşıldı. Futbol yine ilaç oluyordu!
Öcalan da oradan çıktı. Kenya'ya gitti. Hiç ilgisi olmayan bir nokta!
Sarışın mavi gözlüler PKK'ya destek veriyordu ama KENYALILAR'ı yeni duyuyorduk! Alındı, getirildi.
O İmralı'ya giderken Kandil'de karşıt bir PKK oluştu! Öcalan'ı ülkelerine almayanlar Kandil'den Ankara'ya gerekli mesajları terörle veriyordu! Kürtler'in tümünün siyasete çekilmesi ve kendini MECLİS'te temsil edebilmesi bölgedeki denklemi temelinden bozacaktı. Demokrasi yükselecek, Kürtler'den sonra bölgedeki diğer unsurlar da istese de istemese de bize akacaktı. Çünkü 100 yıldır yani Osmanlı çıktığından beri bölgede adalet yoktu! AİLELER yani FEODALİZM yani BARONLAR ülkeleri yönetiyordu. Bu sistem de İNGİLİZ ÜRÜNÜYDÜ! Öcalan'ın teslim alınması bölgede hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının işaretiydi. "PKK'nın başına Avrupa yanlısı biri gelmesin!" diye de ortadan kaldırılmadı! Kürt kimliğini kabul ettiğimiz anda BÜYÜK OYUN bozulacak ve İngiliz-Fransız işbirliği ile kurulan sistem çökecekti.
Ama en büyük engel ORDU'ydu! ASKER rejimin koruyucusuydu!
Ama şartlar ve gereklilikler değişmişti. Gerçekler de... Karşı koyamayacağımız bir rüzgar geliyordu. DEVLET karar verdi ve ORDU'nun sahip çıktığı DEĞERLERİ yani İDEOLOJİSİNİ değiştirdi. Bunun değişmesi içeride TÜRKÇÜ, KÜRTÇÜ, İSLAMCI aramaması anlamına geliyordu. Tabii sancılı oldu bu! Canı yananlar oldu.
Başka türlü olma ihtimali var mıydı bilmiyorum! Ama artık ORDU rejimi korumak için SOL'cu, SAĞ'cı aramayacak Katar'a, Başika'ya, Okyanuslar'a gidecekti. Bakış açısıydı değişen! İçeriden kendi insanları tarafından yıkılacağını düşünen DEVLET sonunda gerçeği görmüştü! Her tehlike dışarıdan geliyordu. Bunu anlamış ve gereğini yapmak için de evin dışına çıkmıştı.
DEVLET sınırların dışına çıkınca içerideki yabancılar hemen "KOMŞUMUZ KALMADI!
HEPSİYLE SORUNUMUZ VAR! BU NASIL İŞ!"
diye yaygaraya başladı! Dertleri gerçeği görmek ve göstermek değildi.
Bakın tarihimize bütün savaşlar, bütün seferler, bütün sorunlar komşularla! Osmanlı İran'a, Suriye'ye, Mısır'a değil de ŞİLİ'ye mi sefer düzenledi! Genişlemek istediğin zaman SORUN olurdu!
Olmasa da bulunurdu! Suriye meselesi de böyle! Orada zaten bir devlet yoktu! Düne kadar CUMHURBAŞKANLARINI Ankara'dan İstanbul'dan yolluyorduk. Ama bunu bilmiyorduk. Eğer komşularla sorun yaşamak yanlışsa Osmanlı 600 YIL YANLIŞ YAPTI! Eğer bir DEVLET BÜYÜMEK İSTİYORSA etrafta SORUN var mı yok mu diye bakmaz!
Bakamaz! DUYGUSAL TEPKİLERE GEREK YOK! Bir de bunlar bizi durdurmak içinse asla!
Amerika, üretene ve fazla kazanana bakar! Bir de bu üreten, silaha orduya yatırım yapıyor, üstüne yeni pazarlar bulmak için arayışta ise hemen DEFANSINI kurardı!
