GÜNCEL

Ergün Diler : Dışarıdaki Türkiye

Tarih
03 Mart 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

Amerika'nın acısını ve yükünü çeken siyahi insanlar SENEGAL'de toplanıp gemilerle gönderildi. Kölelik buradaki GOREE ADASI'ndan organize edildi. O dönem buradan İNSAN alıyorlardı, şimdi ise kendileri geliyor!
Oyunun oynandığı yer ABD'ydi! Şimdi de öyle!
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki iç çekişme artık sisli bulutlar arasından bile görünüyor.
2017 yılında, silahlanmayı ve silah lobisini hep destekleyen açıklamalar yapan Başkan Trump, geçtiğimiz gün ilk kez, "Silah lobilerinden korkmayın" dedi.
Trump, ilk kez kendisini Beyaz Saray'a gönderen lobiye savaş ilan etti.
Geçtiğimiz hafta yazdım. Tekrar etmekte fayda var. Trump, Pentagon'a karşı hamle için Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'i her an görevden alabilir.
Pentagon, Trump'ın bu hamlesine karşılık medya baskısını arttırdı.
Trump'ın yanına AIPAC tarafından atanan ancak özel savcı Robert Mueller'in özel bir ofiste 12 saat sorguladığı andan itibaren Yahudi lobisinin desteğini çektiği İletişim Direktörü Hicks istifa etti. AIPAC tarafından istifa ettirildi.
Hicks, Ivanka ve eşi Jared Kushner'in en yakın arkadaşlarından biriydi. Büyük bir projeydi ama Mueller, onu köşeye sıkıştırdı ve bitirdi. Hicks'in ifadesinin Trump'ı köşeye sıkıştıracağından kimsenin kuşkusu yok. Zaten medyaya bakınca bunu görmek zor değil...
Trump, büyükelçi atayamıyor.
Kongre'ye sunmak istediği her isim, geri çevriliyor. Birçok önemli ülkede elçisi olmayan bir ülke var karşımızda.
Garip ama gerçek! Türkiye'de BÜYÜKELÇİLERİ var mı?
Devam...
Trump, AIPAC'in en güvendiği isim olan damadı Jared Kushner'in bile gücünün azalmasına engel olamadı. Kushner'in, gizli bilgilere erişim hakkı kaldırıldı.
Sadece Kushner değil eşi Ivanka Trump'ın da bu yetkisi elinden alındı.
Trump'ın Amerikan Genelkurmay Başkanı Dunford'ı görevden almak için avukatlarıyla bir görüşme yaptığı da sır değil. Bu da Washington'da her lokantada konuşulan gizli manşetlerden... Çünkü Dunford, Pentagon'un tüm Ortadoğu ve Afrika planlarında kilit noktada yer alıyor. Ve istemediği hiçbir şeyi yapmıyor. Trump'ın el freni resmen...
Trump, eğer Dunford'ı görevden alabilirse, onun yerine çok özel birini atayacak. O general de tüm Pentagon planlarını AIPAC lehine değiştirecek.
Çünkü Pentagon'daki en şahin general Trump'tan görev bekliyor.
Tabii bu dehşet dengesi. Olur mu?
Olur. Ama kolay mı, hiç değil...
Tabii ailenin etrafındaki rüzgarlar hiç eksilmiyor... Hatta giderek şiddetini artırıyor bile diyebiliriz...
Pentagon'la işbirliği yaptığı ortaya çıkan First Lady Melania Trump'ın Danışmanı Stephanie Winston Wolkoff da Başkan Trump tarafından görevden alındı. Trump'ın yemin töreni için Wolkoff'a verilen paranın ortaya çıkması nedeniyle bu adımın atıldığı açıklansa da, gerçek böyle değil.
Ivanka Trump ve eşi Jared Kushner'in erişim yetkilerinin alınması, Hicks'in istifa ettirilmesi, First Lady'nin danışmanının görevinden el çektirilmesi, Trump'ın silah lobisini hedefe koyması 24 saate sığan gelişmelerdi. Trump kime karşı savaşıyor ortada yani...
Kavganın boyutu da...
Başkan Trump, Genelkurmay Başkanı Dunford'ı, Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster'ı, Dışişleri Bakanı Tillerson'ı, FBI Başkanı Wray'ı görevden almak için her adım atabilir.
Bu da konuşulanlar arasında ilk sırada...
Trump'ın geri çekilmeye niyeti yok. 24 saat içinde görevden almak için düğmeye basabilir.
Washington'ın derinliklerinde Trump'ın böyle bir çılgınlık yapabileceği yüksek sesle dillendiriliyor.
Peki bunların nedeni ne? Bu savaşın arka planında yatan gerçek ne?
