SİYASET

Ergün Diler : FETÖ’nün sahibi

Tarih
12 Mart 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
'Türkiye için 16 Nisan Referandumu çok önemli bir viraj' diye yazıya başlamak istiyorum ama yaşadığımız hangi olay önemsizdi ki! Son yılları bir gözünüzün önüne getirin! Oslo görüşmelerinin sızmasıyla başlayan gerilim 7 Şubat MİT Krizi, 17-25 Aralık operasyonları, Gezi Olayları ve 15 Temmuz'a kadar giden yol...

Öncesindeki Ergenekon-Balyoz işlerine girmek istemiyorum.
Hepsi bir bütünün önemli parçalarıydı. Göremedik!
Haliyle yazdıklarım için çok soru alıyorum! İsimlere girmeyeceğimi, isim vermeyeceğimi peşinen yazıyorum zaten! Merak edenlerin bilmediği önemli noktalar var. Bir taşı çektiğinizde arkadan kimin ya da kimlerin geleceğini bilmiyorsunuz! O kadar çok profesyonel isim var ki bilseniz şaşırırsınız! Burası Türkiye!
Özellikle FETÖ kanadında eğitimsiz adam yok. Çok başarılı bir şekilde İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİNİN DESTEĞİYLE KENDİLERİNİ GİZLİYORLAR... Bunu ben de onlar da biliyor. Sanırım sorun şu ki bu SIR'ları bilen çok kişi yok. Bu nedenle çok iyi gizleniyor ve senaryosu dışarıda yazılan oyunları iyi oynuyorlar!
Onlar da devam ediyor, biz de...
Ama ben onların dışında KARAR MERKEZLERİNİ gözlerim! Londra, Washington ve Moskova'da ne var ne yok diye bakarım. Bu nedenle de içerideki isimlere pek takılmam. Önemsiz oldukları için değil! Sadece patronlarını izlemek daha keyifli! Bu grubun patronu Pensilvanyalı değil. O da aracı... Yabancı istihbarat örgütleri işin arkasında. Para sahipleri tam destek! Arkada koca koca KÜRESEL isimler varken Ankara'ya bakıp oradakileri deşifre etmek pek akıllıca değil. O gider diğeri gelir! Böyle oluyor zaten!
Bakın şimdi sizlerle önemli cümleler paylaşacağım... Okuyun, yazının devamında tekrar buluşalım...
"Brexit'in İngiltere için çok yıkıcı sonuçları olur. Bunu anlamak için etkili bir strateji uzmanı olmanız da gerekmiyor. Avrupa Birliği içindeki İngiltere, daha etkin ve daha güçlü olacak..." AVRUPA YANLISI...
"Eğer ayrılma kararı hayata geçerse, yıkıcı etkilerini çok kısa sürede hissedeceksiniz..." TEHDİT EDECEK GÜCÜ VAR!
"Çin çok önemli bir ülke... Her ne kadar kapalı bir toplum görüntüsünde olsa da böyle değil. Çin'i etkisizleştirmek gibi bir düşüncede olmak çok başarılı bir otomobili yoldan çıkarmaya teşebbüs etmektir..." AKILLI OLUN CANIMIZI SIKMAYIN!
"Çin'in etkisizleşmesi, sonuçları kendisi dışında birçok ülkede de hissedilecek kaos demektir. Çin'in ekonomik büyümesi yavaşladı. Bu büyük krize neden olabilir..." DÜĞMEYE BASMAK İSTEMİYORUM AMA TEREDDÜT ETMEM!
"Ortadoğu jeopolitik dengeler açısından çok önemlidir. ABD'deki seçim atmosferi bitti ama yankıları kolay kolay bitmeyecek.
Almanya, Fransa ve ABD terörist saldırılarla karşı karşıya kaldı. Bu Ortadoğu'nun bir etkisiydi..." ORTADOĞU'YU KİMSEYE BIRAKMAM. ÖYLE KOLAY DEĞİL BU İŞLER
"Bu kadar karışıklık varken, karışıklığ�� bir daha düzeltmemek için İngiltere, AB'yi terk etme kararı aldı. Bu kararın nasıl alındığını ve İngiltere'nin geleceğini düşünmeyenlerin buna imza attığını anlamakta güçlük çekiyorum..." KRALİÇE'Yİ SON KEZ UYARIYOR. AÇIKTAN!
"Çok güçlü bir Avrupa Birliği içindeki İngiltere'nin etkisinin ne kadar ezici olduğunu geçmişte gördük. Şimdi bu koz reddedildi..." OYUNU SİZ DEĞİL BİZ KURARIZ ÇIKIŞI!
