SİYASET

Bülent Orakoğlu : Karamollaoğlu SİHA’lar için AK Parti’ye neden ‘müteşekkiriz’ dedi?

Tarih
29 Aralık 2021
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Orakoğlu

Aslında Saadet Partisi ve Milli Görüş’ün lideri Temel Karamollaoğlu’nun bu açıklamaları çok ama çok geç kalmış özellikle ‘SİHA övgüleri ‘siyaseten bulunduğu konuma ters düşen bir açıklama olduğu için bu başlığı attım. Zira CHP lideri Kılıçdaroğlu ile kanka derecesinde iyi ilişkileri olan Karamollaoğlu CHP’nin SİHA’ları karşı çıktığını bilmiyor mu? CHP özellikle PKK’lı teröristlerin SİHA’larla vurulmasına karşı çıkıyor. Gerekçe olarak ‘sivillerin’ öldürülmesi öne sürülse de, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’na SİHA karşıtlığı yaptıran güç belli ki ‘PKK/HDP terör örgütü!

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kırıkkale’de partisinin 6’ncı Olağan Kongresi’nde partililere seslendiği konuşmasında Türk SİHA’lara övgüler yağdırırken, İmam Hatip Okulları açtığı ve başörtüsü sorununu ortadan kaldırdığı için AK Parti’ye müteşekkir olduğunu dile getirdi. Bilindiği gibi Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu gazeteci yazar Mustafa Balbay’a yaptığı açıklamalarda “Bugünkü Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne destek vermeyiz, içinde de olmayız. Karamollaoğlu: SİHA'lardan memnunuz | soL haberMillet İttifakı’yla bir temasımız var” demişti. Temel Karamollaoğlu’nun her fırsatta CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu överken, Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan hakkında eleştiri sınırlarını aşan hadsiz değerlendirmeler hatırlardeyken birden bire başına taş mı düştü de yıllar önce gerçekleştirilmiş türban (Karamollaoğlu başörtüsü diyor) konusunun poliste ve askerde dahi serbest kalmasını bu günlerde dile getirmesinin arkasında bir bit yeniği mi var sorusu kafamı kurcalıyor doğrusu. Konuşmalarında samimi olduğuna inansam şüphesiz bu yazım değişik bir tonda olurdu. Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalar içinde Karamollaoğlu’nun yeni korkusunun apoletli vesayetçiler dışında ‘Yeniden Refah Partisi’ olduğunu yazmıştım. Zira Karamollaoğlu Mustafa Balbay’a yaptığı açıklamalarda “Şimdi Yeniden Refah Partisi’ne bir destek var. Bu belli. Yasaya göre kapatılan partinin adında parti kurulamaz. Bu da açık. Bakalım, mahkemeye verdik. Fatih Bey’e (Erbakan) partide yer verdik, böyle bir tercih yaptı.” demişti.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU’NUN YENİ KORKUSU PROF. METE GÜNDOĞAN MI?

Saadet Partisi'nin başına Karamollaoğlu yerine Mete Gündoğan geçecek" iddiasıAsiltürk’ün, yapılması muhtemel kongrede Karamollaoğlu’nun karşısına Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mete Gündoğan’ı aday olarak çıkarmayı düşündüğünü daha önceki yazılarımızda belirtmiştik. Gündoğan, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasına giden süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a brifing veren isimlerden biri olarak biliniyor.

Independent Türkçe’ye konuşan Gündoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Ekonomik İstiklal” başlıklı, yaklaşık 1,5 sene önce bir ekonomi raporu hazırlayarak gönderdiğini belirtti. Gündoğan ayrıca, 11 Kasım 2020 tarihinde bir programda bir araya geldikleri Erdoğan’a gönderdiği modeli sorduğunu, Cumhurbaşkanı’nın ise gönderdiği raporun kendisine ulaşmadığını söylediğini belirtti ve “Cumhurbaşkanı, ekibindeki arkadaşlara, ‘O raporu masama getirin’ talimatı verdi” dedi.

Karamollaoğlu yerine Mete Gündoğan iddiası: Mete Gündoğan kimdir, nereli, kaç yaşında? - Yeni ŞafakGündoğan’ın “Ekonomik İstiklal Modeli’ne’’ göre faiz tamamen kaldırılacak, altın tedavüle sokulacak. Doların Azrail’i altındır tezi işleniyor. Gündoğan “Şu anda dolar altın karşısında değer kaybediyor. Bizim yastık altı varlıklarımızı ticaretin içine sokmamız gerekiyor. Bunun yolu da faizi kaldırıp, altını ve gümüşü tedavüle sokmaktır” diyor. Prof.Dr Mete Gündoğan hakkında Başkan Erdoğan ne düşünüyor bilemeyiz ancak İngiltere’de ekonomi eğitimi almış, master yapmış 25 yıl Necmettin Erbakan’ın danışmanlığını yapmış Mete Gündoğan Başkan Erdoğan’ın da yakından tanıdığı bir kişi. Herhalde Karamollaoğlu’nun kulağına kar suyu kaçmış olacak ki (?) bu ani değişikliğin nedeni Mete Gündoğan olduğunu düşünüyorum. Zira Temel Karamollaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde kısa süre içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki açıklamalarının küçük bir bölümünü kısıtlayarak okurlarımın dikkatine sunuyorum.

‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Temel Karamollaoğlu görüşmesi sonrasında Erdoğan; “Temel Bey’in yaptığımız görüşmeye ilişkin anlattıkları yüzde 50+1 kısmı hariç hepsi yalan” açıklamasında bulunmuştu.

Temel Karamollaoğlu ise Balbay’a yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın ekonomiye yönelik açıklamalarına ve faiz konusunda ‘Nas’ı referans göstermesine ilişkin olarak, “Ekonomideki çığırından çıkmışlığı ‘Nas’la açıklamak mümkün değil” şeklinde konuşarak haddini aşan açıklamalar yapmıştı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • BARIŞ

    30 Aralık 2021 10:55
    1 0
    karamolla EVİNE DÖN.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;