DÜNYA

Ergün Diler : Aynı tezgah

Tarih
24 Ekim 2018
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
CEMAL Kaşıkçı, modern bir 11 Eylül kurgusudur... 11 Eylül 2001'de dünya yeni bir güne uyanmıştı. 2 Ekim 2018'de de aynı şey oldu. Aynı metot, aynı akıl devreye girdi! Hatırlayın! 11 Eylül saldırılarında fail ilan edilen 19 kişiden 15'inin Suudi Arabistan vatandaşı olması tesadüf müydü? Elbette hayır! Trilyon dolarlık operasyonun işaretiydi. Çünkü Arabistan, ülke petrolünün yönünün Amerika tarafından belirlenmemesi için bazı kararlar almıştı. KONU BUYDU! Saldırıdan yaklaşık 6 ay sonra ABD Başkanı George W. Bush, o gün Veliaht Prens olan Abdullah bin Abdülaziz el-Suud'u, Teksas'ta ağırladı.
Petrolün patronu, yine petrolün ev sahipliğini yapan Teksas'a çağrıldı. Bush, Abdullah bin Abdülaziz el-Suud'a, "Amerikan tahvillerini almanızı istiyorum. 15 Suud vatandaşının bu saldırısı halkımızı derinden yaraladı. Ardından Suud petrolünün dağıtım hakkının yüzde 50'sini istiyorum" dedi.
Unutuldu tabii bunlar...
2002 Nisan ayındaki bu görüşmeden sonra Suudi Arabistan 169 milyar dolarlık Amerikan tahvili aldı, ardından 10 yıl içinde 400 milyar dolarlık silah anlaşmasına imza attı. Amerikan şirketlerinin Suudi petrollerinden kazancı 10 yılda 242 milyar dolar civarındaydı.
11 Eylül öyle büyük bir silahtı ki, Obama başkanlığı bırakmasına birkaç ay kala, saldırılardan dolayı Suudi Arabistan'ı suçladı. 750 milyar dolarlar konuşulmaya başlandı...
Ülkedeki 750 milyar dolarlık Suud parasının 11 Eylül mağdurları arasında paylaştırılacağını söyledi. Amerikan yasalarına göre, 11 Eylül mağdurlarına zaten tazminat ödenmişti. Suudi Arabistan'dan gizlice alınan tazminat rakamı 2.9 milyar dolardı. 11 Eylül'de hayatını kaybedenlerin 2 bin 871 yakınına ödeme yapıldı. 750 milyar dolardan 2.9 milyar dolar çıkartıldığında, geriye 747.1 milyar dolar kalıyordu.
Dolayısıyla bu para tazminat için değildi. Amerikan hazinesine kaldı. 11 Eylül sonrası 169 milyar dolarlık Amerikan tahvili, 400 milyar dolarlık silah satışı (Silahların büyük bir bölümü, Amerikan Ordusu'nda kullanım tarihi sona ermiş silahlar) yapıldı! 242 milyar dolarlık petrol gelirinin büyük bölümüne de el konuldu!
Hazineye kaldı yani!
2018'de yeni bir düzen kurulurken, elbette Arabistan çok önemliydi. 11 Eylül döneminde Veliaht Prens olan Abdullah bin Abdülaziz el-Suud'un yeni versiyonu, Veliaht Prens Selman'dı. Saray içi operasyonla Veliaht ilan edilen Prens Selman döneminde, 500 milyar dolarlık yeni bir şehir ve ticaret bölgesi NEOM gibi 19 proje anlaşması ABD ile yapıldı. 19 projenin toplam değerinin 3.2 trilyon dolar olduğunu da unutmamak gerekiyor.
Ardından sıra ARAMCO'ya geldi.
Selman ARAMCO'yu da Washington'a teslim etmek zorunda bırakıldı. Ardından aynı imzayı Rothschild ailesi için attı. Şimdi Washington da haklı, Rothschild ailesi de.
Çünkü ikisinde de Veliaht Prens Selman'ın imzaları var.
Washington ile Rothschild ailesi, ARAMCO'nun yarı yarıya ortakları olabilir mi? Bugün için zaten belgeler onu gösteriyor. Ancak iki taraf da ARAMCO'nun tek sahibi olmak istiyor.
Bugün Amerika Birleşik Devletleri, Prens Selman'ı etkisiz ve yetkisiz hale getirmek için Cemal Kaş��kçı olayını organize etti. Ancak son derece tecrübesiz Prens Selman'a garanti vererek bu olayı organize eden ABD, şu anda ARAMCO'da petrolün vanasına elini sürdü. Tam yetkiyi almak için birkaç operasyon daha gerekli.
Kaşıkçı olayından sonra ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Arabistan'a gitti.
Ardından ABD Hazine Bakanı Mnuchin de Arabistan'a geçti. Trilyon dolarlık anlaşmaların imzası için adımlar çok hızlı atıldı. Kaşıkçı bu kadar değerli olduğunu biliyor muydu? Sanmıyorum.
Çünkü 1 Ekim günü Cemal Kaşıkçı'yı dünyada tanıyanların sayısı belki de 10 bindi. Bugün ise Cemal Kaşıkçı'yı birkaç milyar kişi tanıyor. Kaşıkçı operasyonunda da aynı 11 Eylül saldırılarında olduğu gibi 17-18 kişinin Arabistan vatandaşı olması da kurgunun ne kadar benzerlik içinde yapıldığını kanıtlıyor

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • samet

    24 Ekim 2018 11:50
    2 0
    kaşıkçı elması!
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;