SİYASET

Bülent Orakoğlu : Saadet Partisi’nde 6’lı koalisyon depremi! Saadet Partisi şirazesinden çıktı mı?

Tarih
14 Mart 2023
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Orakoğlu

Bilindiği gibi Kılıçdaroğlu’nun 6’lı Masa Cumhurbaşkanı adayı seçilmesi asla demokratik bir seçim ile gerçekleşmedi. 6’lı Masa’yı oluşturan 5 liderin Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı ve İYİ Parti hariç diğer 4 partiye 54 milletvekili sözünün siyasi rüşveti olarak verilmesi sonucu Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı oldu. Bu skandal siyasi rüşvet olayında sayıları 47 bini aşan insanımızın depremlerde hayatını kaybetmesi, ölen vatandaşlarımızın kırkı çıkmadan Saadet Partisi önünde Kılıçdaroğlu’nun adaylığının zafer kazanmış gibi kutlanması depremde hayatlarını kaybetmiş vatandaşlarımızın yakınlarının üzüntülerini daha da arttırmıştır. Bu nedenle AK Parti müzikli mitingi ve klasik kampanya yöntemlerini kullanmama kararı almıştır. Seçim kampanyalarında tamamen depremin yarattığı sorunların çözülmesi ve depremzedelerin normal yaşamlarına bir an önce dönmelerine yönelik çalışmalara ağırlık verileceği açıklanmıştı.

6 MART MİLLİ GÖRÜŞ TARİHİNE KARA BİR GÜN OLARAK GEÇMİŞTİR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının Saadet Partisi Genel Merkezi’nde açıklanması ve adaylık anonsunu SP lideri Temel karamollaoğlu’nun yapması da Saadet içerisinde rahatsızlığa neden oldu. Milli Görüş camiası, Saadet Partisi ve Temel Karamollaoğlu’na çok sert tepki gösterirken; içerisinde partinin önde gelen isimlerinden Mustafa Köylü, Selman Esmerer, Harun Macit, Hasan Yaşar ve İlyas Tongüç gibi isimlerin de bulunduğu Haymana Mutabakatı Heyeti dün bir bildiri yayınlayarak “6 Mart Milli Görüş tarihine kara bir gün olarak geçmiştir!” dedi.

SAADET PARTİSİ’NDE KAZAN KAYNIYOR! KILIÇDAROĞLU’NA ‘’MÜCAHİD’’ BENZETMESİNE BİR TEPKİ DE AGD’DEN: ZIRVALAMAKTAN ÖTE GEÇMEYEN ASALAKLAR GİBİ…

6’lı koalisyon içerisinde yer alan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı Genel Merkez binasında açıklanan Saadet Partisi’nde kazan kaynıyor. Dün “Haymana Mutabakat Heyeti” tarafından kaleme alınan ve ses getiren bildirinin ardından Saadet Partisi’ne yakın olan Anadolu Gençlik Derneği’nin İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu da CHP lideri için “Mücahid” benzetmesi yapan Saadet Parti’lilere tepki gösterdi. 6’lı koalisyonun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklamasının ardından bu kez de kaos masada bulunan partilerin içine sıçradı. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in masadan kalktığı süreçte koalisyonun HDP ile yakınlaşması, İYİ Parti’yi içten karıştırdı.

KOPUŞ SÜRECİ BAŞLIYOR MU?

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Saadet Partisi’nde kopuş sürecinin başlayacağı iddia edilirken AGD İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için “Mücahid” benzetmesi yapan partililer başta olmak üzere parti içerisinde yer alan isimlere eleştirilerini sıraladı.Yaroğlu, “Cihad; Kur’an nizamını kurmak ve yürütmek için verilen mücadeledir. Mücahid ise farz olan bu ibadeti bütün gücüyle gerçekleştiren kişidir. Politik tevil yapacağım diye zırvalamaktan öteye geçemeyenler asalak gibi musallat oldukları İslami kavramları diline dolamaktan vazgeçsinler.” ifadelerini kullandı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;