DÜNYA

Ergün Diler : Alfa, Beta, Omega

Tarih
06 Eylül 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler
 ÜLKELER finansal operasyonlarla ya da darbelerle istenilen yola sokulur! Türkiye, kabul etsek de etmesek de laboratuvarıydı.

Yakın geçmişe bakın!
Darbelerin, cuntaların, finansal operasyonların en rahat uygulandığı ülkeydi. Şimdi ne para ile ne de silah ile gelebiliyorlar. Daha doğrusu gelmek isteseler de yol bulamıyorlar.
Ama bunların bittiğini son bulduğunu da düşünmeyin.
Bu parantezi açınca ABD ile ilişkiler çok önemli yer tutar...
Sorunlar ciltlerce kitap olur. Ortaklığa sığmayanlar ise ansiklopedi! Türkiye Cumhuriyeti'ndeki darbelerin arkasında hep CIA oldu. Hepsinin içinde vardı.
CIA sadece Türkiye'de darbe yapmadı.
Eğer Amerika Birleşik Devletleri çökmemişse yine darbeler yapılacak, CIA yine işin içinde olacak. Bu net! Türkiye'de zemin oluşursa, yine yol bulmak için geleceklerdir... Bu değişmez. Çünkü Ankara'yı alıp Washington'a bağlamanın başka yolu yok. Çok eski dostlarımdan bilirim. Bazıları şimdi hayatta değil. Her zaman ABD'nin çizgisinden çıkmak isteyen bir güç oldu ANKARA'da... Çok ciddi ataklar da yapıldı. Ama gücümüz yetmedi. Biz o kulvardan çıkmak istedikçe DARBELER geldi! Ancak son 10 yılda TÜRKİYE kendi rotasını çizdi! Kendi liderliğini istedi! Zor oldu ama sonuçta oldu! Bilim adamaları, KURTLAR'ı anlamak için hala çalışmakta. SIR dolu bir dünyaları vardır!
Kurtlar arasındaki hiyerarşi inanılır gibi değildir. Bir KURT sürüsüne baktığınızda bunu çok rahat görürsünüz... ALFA, BETA, OMEGA şeklinde 3 kademeye ayrılan keskin bir sınıflandırma vardır!
Alfa, sürünün bir nevi hanedan ailesidir. Prensidir sultanıdır! En iyi eşler, işler, aşlar bu kademeye gelir. Göç yerlerini, yollarını bu kademe belirler.
Beta ise güdülen tayfadır. Alfa ne derse onu yapar. Alfa'nın artıklarıyla beslenir, çiftleşir vs. Asalak gibi görenler de vardır!
Omega ise bambaşkadır! Sürüye aykırı, anarşistlerdir. Ne Alfa'ya uyarlar ne de alfa olmaya göz koyarlar. Sürüden ayrı yaşarlar. En son arta kalan yemek ile hayatta kalırlar. Bu gruba dışarıdan da katılan olabilir. Hatta sürü içinden DİŞİLERİN de katılımıyla yeni sürüler oluşabilir. Ama her oluşumda SINIFLAR aynı ve keskin bir yapıya sahiptir...
İşte KURT SÜRÜLERİNİ yöneten ALFA yıllardır Amerika'ydı! Türkiye de istesek de istemesek de ABD'nin yani ALFA'nın kararları verdiği sürüde gücü olmayan iddiası olmayan bir üye idi... Darbeler ve kumpaslardan sonra TÜRKİYE buna itiraz etti. ALFA'ya da sürüye de... Kendi liderliğinde bir oyun kurmak için yola çıktı... Aynı kulvarda kalarak ALFA olunamayacağını herkes biliyordu. Aynı işlem aynı verilerle aynı sonucu verirdi. O zaman farklı sonuç için farklı yollardan gidilmeliydi... ANKARA buna karar verdi. Anlaşılmayan bu!
