DÜNYA

Ergün Diler : Gerilimin asıl sebebi

Tarih
06 Mayıs 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki gerginliğe bir bakın ve üzerinde düşünün! 50 yıldır kapısına gittiğimiz, tek kurtuluş olarak gördüğümüz, kaşlarını çatsalar "Eyvah batacağız!" diye korktuğumuz AVRUPA ile üst perdeden konuşuyoruz. Koskoca TÜRK DEVLETİ bir şey biliyor, bir şeye güveniyor olmalı...
Zaten bu kadar reste karşı Avrupa'nın kımıldayamaması önemli bir gösterge.
Adım atamıyorlar...
Düne kadar aşağıladıkları TÜRKLER karşısında boyun eğmek zorunda kalıyorlar...
İyi de nasıl oldu bunlar? Neler yaşandı?
Türkiye-Almanya, büyük bir savaşta. Bu, son dönemde iki ülke arasında yaşanan en büyük, en derin savaş. Bu net! Almanya, Türkiye'de çok uzun süredir çok etkin bir ülkedir.
Şirketleriyle, istihbarat gücüyle, okullarla, hocalarla, bürokrasiyle, hukuk sistemindeki adamlarıyla...
Bilen bilir. Çok fazla kişi konuşmaz ama durum budur. Kontrol ettiği ülkeyi de niye AB'ye alsın!
Konuşulmayan DENGE buydu...
Almanya'da gizli operasyonlar için Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın bütçeleri vardır.
O bütçelerden Türkiye'de gazeteciler, örgütlerin (özellikle PKK) İstanbul ve Ankara sorumluları, öğretim üyeleri maaş alır. Görevleri, bellidir ve Türkiye'nin iç problemlerini ortaya çıkarıp, olaylara altyapı hazırlamaktır.
PARANIN VERİLİŞ AMACI ortadadır... Böyle çok isim vardır.
Onların bildiğini biz de bilir, ancak bir şey yapamazdık...
Bu çok özel isimlerden çoğu, son 1 yıl içinde yapılan operasyonlarla tutuklandı. İsim vermek istemem ama tanınan önemli kişiler ALMANLAR için çalışıyordu... Her iki taraf bunu açıklayamadığı için bazen tansiyon yükseliyor ve Ankara HUKUKSUZ ADIM ATMAKLA suçlanıyordu. Belki de ilk kez doğru adım atılıyordu!
Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın 2017 Şubat ayında hazırladığı rapora göre, sadece İstanbul'da tutuklananlardan 700'ü Almanya için çalışıyordu. Almanya, Türkiye'de en güçlü ülkelerden biriyken, bir anda sıradan, etkisi hiç olmayan bir ülke durumuna düştü.
Almanya'nın 1 yıl öncesine kadar İstanbul'un her bölgesinde ortalığı savaş alanına çevirecek gücü varken, bugün 50 kişiyi sokağa çıkartacak gücü kalmadı.
Avrupa Birliği'nin Türkiye karşıtlığını bu açıdan değerlendirmek gerekiyor. Almanya'nın Avrupa Birliği'nden aldığı güç, Türkiye üzerinde daha da etkili olacak.
Daha doğrusu ALMANYA'nın zayıflayan eli, VATİKAN ve diğer Avrupalı oyuncuların katkısıyla güçlendirilmek isteniyor. Eski günlere dönebilmek için...
3 milyondan fazla Türk'ün yaşadığı Almanya'da Türkiye için çalışan 50 kişi bile bulunmazken, sadece İstanbul'da Türk pasaportu olan 700 Alman'ın tutuklanması Almanya'da infial yaratmış durumda.
Hiç alışık değillerdi çünkü...
Onlara göre Türkiye, ateşle oynama kararı aldı. Ankara bunu da ALMANYA'nın üzerine gidip gösterdi. Hem de hiç geri adım atmadan... Bu aşamadan sonra ortak bir noktanın bulunma ihtimali de yok.
Türkiye için asıl tehlikenin Merkel'den sonra başlayacağını söyleyenler var. Çünkü Merkel, nefret ettiği Türkiye'ye karşı yüzde 100 saldırı planını hiç onaylamadı.
