EKONOMİ

Dilek Güngör : Aynes’te FETÖ katakullisi!

Tarih
30 Kasım 2019
İzlenme
Kişi
Yazar
Dilek Güngör
Hatırlayanlarınız var mı bilmiyorum. Denizli'deki FETÖ soruşturmaları kapsamında el konulan Aynes Gıda'yla ilgili daha önce birkaç yazı yazdım. FETÖ'ye kaynak aktaran, örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock'u kullanan, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisine böcek koyan TÜBİTAK'çıları işe alan Aynes Gıda, bir dönem FETÖ'nün en önemli finansörlerindendi. Yönetimi 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sonrasında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi.
O dönemden sonra da şirketin bilgisayar kayıtları, e-postaları, faturaları didik didik incelendi.
Öğrendiğime göre, öyle ilginç bulgulara rastlanmış ki...
Hatta bu belge ve bilgiler 20 Aralık'ta yapılacak müsadere davası duruşmasında gündeme gelecek bilirkişi raporuna detaylarıyla girmiş...
Hani şeytana papucunu ters giydirmişler derler ya o hesap... Şirketin eski sahipleri şeytanın aklına gelmeyecek yollara başvurarak örgüte finansman sağlamışlar.
Şöyle anlatayım... Fabrikadaki üretim tesislerinde kullanılan çelik konstrüksiyon ile demirin miktarı ve değeri üzerinden katakulli çevrilmiş. Yapılan ödeme 44.5 milyon TL olarak görülüyor. Halbuki, bu değerde bir mal alımı yok. Demir alımı için harcanan gerçek bedel 4.1 milyon TL... Yani yaklaşık 40.5 milyon TL'lik para buharlaşıyor...
Para nereye mi gidiyor?
Örgütle bağlantılı olduğuna dair güçlü deliller olan Niğde'deki Ilıkkanlar İnşaat ve Malzeme diye bir firmaya aktarılıyor.
Sıkı durun...
Bu firma da 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin gerçekleştiği ay bir anda ortadan kayboluyor. Anlayacağınız, tası tarağı topluyor. Vergi dairesince terkin ediliyor.
Nasıl taktik ama...
Aynes Gıda'da ele geçen bulgular bununla da sınırlı değil...

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;