Bu nedenle AFRİKA başta olmak üzere ORTADOĞU, ASYA ve KÖRFEZ ülkeleriyle şimdiye kadar kurulamayan ilişkiler tesis edildi. Bu ALFA'nın yeni yoluydu! Bundan rahatsız olan ALFALAR, BETALAR elbette vardı! Ama yol farklıydı! Onlar bu yolu bilmiyorlardı! Türkiye'nin liderliğindeki yolda KAZAN-KAZAN vardı...
Amerika buna izin vermek istemiyordu. Kendilerince haklılardı.
Çünkü ALFA olarak güçsüz çelimsiz ve iddiasız bir TÜRKİYE tercih ediyorlardı.
Çıkarları bunu gerektiriyordu... Türkiye bunu reddetti! Köprüler yakıldı!
ABD'nin Türkiye politikası, ders vermek üzerine kuruluydu. Eski CUMHURBAŞKANLARI ile BAŞBAKANLARIN yazdıklarına bakın.
Ya da dostlarıyla paylaştıklarına. Bunu çok rahat görürsünüz... 15 Temmuz başarılı olsaydı onlar ALFA olarak yola devam edecek, biz de sıradan üye olarak kimliksiz kişiliksiz kalacaktık.
Başarılı olamadılar! Ve anlaşma zemini tamamen ortadan kalktı. Ama bilmemiz gereken ABD'nin bizsiz yapamayacağı idi!
Ortadoğu düğüm noktasıydı. Biz olmadan buralarda olamazlardı. Bu nedenle geri almak için geleceklerdi. Onlar için hayati bir meseleydi bu! Türkiye'yi sadece Kuzey Irak ve Suriye'den YPG ile köşeye sıkıştırmak istemeyecekler. Pentagon'da planlar bu kadar cılız yapılmaz.
Türkiye'nin tüm komşuları üzerinden yani, Ermenistan, Gürcistan, Yunanistan, Bulgaristan'dan ciddi baskı oluşturacaklar!
Hatta Türkiye'nin kardeş ülke olarak gördüğü Azerbaycan üzerinden bile operasyonlar hazırlanacak.
Hatta Pentagon, bölgede etkili olmak için Azerbaycan'da Aliyev'i bile koltuktan indirmeyi tartışıyor! Çünkü ABD'ye biat eden Azerbaycan, Rusya'nın bölgede rahat hareket etmesini engeller...
Neyse...
Türkiye'nin Alfa kurdu olmasını sağlayacak önemli adımlardan biri de elbette Yeni İpek Yolu. ABD, Yeni İpek Yolu'nu alarak, harita üzerindeki 65 ülkenin büyük bir çoğunluğunu kendi sürüsüne bağlayacağının farkında. Amacı da bu!
Bu hiç kolay olmasa da Beyaz Saray'ın tek önemli gündemi bu! Pentagon'un da...
Hatta Lockheed Martin'in de... ABD, Pentagon'un adamı George W. Bush döneminden beri Çin'in büyümesine izin veriyor. Bilinçli olarak! Bu yolla kısa sürede üretim sistemini ÇİN üzerinden dünyaya yaydı. Kapitalizmin en uç noktasını Çin üzerinde uygulayan ABD, kazanan şirketlerin de Washington'a bağlı olduğunu düşündüğü için bu sisteme tam destek verdi. KAPİTALİZM 10 dolara KOMÜNİST sistemde işçi çalıştırıyordu. İdeolojik olarak rakiplerini KÖLE yapıyorlardı! Tabii işler istedikleri gibi gitmedi. Sistemi kuran ABD olsa da kazanan İNGİLTERE'ydi. Bu da büyük bir başarıydı! AKILDI! Çin konusunda kazananın ABD olmadığını gören Pentagon, CIA ile birlikte 11 Eylül saldırılarını organize etti. İKİZ KULELER vuruldu. Eylemle sonuçlar arasındaki ilişki çok anlamsızdı! Ortada bir TERÖR eylemi vardı ama sonuçta IRAK ile AFGANİSTAN'a giriliyordu!
Ne ilgisi vardı! Çünkü Çin büyüdükçe Britanya güçleniyordu. Çin'in bu yükselişinin ikinci perdesi Yeni İpek Yolu olacaktı. İşte Afganistan'ın işgali Yeni İpek Yolu'na sahip olmak için gerçekleşti.