"Biz de yapılan planlamalar neticesinde geleceğin altında olduğunu gördük..." PARAYI DA ALTINI DA BEN ALIRIM. DOLAR'I BİTİRMEK İÇİN GEREKENİ YAPARIM
"Ortadoğu'daki dengelerin düzelme ihtimalinin olmadığını görüyoruz.
Ortadoğu'nun etkilerini her ülke hissedecek.
Bu geçmişte de böyleydi, gelecek yıllarda da böyle devam edecek..." BENİM OLMAYACAKSA KİMSENİN OLMAYACAK. NET!
"O bölgenin karışık yapısının birileri için büyük fırsat olduğunu da biliyorum..." RAKİPLERİMİN NE YAPTIĞINI BİLİYORUM. AYAĞINIZI DENK ALIN!
"Bu da altına olan değerin artmasını sağlayacak. Doların yükselişini takiben, diğer para birimlerine de etkisi oldu..." DOLAR'I BİTİRECEĞİZ. SAVAŞIMIZ ONU ELE GEÇİRMEK İSTEYENLERLE...
"Dolar rezervimizi azalttık. Bu karar bizim için çok önemliydi. Doların yerine altını tercih ettik..." KAVGAYI ANLAYIN!
BİZİMLE ONLAR ARASINDA! YANİ ABD İLE BİZİM ARAMIZDA!
"Amerikan ekonomisinin parlak bir geleceği olduğuna da inanmıyorum..." BEN YOKSAM AMERİKA DİYE BİR ŞEY YOK. TRUMP BİR ŞEY İFADE ETMİYOR! ZAYIF!
"Biz etkili bir portföy oluşturarak, kriz etkilerini en aza indirdik..." EKONOMİK KRİZ GELECEK , BİZ AYAKTA KALACAĞIZ. HERKES
YIKILACAK!
TIRNAK içindeki ifadelerin hepsi Jacob Rothschild'e ait! Verdiği bir röportajdan alındı. Dünyadaki krizin odağının ORTADOĞU ve ÇİN olduğunu söylüyor.
Kraliçe'ye de Trump'ı getiren Amerika'ya da BAYRAK açıyor. Açıkça "Bizi yenemezsiniz ama biz sizi yıkarız mesajı" veriyor.
BREXIT ile İngiltere'ye giriyor, Avrupa'nın bütünlüğüne vurgu yapıyor ve asıl savaşın AMERİKA ile aralarında olduğunu aktarıyor... Tabii konuşmaların içinde TÜRKİYE yok. Ama ORTADOĞU varsa TÜRKİYE oradaki MANŞETTİR .
Bunu bilmeliyiz. Bu adamların gücü, yönettikleri para ve Türkiye aşkı dün de anlattığım gibi kitaplarda, üniversitelerde, hocalarda yok. Bulamazsınız! Ama gerçek bu ailenin TÜRKİYE 'deki ağırlığı ve gücüdür. Çok güçlülerdir...
"Ortadoğu'da karışıklık hiç bitmeyecek!" çıkışı inanı içinde bizi de barındırıyor. Eğer bunu yapabilirse bizim de başımız ağrıyacak demektir. Emin değilim. Ama güçlerinin olduğunu biliyorum.
Hemen başka bir yere zıplayalım.
Konuyla doğrudan ilintili!
Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Raymond McMaster, geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray'da ekibiyle çok özel bir toplantı yaptı. Toplantıda McMaster'ın 'Derin Amerika' vurgusu yaptığı ortaya çıktı.
McMaster, "Şu anda büyük bir savaşın içindeyiz. Hedef Trump veya biz değiliz.
Asıl odaklandıkları nokta ABD. Derin Amerika ile savaşın sonucu, Büyük Amerika hedeflerimize ulaşıp ulaşamayacağımızı belirleyecek. Sıfır hata ile çalışmalıyız" dedi.
İŞTE KÜRESEL KAVGANIN YANSIMALARINI İÇERİDE GÖRÜYORUZ... Ailelere yakın gruplar ile devletin kendisi çarpışıyor. Bu kavga yeni değil. Kavga ve mücadele bu kadar büyükken isimlere takılmanın hiç bir önemi yok! Ama JACOB ROTHSCHILD'in açıklamalarına bakınca KAVGA giderek büyüyecek gibi... Biz de bir tarafındayız.
Bizim dışında kalma şansımız zaten yoktu! 16 Nisan'a giderken asıl kavga kimle kim arasında anlayın! AİLELER Mİ DEVLETLER Mİ KAZANACAK?
Bunun sonucunu yaşayacağız... BEN DEVLETİMİN KAZANMASINDAN YANAYIM. Ama içeride DEVLETİ BU AİLEDE BULANLAR ve YÜCELTENLER var! Hem merkezde hem muhafazakar kesimlerde... Kavga aynı zamanda yan yana duranlar arasında! İyi izleyin!

