SİYASET

Ergün Diler : Açık toplum!

Tarih
10 Kasım 2015
İzlenme
Kişi
Yazar
Ergün Diler

10 Kasım 2015

Para
sihirbazı SOROS İstanbul'da ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu istediğini ancak verilmediğini, kibar dille kendisinin reddedildiğini aktarmıştım...
Bay Soros dünyanın her yerinde istediği isimle konuşurken Türkiye'de zorlanıyordu. Aldığım bilgilere göre 8-10 gündür burada olmasına rağmen önemli şahıslarla temas kurmakta zorlanmış. Bay Soros, eski dostu İshak Alaton Bey'in 88. yaş günü kutlaması için İstanbul'a geldi. Para sihirbazı olarak ün yapan Soros, Boğaz'daki ünlü bir OTEL'de gazetecilerle bir araya geldi. Geldi gelmesine ama sadece ve sadece SURİYE ve GÖÇMEN konusunda soru aldı. Önemle ve ısrarla başka konulara girilmemesi istendi. Görüşmeden dışarı çıkan tek şey, GEZİ'ye verdiği hukuki destek oldu...
İshak Bey çok önemli bir isimdi... İşadamı kimliğiyle attığı adımlarla adından söz ettirmesini bilirdi. Küresel operasyonlarda yer alacak kadar akıllı ve uzağı gören bir isimdi... Soros arkadaşı olduğuna göre zaten ilişkilerini tahmin edebiliyorduk... İshak Bey ve öldürülen ortağı, eski dostu Üzeyir Garih, Gülen Hareketi için bazı kapıları aralamıştı. İshak Bey ise iddialara göre çok daha ilerideydi! Cemaatin okullarına ortak olduğu ve beraber işlettiği söylenirdi. Bazı bölgelerde İshak Bey'in anahtar rolü gördüğü ve harekete yol verdiği fısıltılarla konuşulurdu! İshak Bey cemaate destek verdiği gibi CHP ile Gülen'i yanyana getiren kişi olarak da kabul edilirdi. Cemaate yakın bir gazeteci arkadaşın yazdığı LÜZUMSUZ ADAM İSHAK ALATON isimli kitapta şunlar yazıyordu: "Ne olacak bu CHP'nin hali? O kadar sıkıcı bir soru ki... Bu soruya hala cevap bulamadık... O yüzden CHP'den bir şey olmuyor. Baykal gitti, Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Ne değişti? Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı seçilince, onlara bir FİKİR verdim, tarihi bir imkandı aslında. Dedim ki; Fethullah Gülen 10 yıldan fazladır Türkiye'den uzakta, ABD'de yaşıyor. Büyük hasret çekiyor, büyük acı çekiyor. Fakat bu manasız durum bitmeli. Gülen Türkiye'ye dönmeli. İşte size büyük bir fırsat... Gülen'i Türkiye'ye yeni CHP davet etse... Böylece hem Gülen Türkiye'ye gelir, hem de bu gelişme CHP ile Türkiye'deki önemli bir kesimin ve dolayısıyla dindar dünyanın barışması anlamına gelir. Bu barış hem CHP'ye kazandırır, hem de Türkiye normalleşir..." İshak Bey, Umut Oran gibi genç ve dünyayı bilen isimlerle cemaati CHP'ye çekmeye çalışıyordu. Aslında CHP'yi dönüştürüp hem parti içinde hem Türkiye'de güç kazanmak niyetindeydi... Aslında soru şu olmalıydı: İshak Bey Musevi'ydi. Cemaat ise İslam'ı temsil eden güçlü ve etkili bir hareketti. Gücünü Anadolu'dan alıyordu. İyi ama İshak Bey'le cemaatin yolu nerede, nasıl kesişiyordu? CHP niçin işe karıştırılmak isteniyordu?
Bunları bilmiyoruz!
