GÜNCEL

Ergün Diler : Gizli ordular hazırkıta

Tarih
13 Mayıs 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 Uçaktayız...

Çin yolundayız.
Yeni Dünya Düzeni'nin en büyük oyuncusu olarak sahneye çıkan bölgeye gidiyoruz.
Tarihi değiştirecek aklın anavatanına ilerliyoruz. Peki nedir oyun? Türkiye nereye düşer, Avrupa nereye? Amerika nereye, Rusya nereye?
Türk medyası daha olayı anlamış değil. Muazzam oyunun farkında olan çok kişi yok...
İsterseniz açalım biraz... İpek Yolu'na bakalım...
Kara İpek Yolu Çin'den başlayıp ORTA ASYA üzerinden İran'a, oradan da Türkiye'ye geliyor. ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ ile Avrupa'ya geçiyor, Rotterdam'a kadar ilerliyor, sonra güneye yönelip VENEDİK'e iniyor... Deniz İpek Yolu ise Güney Çin Denizi'nden başlayıp KALKÜTA'yı geçip HİNT OKYANUSU'nu kat ediyor.
Kenya'ya uğradıktan sonra Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı'nı kullanıp VENEDİK'e geliyor...
Düğüm VENEDİK yani...
Buluşma noktası İtalya...
Açalım biraz daha...
Çin'in İpek Yolu projesi, Yeni Dünya Düzeni'nin şeklini de sağlayacak...
ABD'nin tekrar Asya'ya dönüş adımı atması, Çin'in İpek Yolu ile karşılık vermesine neden oldu. Yeni İpek Yolu, Avrupa Birliği ülkeleri tarafından yüzde 100 desteklenen bir proje.
Zaten Çin'in bugünlere gelişinin arkasındaki akıl İngilizler'in...
Çünkü Avrupa'nın ayakta kalması için İpek Yolu projesi çok önemli. Sonsuz ihtiyaçları var buna.
Çin Devlet Başkanı'nın İpek Yolu'nun yeniden canlandırılmasına ilişkin, "İpek Yolu Ekonomik Kuşağı" ve "21. Yüzyıl Deniz Üzerindeki İpek Yolu" olarak gündeme getirdiği "Bir Kuşak Bir Yol" projesi, Doğu Asya ile Avrupa ekonomilerini birbirine bağlıyor.
Projeye göre İpek Yolu hatları tam 65 ülkeyi içine alıyor.
Toplam büyüklüğü 21 trilyon dolar... İşte bu denklem ABD'nin kimyasını bozuyor. Kavganın tek nedeni bu proje... Çünkü ortaya tüm dünyayı saracak bir Çin çıkıyor. Buna kayıtsız kalmak istemiyorlar. Geriyorlar, geriliyorlar!
Biraz daha açalım...
ABD, İpek Yolu'nu engellemek için aslında en büyük adımını 2013 yılında attı. Amerikalı Kardinal ve New York Başpiskoposu Timothy Dolan'ı favori Papa adayları arasına itmeyi başardı. Amerikalı Kardinal ve Boston Başpiskoposu Sean Patrick O'Malley ise diğer favori isim oldu. Eğer Papa Francis'in yerine bu iki adaydan biri Papa olsaydı, bugün Çin'in İpek Yolu hayali bitmiş olacaktı.
Çünkü Katolik dünyasını Avrupa Birliği'nden koparacak olan ABD, İpek Yolu'nu da bir proje olarak bırakacaktı.
Ancak Papa Francis seçilince, ABD İpek Yolu Projesi'nde yer alan 65 ülkeye karşı yeni planı devreye soktu. En büyük oyun tutmamıştı ama oyuna devam ediyorlardı, edeceklerdi...
Çok akıllı adamlardan biri çıkıp "Bu çağı tanımlamak söz konusu olduğunda ABD ile Çin arasındaki ilişkiden daha önemlisi yok. ABD, doğru adımları atmadığı anda Çin İpek Yolu ile dünyayı saracak. ABD'nin nefes alacağı hiçbir ülke kalmayacak. O nedenle İpek Yolu'nun geçeceği ülkeler, ABD düşüncelerine karşı olmamalı" dedi.
