DÜNYA

Ergün Diler : Çin seddi

Tarih
02 Aralık 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 Amerika Birleşik Devletleri'nde işler iyice karışık. Nasıl içinden çıkacaklar bilemiyorum. Taraflar kılıçlarını çekmiş, birbirlerinin üzerine yürüyor. Buradan bakınca olayların anlaşılmadığını görüyorum.

Biraz detaya inmek şart oldu... FBI eski Başkanı Mueller FETO'NUN KAÇIRILMASI HİKAYESİNDEN dolayı Mike Flynn'in yakasına yapıştı.
Mike çok akıllı ve tecrübeli biri.
Ancak FBI söylediklerinin YALAN olduğunu öne sürdü. "YA DOĞRUYU AÇIKLA YA DA ÖMÜR
BOYU HAPİS" teklifini yaptı...
Mueller'in arkasındaki güç FLYNN üzerinden TRUMP'a yürümekte.
BAŞKAN'ın dengesini bozup ipleri PENTAGON'a verme niyetinde... Aynı güç RIZA SARRAF olayının da tam içinde... Rıza olayının startını başka bir güç verse de bunlar işin içine girip yönetimi ele geçirdi...
"İçeride Trump'ı yola getirir, Türkiye'de de Erdoğan'ı tasfiye ederiz" mottosuyla yürüyorlar! Trump için ikinci seçenek kenara atılmak!
KAFALARINDA BU VAR !
Mueller'in arkasındaki güç sanki bir adım daha attı! CIA Direktörü POMPEO'nun DIŞİŞLERİ BAKANI OLACAĞINI neredeyse 40 gün önce yazdım. Şimdi konuşulan bu! Peki Tillerson neden gidiyor? Bunu anlarsak kavgayı da ekipleri de çözeriz!
Tillerson daha göreve gelmeden bir dostum bana olacakları aktardı!
"Tillerson ABD'nin DIŞİŞLERİ Bakanı olacak. Tillerson'un önemli bir misyonu var. Ortadoğu'daki bütün petrol yataklarını Rothschild ailesine bağlayacak.
Başta ARAMCO olmak üzere tek çatı kuracak..." Trump'ın kabinesinde Rothschild ile çalışmış Steve Mnuchin ve Wilbur Ross gibi önemli isimler vardı. Bir denge sözkonusuydu. Bu denge yaklaşık 1 yıl sürdü! Tillerson'un gidecek olması AİLENİN yani Rothschildler'in bir adım geri itilmesidir...
Ve önemlidir!
Yeni Bakan olacağı söylenen Pompeo, Trump'a değer verse de sonuçta ASKERDİR ve PENTAGON'a bağlıdır...
Ve kendi ekseninde kalacaktır.
Burada önemli olan CIA'nın PENTAGON'a geçiyor olmasıdır! Yani TRUMP'ı içeride savunacak hiçbir makamın kalmamasıdır!
Ve tehlike budur! Eğer Trump bu ekibin istediği yörüngeye girmezse çatışma büyüyecektir...
Hangi saatte bakarsanız bakın ABD'de hamle üzerine hamle görüyorsunuz! Amerikan iç dengelerindeki sarsıntı, Washington'daki gerginliği tüm takım elbiselilerin yüzüne yansıtıyor! Çok kişi gergin! Konuşulan en önemli konu POMPEO'nun yerine kimin geleceği! Şu sıralarda en güçlü aday TOM COTTON!
Büyük ihtimal Cotton gelecek gibi.
Ama başka isimler de konuşulmakta.
Kesin karar verilmiş değil. Ama bir dostum 2 ay önce bu ismi iletti.
"Bu gelecek ve neler olacak iyi izle" dedi...
Eğer Tom Cotton, beklendiği gibi CIA'daki 1 NO'lu koltuğa oturursa 2018 yılında yaşanacakları şöyle sıralayabiliriz? Bunu Amerikalılar söylüyor!
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Pentagon, İran'a askeri operasyon düzenleyecek...
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Pentagon, Kuzey Kore'yi vuracak.
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg CIA, Lübnan, Suudi Arabistan, Katar, Türkiye, Filistin, Ürdün, İsrail'de iktidarları değiştirmek için hamle yapacak!
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Libya merkezli başlayacak kaos Ortadoğu'da yeni bir yangın çıkaracak.
https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Irak ve Suriye bölünecek...
Bu maddelerin altına imza atanlardan biri de çok kişinin yakından tanıdığı eski CIA ajanı NED PRICE!
Etkili bir isim olan Price "ABD Dışişleri Bakanlığı'na Pompeo'nun, CIA'ye ise Cotton'un gelmesiyle birlikte Ortadoğu'da yeni dönem başlar" dedi.
Peki bu iki isim kimdi?
Yani POMPEO ve Cotton! CIA'dan çok kişi bu ikilinin uzmanlık alanlarının İRAN olduğunu söylüyor! İhtisasları bu!
Bu ikili birkaç yıl görevde kalırsa İRAN'ın hedef olma ihtimali yüzde 99... İran'a yapılacak operasyondan sonra bölgenin yani Türkiye, Irak ve Suriye'nin nasıl etkileneceği konuşuluyor.
Haritalar üzerinde bunu konuşan çok! Bu topraklar Washington'da CAFE'lerde paylaştırılamayacak kadar kutsaldır!
