GÜNCEL

Bülent Orakoğlu : PKK’nın Irak Duhok’ta sivilleri hedef alan manipülatif terör saldırısı zamanlama açısından manidar bir sürece mi işaret ediyor?

Tarih
25 Temmuz 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Orakoğlu

PKK terör örgütünün Irak’ın Duhok vilayetinin Zaho ilçesinde sivilleri hedef alan manipülatif terör saldırısı zamanlama açısından manidar ve kritik bir sürece işaret ederken aynı zamanda azmettirici hegemonik ülke olan Amerika’yı da deşifre ediyor. PKK terör örgütünün kadın çoluk çocuk demeden sivilleri hatta kundaktaki bebekleri bile katlettiği bu nedenle Güneydoğu illerimizde de ‘bebek katili’ olarak nefretle anıldığı millet olarak bildiğimiz gerçeklere işaret ediyor. ABD’nin PKK ve FETÖ terör örgütlerini NATO belgesinde terörist olarak tanıması ve kabul etmesi Türkiye’nin diplomatik bir zaferidir. Zira ABD’nin bu tarihten sonra uluslararası NATO belgesinde terör örgütü olarak tanıdığı PKK/YPG’ye açıktan destek vermesi düşünülemez. Bu nedenle Pentagon’un Duhok Zaho ilçesinde sivilleri hedef alan terör eylemini kontrolü altında bulunan PKK/YPG teröristlerine yaptırarak suçu TSK’nın üzerine atıp bu konuda ciddi bir piar çalışması yaptığı anlaşılıyor. Zira aynı anda ABD ve PKK’nın kontrolündeki siteler, Avrupa başkentleri, Rusya, İran konu Türkiye olunca bir araya gelebiliyorlar. ABD sanki Türkiye’ye karşı bir cephe yaratmak istiyor. Siviller katlediliyor yalanı bizzat ABD’nin propaganda yöntemleriyle Türkiye aleyhine uluslararası bir iftira kampanyasına dönüştürülmek isteniyor. Amerika’nın NATO liderler zirvesi öncesinde Türkiye’nin kuzey Suriye’ye askeri harekat yapmasına karşı çıkarak ortaya attığı argümanın, “Kuzey Suriye’ye askeri bir saldırının bölgeyi istikrarsızlaştıracağını, teröristlere fayda sağlayacağı” iddiasının, İran ve Rusya tarafından da Tahran Zirvesi öncesi dillendirilmesi de Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye askeri harekat yapmasına karşı olduklarını mı gösteriyor? İşin ilginç yanı ABD Başkanı Biden’in 16 Temmuz’da 9 Arap ülkesi liderleri ile Cidde’de yaptığı toplantıda Çin Rusya ve İran’ı açıktan hedef alarak “dünyada ve Ortadoğu’da düzeni baltalamaya yönelik çabalara şahit oluyoruz” iddiası olmuştu. Biden, ABD’nin bölgede aktif bir ortak olmaya devam edeceğini ve bölgedeki müttefiklerine terörle mücadelede destek olacağını ifade ederek “Asla çekip gitmeyeceğiz ve bölgede Çin, Rusya veya İran tarafından doldurulacak bir boşluk bırakmayacağız” açıklamalarıyla bölgede tek müttefiki olan PKK/YPG destek vereceklerini örtülü olarak açıklarken her ne kadar Türkiye’den bahsetmemişse de yine örtülü olarak Türkiye’ye sopa göstermişti. Bu terör eylemi, ABD’nin Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye yapacağı muhtemel askeri harekattan çok Kuzey Irak ve Fırat’ın doğusuna yapması muhtemel operasyonu engellemeye yönelik karşı bir strateji oluşturarak PKK’nın Duhok eyaleti, Zaho ilçesinde sivillerin ölümüne neden olan roketatarlı saldırının azmettiricisi olduğuna açıkça işaret etmektedir.

PENTAGON TAHRAN ZİRVESİ’NDE “ABD’NİN SURİYE’DEN ÖZELLİKLE FIRAT’IN DOĞUSUNDAN ÇEKİLMESİ YÖNÜNDE“ KARAR ALINACAĞINI NEREDEN BİLİYORDU?

Zira ABD Başkanı Biden, 16 Temmuz Cidde toplantısında ABD’nin Ortadoğu’dan asla çekip gitmeyeceklerini meydanı ABD düşmanlarına bırakmayacağına yönelik açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamadan 3-4 gün sonra 19 Temmuz’da Tahran’daki üçlü zirveden ABD’nin Suriye’den, özellikle de Fırat’ın doğusundan çekilmesi yönünde mutabakat çıkması üzerine Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan zirve dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada “Amerika şu anda bir defa Fırat’ın doğusunu terk etmek durumunda. Astana sürecinden çıkan tespit bu” dedi. Aslında ABD Astana Zirvesi’nden 3 gün önce Astana veya Tahran Zirvesi’nde ABD’nin aleyhinde alınan Suriye kararını istihbarat sayesinde öğrenmiş ve ABD’nin Suriye’den çıkmayacağı cevabını vermişti.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;