Orta Asya, Pakistan, Afganistan, Rusya, İran, Türkiye, Azerbaycan, İtalya ve özellikle de Akdeniz çok önemli.
Ortadoğu da İpek Yolu için çok değerli. Bu bölgelerde yaşanacak canlanma, ABD'nin işine gelmiyor. Çin, ortak proje ve ortak finansman ile ekonomik kalkınmayı sağlıyor. Yani gerekli yatırımlar için elini cebine atıyor. Kime ne lazımsa veriyor...
Buna karşılık ABD ne yapıyor?
Washington, bu ülkelerde iç karışıklık çıkartarak İpek Yolu projesini askıya aldırmak için çırpınıyor.
Stratfor, 2 yıldır Çin ve İpek Yolu projesinin engellenmesi için çalışıyor. Bölgelerdeki hareketlilik de bu açıdan önemli.
Orta Asya ülkeleri, Pakistan, Afganistan, Rusya, İran, Türkiye, Azerbaycan ve İtalya arasında sorunların artırılması gerekiyor.
Bunları da çok kez görüyoruz!
Türkiye-Rusya, Türkiye-İran, Rusya-Afganistan, Rusya-İtalya, İran-Azerbaycan, İtalya-İran arasında son yıllarda yaşanan sorunların temelinde ABD var.
Çünkü bu ülkelerin arasındaki kriz, İpek Yolu projesini engelleyecek. Aslında ABD, Türkiye-Rusya arasındaki bir savaşın İpek Yolu projesini tamamen ortadan kaldıracağını biliyordu.
Doğu Türkistan'da yaşanan olaylarla Türkiye ile Çin'in arasını açmak öncelikli hedefti.
Ancak Türkiye ile Çin, bu tuzağa düşmedi.
Rus savaş uçağının düşürülmesiyle başlayan Türk- Rus çatışması ABD'nin planı çerçevesinde oldu. Hem Türkiye hem de Rusya bu tuzağa düştüler.
O günlerde İpek Yolu projesi kapanmak üzereydi. Ben "Uçağı Amerika düşürdü!" dediğimde inanmıyorlardı... Gülüyordum...
Aynı şekilde Suriye'deki kaosun sürmesi de hesaba dahildi... İpek Yolu'nu burada da engellemeye çalışıyorlardı. Çünkü Suriye konusunda Türkiye, Rusya, İran arasında sorun vardı ve bu kaşınmalıydı...
Bu krizin çözülmemesi ABD'nin elini güçlendiriyor. Kaos işlerine geliyor yani... FETÖ'yü de böyle düşünün. Ankara FETÖ'de olsa İPEK YOLU olmayacaktı...
Ortadoğu'da Filistin merkezli bir sorun ya da sınırlarımızın aşağısındaki YPG merkezli kaos, Türkiye'nin devreye girmesine neden olacak haliyle... Bu da projeden kopuş demek. Zaman kaybı, enerji kaybı demek...
Amerika şimdilerde bu nedenle GİZLİ ORDULARINI ayağa kaldırmak için düğmeye bastı. Bizim de merkezinde olduğumuz birkaç ülke saldırı altında kalabilir... Bunu daha önce yaptılar. Silahların konuştuğu bir döneme gireceğiz.
Bu projeyi engelleme şansları var mı? Zayıf ihtimal! Ama sonuna kadar deneyeceklerdi... Hiç vazgeçmeden geleceklerdi...
Pentagon bu nedenle görev alacaktı. Gizli ordular sahneye çıkacaktı... Yakında görürüz.
Oyunu değiştiremeseler de geleceklerdi... Kavga çok büyük...
Dünyanın patronu kim olacak sorusunun cevabını göreceğiz...
Eski patron zorda! Konu bu! Biz de işin merkezindeyiz... ABD ziyareti sonrası pek çok şeyi daha rahat göreceğiz... İzliyoruz...

NOT: 16 Mart'ta Berlin'de Maliye Bakanlığı'na bombalı zarf gönderildi. Şans eseri patlamadan ele geçirildi. 17 Mart'ta, Paris'teki IMF bürosunda bombalı zarf infilak etti. Dün ise Roma'da, Vatikan yakınındaki BM ofisinde bombalı zarf patlatıldı....

Takvim
13 Mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;