Cevap bekleyen soru bu!
AIPAC ile Pentagon'un Ortadoğu ve Afrika planları, tarihte hiç karşı karşıya gelmemişti.
İlk kez yaşanan bu durum, bölge ülkelerini de etkiliyor.
Herkesin kafası karışık...
Ocak ayında ABD, İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan ve Ürdün arasında yapılan özel bir toplantı Fransız bir gazeteci tarafından yayınlandı. Olay sadece gazetecilik olarak açıklanmayacak kadar karışıktı. İngiliz istihbarat servisi MI6, toplantıya katılan İngiliz Büyükelçi'nin notlarını aldı ve Fransız gazetecilere teslim etti. O gazeteciler Fransız'dı.
Burada bir kafa karışıklığı yoktu. Ama İNGİLİZLERLE birlikte çalışıyorlardı.
Bilinmeyen buydu.
İngiltere, ABD'nin bu büyük planını çöpe attı. Çünkü Pentagon, o toplantının mimarıydı. Trump o toplantıya karşıydı. Onun iradesi dışında yapılmıştı.
İngiltere, Trump'ı mı Pentagon'u mu muhatap alacağı konusunda ikilem yaşıyor. İngiltere şimdilik ikisini de muhatap alıp ikisini de oyun dışına atmaya çalışıyor. NET!
O toplantıda Türkiye, Kuzey Afrika ülkeleri, Rusya ve İran konuşuldu.
Amerikalı büyükelçi, Türkiye'ye karşı nokta operasyonlardan söz etti.
Bu sözler masada karşılık bulmadı.
Bunun üzerine ABD'liler Türkiye'nin bölgede tüm ülkelere zarar verebilecek adımlar attığı konusunda çıkış yaptı.
Bu da püskürtüldü.
Arabistan, Amerikalı elçiye destek verdi. Şaşırdık mı?
Hayır tabii ki... Ürdün ve İngiltere bu ihtimali kabul etmezken, Fransa çekimser kaldı. Amerikalı büyükelçi bunun üzerine tempoyu artırdı.
YPG'nin toplantıdaki 5 ülkenin ortak gücü olmasını teklif etti.
Fransa, Arabistan teklifi kabul etti. Hemen... Düşünmek için fazla beklemediler... Ürdün ve İngiltere yine karşı çıktı.
Suriye konusu, Türkiye merkezli konuşuldu. İngiltere toplantıya sıcak bakmıyordu. Ancak ABD ile daha doğrusu Pentagon'la ortak adımlar atabilme ihtimali için toplantıya iştirak etmişti. Türk ve Rus istihbarat birimleri, bu toplantıdan haberdar oldu. Ancak etkisinin güçlü olmadığı da kısa sürede anlaşıldı. Rus ve Türk istihbaratı toplantı hakkında detaylı bilgiler almayı başardı.
Amerika'da son günlerde kara listeye alınan Rus işadamlarının ekipleri, bu toplantılardan bilgi alan isimlerle çalışıyordu... Akış sağlamdı yani...
Uzun yıllardır Moskova'da yaşayan oligarkların çalışma arkadaşları, Putin'in KGB'sindeki operasyonlara katılan isimlerdi.
Ancak sızdırılma kesinlikle İngiliz istihbaratı MI6 tarafından yapıldı. Dünyanın her noktasında belirgin bir karışıklık var. Tatil cenneti Maldivler'de bile darbe söylentileri yaşanırken, Afrika ve Ortadoğu'da her ülke için iç savaş riski var.
Türkiye, Suriye, İran, Irak, Lübnan, Katar üzerinde tek bir Amerika'nın planı yok. Pentagon da, AIPAC de bu ülkeler üzerinde planlar yapıyor. Bu ülkeler iki Amerika ile de savaşmak zorunda kalıyor. İşte bu iklim hakimken TÜRKİYE ABD'nin ne yapacağına karar veremediği bölgelerde BAYRAK gösteriyor.
Keşke görebilseniz!
Köleliği burada başlatanlar şimdi karşımızda ezilmekte. Muazzam bir Erdoğan ve Türkiye sevgisi var. Bunu sokaklarda çok rahat görüyorsunuz.
Ve buradaki her noktada TÜRK DEVLETİ var. Bazen öğretmen olarak, bazen işadamı olarak, bazen polis olarak, bazen istihbaratçı olarak... AMA VAR ...
Dışarıda böylesine büyük bir savaş verilirken bazılarının bunu hala anlamaması bizi şaşırtıyor... Peki vazgeçecek miyiz?
Elbete hayır!
Ok yaydan çıktı. Büyük Türkiye kuruluncaya kadar devam. Kimse de durduramaz. Önceden bunlara ANKARA 'da yeniliyorduk. Şimdi ayak izlerinin olduğu coğrafyada tokat atıyoruz... Atacağız da...
Onlar da biliyor. Yaşayarak öğreniyorlar....

Takvim
3 Mart 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;