GÜNCEL

Ergün Diler : Danışman

Tarih
12 Eylül 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
SOKAĞA kulak verdiğinizde öne çıkan başlıklar kabaca şöyle… Ekonominin geleceği, kabine değişikliği, Suriye'deki ABD planı, Doğu Akdeniz'deki çıkarlarımız, yeni parti kurma çalışmaları, İmamoğlu, Babacan, Davutoğlu ve Trump'ın hamleleri… İçeride konuşulan her şey ortada.
Ben hiçbir zaman içeriye evimden bakmayı tercih etmedim.
Çünkü DIŞ dinamikler buraları hareketlendirir. Öncelik hep dışarıda gücü taşıyan adresler oldu benim için… Türkiye'yi her zaman bir şekilde etkileyen DIŞARISI şimdi uzaklarda uzun zamandır kendi arasında mücadele etmekte. Beyaz Saray bunun en güzel sahne aldığı yer! Başkan Trump'ın 2016'dan beri oturduğu makam hiç bu kadar hareketli olmamıştı. Beyaz Saray hiç bu kadar sarsıntı geçirmemişti.
Konuyu John Bolton'a getirmek istiyorum elbette.
Çünkü kavga son dönemde onun etrafında yaşandı resmen… Beyaz Saray'ı iyi bilenler "ARTIK BU ÇATIŞMA HALİNİ KİMSE DURDURAMAZ" yorumunu yapmakta. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Amerikan silah lobisinin desteğiyle bu göreve atandı. Bolton'ın bir özelliği silah lobisine yani Katolikler'e yakın olması, ancak İsrail'de Rothschild ailesiyle karşı karşıya gelen derin Yahudilerle de hareket etmesiydi. Zaten testinin çatladığı yer de bu noktaydı!
İçerisini anlamak için de aynı yöntemi kullanmak zorundayız.
Çok yer için de bu metot yeterli olacaktır. Hiç derin bir araştırma yapmaya gerek yok.
İlgili resimBolton'ı görevden alan aile Rothschild oldu.
Dünya üzerindeki çok akıllı çok etkin isimler gibi Trump'ın damadı Kushner'in de AİLEYLE yani ROTHSCHILDLERLE ilişkisi gizli değil. Kushner bunu hiçbir zaman gizleme gereği duymadı bile… Ancak yıllar önce Phoenix'te Kushner'le bir araya getirilen ve sürekli önü açılan Avi Berkowitz'in de, Beyaz Saray'daki en güçlü isimlerden biri olduğunu unutmayalım.
Dünyanın en güçlü adamlarından biri olarak gösterilen Steve Bannon'ın Beyaz Saray'dan uzaklaştırılmasının fitilini ateşleyen kişi Kushner'in yardımcısı Avi Berkowitz (Harvard Hukuktan mezun) olmuştu. 30 yaşında olmasına rağmen bugün Beyaz Saray'da Kushner ve Trump'tan bile daha fazla saygınlık gören Avi Berkowitz, 5 maddede Bolton'ı bitirdi… İran, Rusya, Venezuela, Türkiye ve Afganistan konularında Bolton'ın Başkan Trump'a verdiği brifingleri çıkartan Berkowitz, 5 ülke için öngörülerinin tamamının başarısız olduğunu söyledi.
Trump da, Bolton'ı kovdu.
Aslında Bolton, 5 ülke için şahin projeler hazırlamıştı.
O ülkelerdeki Amerikan karşıtlığına karşı askeri operasyon seçeneklerini de masaya getirmişti.
Bu önerilerin tamamının da Pentagon lehine olduğunu söylemeye gerek yok.
Ancak Bolton gitti.
Çünkü Rothschild ailesi biraz daha zaman kaybetse İSRAİL'de bile sözü dinlenmez olacaktı. Bu nedenle Bolton artık yok.
Pentagon'un eski bir Ortadoğu danışmanı olan Jasmine El-Gamal, Berkowitz'in istifa eden ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt'ın yerine geçeceğini iddia etti.