Merkel'den sonra göreve gelecek kişi (Bu isim belli), Türkiye'ye karşı çok aktif olacak. Bu fikir dolaşıma sokuldu.
Ancak ANKARA böyle bir şeyin olamayacağını ADI gibi biliyor. Çünkü bulunduğumuz EKSEN ve kendimizi tekrar keşfettiğimiz nokta Avrupalı bir gücün kapımıza dayanmasına engel.
Buna güçleri yetmez.
Aksi olsa iç siyasette ciddi karışıklık görürdük! Var mı? Yok...
Olmayacak da...
Ancak Almanya'daki Türkler üzerinden bir baskı meydana getirmek isteyeceklerdir. Ama bu da onlara pahalıya patlar...
Bilirler... Türkiye, vatandaşı olmayan birkaç milyon SURİYELİ'ye kapılarını açtı. Bizden bir şey eksilmedi. Ancak çok daha az bir sayıda GÖÇMENİN AVRUPA'ya geçmesi BİRLİĞİN temellerini sarsar.
Bunu da bilirler...
Devam...
Türkiye'nin Suriye sınır hattında yaşadığı olayların merkezinde de Almanya var.
Almanya HDP'de de çok güçlüdür.
Başka partilerde de adamları vardır...
Ciddi oranda hem de...
Mesela kadın bir vekilin eşi (ismi bende kalsın) Almanya Cumhurbaşkanı ve Merkel tarafından desteklenir. Bu kişi Almanya'nın Türkiye'de birçok faaliyetini başlatan kişidir. Operasyonlardan önce onun haberi olur. Ama biz bu kişiyi hiç görmeyiz.
Bu aile için tek geçerli Anayasa vardır. O da Alman Federal Meclisi'nin kabul ettiği Anayasa'dır. Ve bu aile, kimse anlamasa da Türk ve Kürt düşmanıdır. Çok iyi derecede Almanca bilirler. Açık açık Almanya için çalışırlar.
HDP'lilerin tutuklanması olayında da en çok ALMANYA rahatsız oldu. İçlerinde parti ile ALMANYA arasında KÖPRÜ olan isimler vardı..
Bütün çabalara rağmen Merkel bunları kurtaramadı.
Türkiye, son 50 yılda kimsenin cesaret edemeyeceği bir karar aldı ve Almanya ile hesaplaşmaya karar verdi.
Türkiye'nin bu savaştan zaferle çıkma ihtimali, Alman istihbaratına göre çok yüksek.
Bunu da ben değil yabancılar söylüyor.
Çünkü Türkiye'ye destek veren bazı ülkeler var! Yalnız değiliz yani... Eğer Almanya Türkiye'deki gücünü geri alamazsa Ortadoğu, Afrika, Asya ve inanması güç olsa da Avrupa'da bile sıradanlaşır.
Almanya'nın siyaset arenasında, medyasında, spor dünyasında ve kültür sanat alanında bile Türkiye konuşuluyor.
Bu tarihte hiç olmamıştı.
Herkesin bir fikri var. Artık olacakları kimse hesap edemiyor.
Almanya içten büyük korku yaşıyor.
Türkiye geri adım atmazsa işleri çok zor. Bakarsınız bir süre sonra onlar bizim olduğumuz yere gelmek isterler. Belki de TÜRKİYE MÜZAKERELERİ BAŞLATIR!
Dünya hızla değişiyor çünkü.
Olmaz olmaz demeyin...

Takvim
6 Mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • son osmanlı

    10 Mayıs 2017 01:58
    0 0
    sayın diler yazılarınız çok küresel ve objektif sağlam kaynaknarınız var ilgiyle takip ediyoruz tebrikler
  • dilaver

    07 Mayıs 2017 01:37
    1 0
    ergün baba süpersin. bir ricam olacak. madem açıkça yazıyorsun, yani isimleri değil olayları..bildiklerini biz öğrenmezden önce yazıp gündeme önceden girişi sağlar mısın? biraz geç kalmış bu yazıda bilinmeyenleri ekleyebilirdin. derneklere girer, önemli isimlere dair ipuçları verir, toplumun gündeminde almanların hala en aktif unsurlarının konuşulmasını sağlardın?
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;