GÜNCEL

Bülent Orakoğlu : FETÖ elebaşı Gülen’in 28 Şubat’ta ABD’ye kaçırılmasına cunta neden göz yumdu?

Tarih
23 Şubat 2022
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Orakoğlu

28Şubat post modern darbe sürecinin en ağır şartlarının yaşandığı bir süreçte FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in Amerika’ya kaçtığı veya kaçırıldığı medyaya yansımıştı. Kaçırma olayının Türkiye ayağında Gülen’in bazı üst düzey siyasi dostları Amerika ayağında ise CIA’nın üst düzey yetkililerinden Graham Fuller, Henry Barkey, Prof. Dr. Mustafa Öz ve oğlu Mehmet Öz bulunuyordu.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Çatı Soruşturması kapsamında tanık olarak ifadesi alınan Cem Fadıl Bozkurt’un ifadelerinde, eski iş ortağı İshak Alaton’un, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile bağlantılarına ilişkin iddialar yer alıyor.. O dönem cemaat ismiyle anılan terör örgütünün elebaşı Gülen’in bazı siyasi dostlarının “gözden uzak olma” tavsiyesine uyarak 21 Mart 1999 tarihinde ABD’ye uçtu. Bu siyasi dostların başında Ecevit ve Hüsamettin Özkan olduğu zaten biliniyor. Sürpriz isim ise Cumhurbaşkanı Demirel’di. O süreçte Ankara kulislerinde Demirel’in Gülen’i ABD’ye gitmesi için ikna ettiği iddiaları konuşuluyordu. Tanık Fadıl Bozkurt, Alaton ile ortaklığının 2015 yılında sona erdiğini belirttiği açıklamasında “Eski Bakan Hüsamettin Özkan’ın İshak Alaton ile Gülen’in yurt dışına nasıl kaçırılacağı konusunu telefonda konuştuklarını zaman zaman da Bülent Ecevit’in bu konuşmalara müdahil olduğunu” öne sürüyordu. Görüşmede en önemli konu Gülen’i normal yollardan yurt dışına çıkaracak pasaport konusuydu. Eski Bakan Hüsamettin Özkan’ın “Gülen’e sağlanacak pasaport işlerini biz Ankara’dan halledeceğiz siz (Alaton’a hitaben) yurt dışına çıkış ve gideceği ülkedeki ikametini sağlamaya çalışın” dediği iddiasını dillendiriyordu. Gülen’in açık bir MOSSAD/CIA operasyonu ile yurt dışına kaçırılma planları ve Amerika’da oturma izni alması için bu üçlü arasında telefonda açıkça iş bölümü yapılıyordu.

“GÜLEN’E ‘TÜRKİYE’DE TEDAVİ EDİLEMEZ’ RAPORU”

Bozkurt, örgüt elebaşı Gülen’in nasıl yurt dışına çıkacağını sorduğunda Alaton’un, “Kanser tedavisi veya kalp rahatsızlığı nedeniyle gidebilir. Bu operasyon için resmi rapor alınması gerekir. Bu tip raporları Ankara’da GATA, İstanbul’da da Haseki Kardiyoloji Enstitüsü veriyor.” dediğini iddia etti. Alaton’un konuyu Prof. Dr. Mustafa Öz’e soracağını söylediğini savunan Bozkurt, daha sonra Alaton’un, Fethullah Gülen’e

Haseki Hastanesi’nden 1999 yılının ocak ayında “Türkiye›de tedavi edilemez” raporu aldığını öne sürdü.
ABD’DE TETKİKLERİ MEHMET ÖZ YAPTI

Chicago’ya gönderdikleri Gülen’i, Mustafa Öz’ün oğlu Mehmet Öz’ün hastaneye yatırdığını ve tetkikler yaptığını ileri süren Bozkurt, “Ülkesinde tedavi yapılamaz, burada kalması uygundur” raporu alındığını iddia etti. Bozkurt, hastanede bir hafta, on gün kaldıktan sonra Graham E. Fuller ve Henry I. Berkey’in, Gülen’e kalıcı oturma izni alınmasına kefil olduklarını kaydetti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca; 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada Büyükada’da yapılan darbe toplantılarına katıldıkları, darbe girişiminin başarısız olduğunun anlaşılmasının ardından Türkiye’den kaçtıkları anlaşılan bu iki üst düzey CIA ajanı hakkında savcılıkça tutuklama kararı çıkarılmıştı. Graham E. Fuller’in Amerikan RAND Corporation düşünce kuruluşunun daimi politik ve Doğu ve Güney Asya’dan sorumlu CIA’nın Milli Haberalma görevine getirilmesi, son dönemde Türkiye’de RAND Corporation düşünce kuruluşunun darbe söylentileri ile anılması şüphesiz açık bir algı operasyonuna işaret ediyor.

FETÖ TERÖRİSTBAŞI GÜLEN’E DOKUNULAMAZ, 15 TEMMUZ DARBESİYLE ALAKASI YOK

Dr.Mehmet Öz, ABD’de Cumhuriyetçi Senatör adayı oldu. Öz, siyasete hızlı bir giriş yaparken, FETÖ lobisinin desteğini alabilmek için harekete geçti. Washington Post Gazetesi’ne röportaj veren Öz, vatandaşı olduğu Türkiye’ye karşı ABD’nin çıkarlarını savunacağını söylemekle kalmadı, teröristbaşı Fetullah Gülen’e sahip çıktı. Gülen’in 15 Temmuz darbe girişimi ile bir bağlantısı olmadığını savunan Öz, “Gülen’e dokunulamaz. Darbeyle alakası olduğuna dair inandırıcı bir suçlama yok. Pensilvanya’da kalacak.” dedi. Öz, S-400’ler konusunda da Türkiye’ye karşı olduğunu söyledi. Öz’ün bu sözlerine sosyal medyada tepki yağdı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;