Bu durumun da Amerikan politikaları için büyük tehlike olduğunu söyleyen Jasmine El-Gamal, Beyaz Saray'da yaşanan gerilimin arttığını belirtti.
ABD'nin Ortadoğu'yu ve İsrail'i iyi bilen eski büyükelçisi Daniel Kurtzer de Berkowitz'in Pentagon'da büyük rahatsızlığa neden olduğunu ve binadaki öfkenin kırmızı alarm durumuna geldiğini ima etti. Geçmişte Washington'daki duvarların ısınması, Avrupa ve özellikle Ortadoğu'nun savaş alanına dönmesine neden olurdu. Bugün de aynısı geçerli.
Trump, Pentagon'la açık şekilde karşı karşıya gelmek istemiyor. Açıklamaları da bu yönde. Ancak Bolton'ı görevden almak çok zordu.
Bolton çok güçlüydü ama Trump onu görevden aldı.
Bolton'ın istifa ettikten sonra Pentagon'a gittiği Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford'ın yardımcılarıyla bir araya geldiği ortaya çıktı. Ulusal İstihbarat Başkanı Dan Coats da, Bolton'ı evinde ziyaret ederek ona destek verdi. Dan Coats derin Amerika'nın önemli isimlerinden biridir. Bolton'a verdiği destek önemsenmelidir.
Bolton, Beyaz Saray'dan uzaklaştırılsa da, hala güçlü bir desteğin arkasında olduğu gerçeğini unutmamamız gerekiyor. Dan Coats da Trump ile kavgalı olsa da görevi bıraksa da hala çok güçlüdür!
Bolton'ın Trump, Ksuhner ve Avi Berkowitz'e karşı büyük öfke duyduğu da gerçek.
Amerikan siyasetinin hep geri planında kalan Bolton'ın çok kindar olduğunu söylemeye gerek yok.
Şimdi Pentagon, Kushner veya Trump, belki de Avi Berkowitz'e karşı mutlaka bir adım atacak.
Çünkü Beyaz Saray, Pentagon'dan kopmaya başladı. Tamamen aykırı hareket eden Beyaz Saray, Pentagon için büyük risk.
İran, Bolton'ın görevden alınmasından mutluluk duyuyor. Haklı! Ancak Bolton'ın görevini üstlenecek Charlie Kupperman da İran'a çok mesafeli biri.
İşler iyice karışık yani… Türkiye'nin merkezinde olduğu coğrafya bugünden yarına durulacak gibi değil.
YPG ya da ABD'nin kurduğu KÜRT ordusu günü geldiğinde İRAN için de kullanılacak.
Planlar arasında bu da var.
Rothschildler ile Pentagon buralarda kıyasıya mücadele ediyor. Beyaz Saray'daki kavganın gölgesi her yerde.
İKİ FARKLI DÜNYA DÜŞÜNCESİ VE PLANI çatışma halinde. Haliyle bu içeriye de uzanacaktır ve uzanmıştır. Beyaz Saray'daki kavgayı uzun zamandır yazıyorum. Pentagon'a teslim olmayan bir başkan var!
Sözünü dinletmek istenen silah lobisi ve pentagon da karşıda… Bolton önemli YAHUDİ AİLELERİ PENTAGON'un yanına aldığı için gitti. Çünkü Rothschild ailesini içeriden kuşatacaklardı. Karşılık verildi!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • hursit dilaver

    12 Eylül 2019 14:49
    0 0
    istanbul şehremini le anlaşamadığı biliniyordu. bu bolton tebrik bile etmemişti. bunu duyan trump çok bozuldu. ulan hırt, TCnin geleceği olan bu delikanlıya niye randevu vermedin. onu bizim obama gibi randevı isteyen TC başbakanı mı sandın. deyu görevden kovmuş.. BENİ AMERİKADAN ARADILAR.aynen böyle anlattılar.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;