Çünkü İshak Bey bunları pek anlatmaz... Ama arkadaşı Soros'u biraz biliyoruz. Küresel sermayenin öndeki adamı. ÜSTÜN KANLI olduğuna inanan ailelerin temsilcisi. Para, faiz, borsa, daha doğrusu SANAL EKONOMİ ile dünyaya yön vermeye çalışan bir avuç ailenin GENEL MÜDÜRÜ! Bol sıfırlı, ekranlar arası dolaşan ama gerçekte olmayan para ile... SİHİRBAZLIĞI buradan geliyor. Sistemin generali... Bir Rus gazeteci malum yapının bir numaralı ismi için "MÜSLÜMAN SOROS!" demişti. Gerçekten İshak Bey gibi arkadaşı Soros da cemaat yapılanması hakkında bilgi sahibi miydi? O da işin içinde miydi? Eğer öyle ise cemaatle varmak istedikleri nokta neresiydi? İslam için ne tasarlıyorlardı?
İshak Bey ne "LÜZUMSUZ ADAM"da ne de "LÜZUMLU ADAM"da bu konuya girmemiş! Hazır Soros buradayken "Hangisinin emeği cemaat üzerinde daha fazla?" sorusuna cevap verseler keşke... Verseler de öğrensek! Hiç fena olmaz değil mi? Aydın Bey, MHP, CHP, HDP ile İstanbul sermayesi nasıl oluyordu da SOROS ile yan yana düşüyordu? Cemaati niçin bu kadar seviyor ve koruyorlardı? Kızını dinleyen cemaati haber yapamayan Aydın Bey acaba neden susuyordu? Bunları bilsek şifreleri çözeceğiz... Bekliyoruz... Soros, İshak Bey "Açık Toplum"a bayılıyor ama kendileri tek bir soru almıyor! Bu nasıl iş anlamadım... Siz anladınız ama değil mi!
Neyse... Devam...
YAZ-BOZ,
geçtiğimiz hafta Beytüşşebap'a gitti. Mevlüt Yüksel orada PKK'nın DEVLETE karşı gerçekleştirmeye çalıştığı en büyük eylemi ekranlara getirdi. Ancak bu saldırı ile ilgili benim de duyduklarım vardı! Aktarayım... Polis kameraları gece dağda intikal eden 500 kişilik PKK'lı bir grubu görüntüledi. Bu grup hiç yapmadığı bir saatte saldırıya geçecek, askeripolisi hazırlıksız yakalayacaktı! İlçeyi ele geçirip bayraklarını dikecek, görevlileri esir alacak ve canlı yayınla TÜRK DEVLETİNİ DÜNYAYA küçük düşüreceklerdi. Tabii bu onların planıydı. 500 kişilik grup ilçeye girecekken en önde yürüyen ve yolu gösteren YETKİLİ TERÖRİST "Benden emir gelmeden girmeyin ve silah kullanmayın!" dedi... Gruptan kopup ilçeye giren "terörist" iki saat haber yollamadı. Sabah olmak üzereydi. Umut kesildi. Grup ne yapacağını tartışırken biri "O gelmeyecek galiba! İşimizi yapıp dönelim. Gecikiyoruz" dedi. Ve öyle oldu. Ancak grubun lideri olan TERÖRİST, gerekli yerlere gerekli bilgileri çoktan vermişti. Asker ve polis kamerayla bir noktada yakaladıkları teröristlerin ilçeye dayandıklarını gördü. Ve bir anda çatışma başladı. 6.5 saat sürdü. Teröristlerin arasında ALMAN KESKİN NİŞANCILAR VARDI. Pekçok noktadan onlar ateş ediyordu. Seçim öncesi küçücük bu ilçeye SEÇİM NABZINI YOKLAMAK için gelenler belki o gün de KESKİN NİŞANCIYDI! Bilemiyorum... Ama dağlarımızda ALMAN vardı. Çatışmalar bitiyor, DEVLET 34 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü açıklıyordu. GÜVENİLİR OLMAYAN KAYNAKTAN ÖĞRENDİĞİM kadarıyla durum PKK için çok daha kötüydü! 100'ün üzerinde PKK'lı etkisiz hale getirilmişti.
Dedim ya bu kaynaklar güvenilir değil...
Hep söyledim! Türkiye'yi bize bırakmak istemiyorlar... Musevi İshak Bey, ortağı Musevi Üzeyir Garih, eski dostu Musevi para sihirbazı Soros, Avrupalı devletler, İstanbul sermayesi, merkez medya, cemaat, cemaatin para kasaları, gazete-televizyonları, HDP, PKK ve CHP ne istiyordu?
Bizle alıp-veremedikleri neydi?
Bir fikriniz var mı? Var, biliyorum! Peki, bu milletin Erdoğan'a neden YÜZDE 49.5 DESTEK verdiğini biliyor musunuz?
Biliyorsunuz!

Takvim

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;