Eğer Afganistan alınmasaydı, bugün dünyada tek imparatorluk kalacaktı. O da Britanya olacaktı. 2001'deki operasyon, Britanya'ya yapılmıştı. Yani İKİZ KULELER saldırısını muhatabı gerçekte LONDRA'ydı! Bunu yani ABD-İngiliz mücadelesini o gün de bugün de anlayan çok kişi yok! Aynı dili konuşan insanların kavga edemeyeceğini düşünen çok insan tanıdım! Garip değil mi! Oysa tarih bunların bir çok örneğiyle dolu!
Devam...
2004 yılında eğer John Kerry, başkanlık seçimini kazanmış olsaydı ABD'nin Yeni İpek Yolu hayali bitmiş olacaktı. Bush'un kazanması, Pentagon'un planlarını hayata geçirmesini hızlandırdı. Kerry gelseydi proje LONDRA'ya bağlanacaktı. Tek kutuplu dünya sahneye çıkacaktı... Tıpkı Hillary'nin gelmesi halinde olacaklar gibi... 2008-2016 döneminde Obama, Derin Amerika'nın birçok planını yıkmak için çabaladı. Obama'ya emredilen 3 aşamalı plan hemen devreye sokuldu.
Göreve gelir gelmez, Afganistan ve Irak'taki Amerikan askerlerini çekeceğini açıkladı. Bu Afganistan'daki gücün Pentagon'dan alınmasıydı. Ancak başarılı olamadı. Amerikan askerlerinin bir bölümünün çekilmesini sağlasa da plan yüzde 100 başarıyla hayata geçirilemedi.
İkinci adımda silah şirketlerini hedef aldı. Obama, silah şirketlerinin satışlarına engel koymayı başardı. Ancak yurt dışındaki satışlara engel olamadı. Bu sayede Amerikan silah şirketleri daha da güçlendi. Son aşamada ise Pentagon'un para kaynaklarını büyük oranda azalttı.
Bunun üzerine Pentagon da kara para üzerinden gayri resmi olarak Afganistan ve Irak'taki varlığını sürdürdü.
Şimdi artık Obama yok. Bir daha Demokratlar'ın kazanma ihtimali korkusuyla yaşamak istemeyen Derin Amerika devrede! Bu nedenle Trump döneminde dünyaya yeni şeklini vermek zorunda. Kolay değil ama vermek zorunda! Başka seçenekleri yok çünkü!
Aksi yıkım! Bunu bildikleri için savaşlara hazırlık yapıyorlar! Her birey her aile her şirket her merkez bankası ve her devlet savaşlara hazırlık yapmak zorunda. Bu yeni dönemin KOD'u!
Çünkü silahlara mermiler yüklendi.
Hedefler aranıyor. Bunlar bulunduktan sonra birçok ülke ağır kayıplar yaşayacak.
Pentagon da rakipleri de gece gündüz plan yapıyorlar!
PENTAGON'un hedefinde öncelikli olarak Çin, İngiltere, Türkiye, Katar, Afrika ülkelerinin tamamı ve İspanya var... Ama hedef koyan ABD kendi içinde büyük vurgun yeme ihtimaline sahip!
Evdeki pirinçten olma ihtimalleri var!
ALFA olarak gidiyorlar ve her hedefe ulaşıyorlardı!
Şimdi sürü dağıldı. Tek başına kaldılar!
ALFA da olsan TEK olunca bir hükmün yok!
Bunu yaşayacaklar şimdi! Sancılı olacak ama....

Takvim
6 Eylül 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Bahr-i Bikerân

    06 Eylül 2017 17:51
    5 0
    Çok başarılısınız abi. Allah yolunu açık etsin.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;