Çin, bu... Amerika kendisine rakip olarak Çin'i görüyor. Çin de İran'a çok yakın! ABİ'lik yapıyor. Türkiye ile iyi geçinmek için de elinden geleni esirgemiyor. Ama bu ilişki Washington'u ürkütür. Müslüman coğrafyayı ve oradan sıçrayacağı Afrika'yı ele geçirecek güç Amerika'yı çökertir! Adamlar bunu biliyor ve görüyor! Pekin tehlikesini gördüğü için de Kürtler'i biraraya getirip Ankara'ya vermek istiyor!
Hem Kürtler'in güvenliği hem de bizim geleceğimiz için!
Eğer biz OSMANLI gibi yapmayıp "komşularla sorun yaşamayalım" dersek sorun gelir içeride bizi bulur! Oyunu anlayıp gitmeli, sonunda ipi göğüslemeliyiz!.
Amerika bunun için zaten hazır.
Kendi geleceği ve devletinin varlığı için buna mecbur!
Ortadoğu'dan çıkmak için gün sayıyor! Ama içeride birileri "bu olmasın" diye HENDEKLERLE meşgul! Türk askeri BAŞİKA'da KÜRTLER'i korurken nasıl oluyordu da içeride Kürtler'le sorun yaşanıyordu! Açıklanacak bir tarafı yok! "Bütünleşme olmasın!" diye YABANCILAR devrede!
Erdoğan Davos'ta İsrail'e ONE MINUTE çektikten sonra psikolojik olarak biz lider olduk. Bu İsrail'le çekişeceğiz anlamına gelmiyordu.
Türkiye'nin liderliğine en çok Tel Aviv'in ihtiyacı vardı. OSMANLI Yahudiler'in huzur içinde yaşadığı tek yerdi!
Rus uçağı düştü. Herkes gerginlik bekledi. "OLMASI ZOR!" dedik. Çünkü Moskova da Ankara'yı asla kaybetmek istemezdi! Erdoğan'ın sarsılması Türkiye'nin Londra'dan, Paris'ten, Berlin'den yönetilmesi demekti! Bu en çok onlara zarar verirdi!
Erdoğan'lı Türkiye, ORDUSUNUN ideolojisini değiştirdi, büyük düşünmeye başladı, camilerin olduğu her coğrafyaya inmeyi başardı, Müslüman mahallerinin umudu oldu, İslam'ın koruyucusu haline geldi, içeride kendi insanını fişlemeyi bıraktı! Bu nedenle KAPATMA oldu, GEZİ oldu, OSLO oldu, 7 ŞUBAT oldu, 17 ARALIK oldu...
Türkiye BATI'nın değerleriyle İslam'ı yanyana getiren tek ülke! Çekim merkezi! Zaten bunu İstanbul'daki alış-veriş merkezlerinde görüyorsunuz!
Herkes buraya BİZİM GİBİ OLMAK için geliyor! Yapılan bir DİZİ FİLMİ 1 milyar insan izliyor! BİZ ZATEN BÜYÜKTÜK.
BUNU FARKEDECEK ZAMANIMIZ OLMADI
. İçerideki kavga hiç bitmediği için kafamızı kaldırıp bakamadık. Ne biz ne de DEVLET bunu uzun zaman fark etti!
Şimdi her şeyin farkında! DÖNÜŞÜM DE BU ZATEN! Para da, medya da, edebiyat da, sanat da her şey değişecek! Hedefi olan bir ÜLKENİN SİLAHLARI olarak tekrar KOD'lanacak!
Başı kesilmiş horoz gibiydik, bir ayağımız Avrupa'ya bir ayağımız Asya'ya gidiyordu! HEDEFİMİZ ve ROTAMIZ yoktu! Hedefi BÖLGESEL SÜPER GÜÇ olan bir ülkeyiz artık... Rus uçağından sonra gerilim yaşanmadığı gibi gelen ekonomik sarsıntıda da Türkiye hiç zarar görmeyecek!
Dünyanın bize ihtiyacı var çünkü!
Rahat olun! Ama içerideki bu itiş-kakış da bir an önce son bulsun! TARİH bize tekrar büyük bir görev verdi. Ya bunu HENDEKLERE gömeceğiz ya da HENDEKLERİ Avrupa'ya kadar taşıyacağız! Yazılmak için bir TARİH bizi bekliyor! Yapacağımız tek şey neyi seçeceğimize karar vermek!
Dünya da bölge de bizi bekliyor.
Karar sizin!

Takvim
16 ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;