NOT: Önceki gece çok geç saatlerde bir dostumla kimselerin bilmediği gözden uzak bir yerde sohbet ediyorduk. Kimseler yoktu.
Dostumun sigarasından çıkan dumanların dışında gözüme takılan bir şey yoktu.
Derken 4 kişilik bir grup kapanmakta olan mekana girdi. Karşımıza oturdu. Biz orada mıyız diye geldiler yoksa tesadüf müydü bilmiyorum. Ama bir süre sonra içlerinden biri beni ekranlardan tanımıştı!
Müsaade istedi ve yanımıza oturdu. Çok önemli ilişkilerin içinden geldiğini kısaca anlattı... Söyledikleri gerçekten çok ama çok önemliydi. FETÖ konusunda altını çizdiği pek çok kişi şu an ayakta ve sözde FETÖ ile savaşmaktaydı! Her şeyi konuştuk.
Kalkarken beni şaşırtan bir bilgi paylaştı...
Peşinen inanmadığımı belirtmek istiyorum.
Ama o iddialı olunca NOT düşeyim istedim...
Masamıza gelen kişi şunları aktardı: "Akın İpek Londra'ya kaçtı biliyorsunuz. Yakında Türkiye'ye gelecek. Tutuklanacağını bile bile geri gelecek. Avukatlarına talimat vermiş durumda. Dosyalar hazırlanıyor. Gelecek ve yaşadıklarını bir bir anlatacak. Bilinmeyen pek çok şeyi onun ağzından duyacağız...
İnanmadığını gözlerinden okuyorum. Ama az bekle. Gelince sizi bulurum..." İnanmadığımı o da anladı. Ama yine de "Yazıp not düşmekte fayda var" diye düşündüm. Bakacağız...

Takvim
12 Mart 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • piyade

    14 Mart 2017 13:08
    0 0
    sizi takip ediyorum olayları büyük bakış açısıyla para savaşı olarak yorumluyorsunuz, bazı soruların cevaplarını yorumunuzda buluyorum teşekkürler
  • DÜZCE'Lİ

    13 Mart 2017 09:14
    0 0
    TAMAM YTAMAM İNANDIM. SEN HERŞEY BİLİYON ZATEN
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;