Bunu anlamaları zaman alsa da anlayacaklar! 'İki isim yeni görevlerine geldi' diye koca ORTADOĞU'ya 10 bin km. öteden ayar verilemez!
Öğrenecekler!
Neyse... Pompeo operasyonel anlamda, Cotton ise terör finansmanı alanında uzman! Cotton'un birçok Müslüman ülke hakkında hazırladığı rapor var. Tabii hepsi kendi çıkarlarını sonsuza kadar yaşatmak için!
Tillerson'ın göreve veda etmesinin başlıca nedenlerinden biri Trump hakkındaki hakaret dolu açıklamaları.
Washington'da birçok yerde katıldığı davetlerde Trump'ın akli dengesinin yerinde olmadığını söylemeye başladı.
Pentagon'la Trump arasındaki bazı anlaşmazlıkları fırsata çevirmek isteyen Tillerson önemli bir detayı atladı. Hızlı davrandı. Radara yakalandı. Unuttuğu şuydu: Pentagon, Beyaz Saray'a gönderdiği birini hemen görevden almaz. Çünkü Trump da biliyor ki, Pentagon Beyaz Saray'dan daha güçlü. O nedenle Trump'ın karizmatik güçlü özelliklerinin bitirilmesini şimdilik istemeyen Pentagon, Tillerson'ın üzerini çizdi.
Hem de bir daha Amerikan siyasetinin hiçbir kademesinde yer alamayacak şekilde...
Gelelim Cotton'a...
Muhtemel yeni CIA Başkanı'na...
Cotton, Amerika Birleşik Devletleri'nin İran ambargosunun merkezinde yer alan bir kişi. Onun raporlarıyla İran'a karşı ambargo başladı. CIA için çok genç biri olmasına rağmen Cotton, silah şirketlerinin de desteğini aldı.
Bu destek şu anda çok güçlü.
Olağanüstü bir terslik olmazsa bu isim gelecek. Çünkü 2018 planlarında BAŞKAN olarak o görülüyor!
Pompeo, Tillerson'un gittiği yerleri önceden ziyaret etti.
Gereken adımları attı. Tillerson geldi üzerinden geçti!
Bu görev onun için yabancı değil yani...
Cotton'un CIA direktörlüğünde hatalar yapma ihtimali de aslında çok fazla. Pompeo'nun ekibi yardım için sırada! Planların uygulanması için de el birliği yapmış durumdalar! Cotton'u en iyi izleyen ülke RUSYA. Pompeo'yu da böyle izlemişlerdi. Pompeo da Cotton da çok özel... Henüz Amerika Birleşik Devletleri'nde değişim başlamadı.
Ancak İran'da bunun paniği zirveye çıktı. Çünkü ABD'den sonra Cotton'un en çok tanındığı ülke İran, kent ise Tahran'dır. ABD'de PENTAGON kendi adamlarını sahaya sürüyor. Rıza Sarraf davası ile Mike Flynn dosyasının içinde de bunlar var... İki davayı da İRAN-TÜRKİYE eksenine oturtmak için ellerinden geleni yapacaklardır...
Bütün hazırlıklar bunun için...
Yıllardır hem de! Rıza Sarraf'ın KORKUTULARAK ORAYA
GÖTÜRÜLDÜĞÜ söyleniyor. Rıza burada gözaltına alındıktan sonra yanına verilen ya da kendisinin tuttuğu AVUKAT bile daha sonra FETÖ'den yurtdışına kaçan bir isimdi...
Bizim ANLIK bile bakmadığımız olaylara adamlar 5 yıllık plan çerçevesinde bakmışlar. 17-25 KUMPAS DOSYALAR I 2012'de elde olduğu kadarıyla New York'a götürülmüş, "17-25'te başarısız olursak davayı burada sürdürelim" diye...
Pentagon artık net bir şekilde bize karşı hasmane tavrını ortaya koydu.
İPEK YOLU'na hayat veren iki ülkeyi ele geçirmek istiyor. Türkiye çok ama çok önemli. İran da... Satranç tahtası üzerinde iki ülke dışında bir hamleleri yok. Rıza olayına da böyle bakalım.
Buradaki DEKONTLAR üzerinden gidilirse olayın ÖZÜ ve BÜYÜKLÜĞÜ anlaşılmayacak. CHP zaten anlamak istemiyor. RIZA SARRAF'ın içeride kiminle nasıl iş tuttuğu elbette önemli.
Bunun hesabını TÜRK DEVLETİ sorar! Sormalı da. Ancak oyun bizim dışımızda kurulmakta ve TÜRK DEVLETİ'ni hedef almakta. Farkına varmamız gereken de bu! Karşı tarafın hiç şakası yok. Adamları küçük göremeyiz. Ama gözümüzde büyütecek halimiz de yok. Bakın biz buraların BAŞROL oyuncusuyuz. Bunu bilirler.
Çin de bilir! Bu nedenle BANK OF CHINA Türkiye'ye geldi! Dünyanın en değerli 5. BANKASI yani...Türkiye eksen değiştirdiği için hedef. Pentagon ve oradaki derinler bundan rahatsız.
Yalnız değiliz. Yalnız kalmayacağız. Ama içeride bölünmeyelim. ANLAYALIM...
Ya kontrol edilebilir küçük bir ülke ya da dünyada söz sahibi bir dev olacağız...
RIZA olayına böyle bakın...

NOT: Yazımı bitirdikten sonra Mike Flynn FBI'ın suçlamalarını kabul etti... İşbirliği yapacağını ilan etti.
Paylaşayım istedim. ÖNEMLİ!

Takvim
2 Aralık 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;