DÜNYA

Bülent Erandaç : Derin Amerika

Tarih
14 Mayıs 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç
 Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın Çin'e giderken söylediği, "Trump'la yapacağım görüşme, virgül değil, nokta olacaktır" sözü, Bağımsız Türkiye'nin Sesi olarak çınlıyor. Başkan Trump'ın, Derin Amerika-CIA-Pentagon kanatları arasında, PKK-YPG'ye ağır silah vermesinin ardında, Rakka'yı da çok aşan işler, dümenler var. Karşımızda, "Kudüs İsrail'in başkenti olacaktır" diyen bir ABD Başkanı Trump bulunuyor.

Musevi Damadı Jared Kushner'i başdanışmanı olarak da Ortadoğu'ya tayin etti. Artık açıkça 1'nci İsrail'i kuran Derin İngiltere/ Amerika, Ortadoğu'da bir 'tampon bölge' kuruyor, 2'nci İsrail'i Irak'ta, 3'üncü İsrail'i Kuzey Suriye'de kurmanın derin tezgahlarını çalıştırıyor.
Nitekim, 10 gün önce, ne hikmetse, konuşan Vatikan Büyükelçisi oldu.
İsrail'in Vatikan Büyükelçisi Sahyoun Afrudi durduk yerde "İsrail, bağımsız bir Kürdistan'ın doğal hak olduğunu düşünüyor" dedi. Musevi damat Kushner, Suriye'nin kuzeyinde YPG'yle içli dışlı. Amerika-İsrail beraberce yeni Irak ve Suriye haritaları üzerinde çalışıyor. Buna yönelik stratejik ve taktik hamleler yapıyorlar. Son numaraları, arka planda, taşeronlarıkuklaları PKK-YPG ile bir otonom bölge pazarlıklarını sürdürüyorlar.
Obama gitti, Trump geldi. Değişen sadece başkanlıkta oturan adam.
Onun haricinde her şey Derin Amerika planlarına göre yürüyor.
Aylar öncesinden bu silahları vermeyi gelişi planladılar. Türkiye'nin İncirlik'ten izin vermeyeceği bildiklerinden Kuzey Suriye'de yeni havaalanları kurdular. Pentagon ne diyorsa onlar oldu, olacak. Pentagon demek, İsrail demektir. ABD'nin PKK/PYD'yi silahlandırma kararının sorunları yeni aşamaya taşıyacağı, yeni taktik hamleleri doğuracağı çok açık. PKK'nın ağır silah alması son derece rahatsız edicidir. PKK kapasitesinin artışı, ateş ve manevra kabiliyetinin yükselmesi, ağır silahlarla yükselecek eğitim seviyesi operasyon kabiliyetini yükseltecektir.
Böyle bir yükseliş Rakka'yı çok aşar.
Türkiyemiz'in buna hızlı biçimde cevap vermesi, olmazsa olmazdır. İş, Türkiye- ABD ilişkilerine hasar vermenin çok ötesinde, BEKA'nın korunması özelliğindedir.Suriye'nin geleceği üzerinde belirleyici olmamızdan başka bir yol asla olmayacaktır. ABDİsrail'in, Suriye'de konfederal bir yapıyı gerçekleştirme planları yürürken, PKK'ya, geleceğin Suriye'sinde yer ayrılması, sadece yarınları değil, çok daha uzun, gelecek yüzyıldaki başımıza dert olacak çıbanbaşlarına yol açacaktır. PKK'nın Suriye'de etken olması, Suriyeli Kürtleri üzerinde baskı kurarak, gelecekte Irak Kürt bölgesel yönetimini, Suriye kantonlarını nasıl organize edecekleri akıllardan hiç çıkarılmamalıdır. Tüm bu gelişmeler olurken, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın konuşmaları ve jeopolitik hamleleri, olayın derinliğini çok iyi okuduğunu göstermektedir. Türkiyemiz olup bitenleri hızlı ve soğukkanlılıkla değerlendirmektedir. Böyle bir tablo karşısında, içimizdeki İngilizler de boş durmuyor. Kahrolası konuşmalar, analizler çıktıkça, aziz milletimizin sabrını taşırıyorlar. Amerika-Ankaraİstanbul'da görev yapmış bir Türk vatandaşı yazar diyor ki: "Cerablus denilen tozlu bir kasabaya hâkim olmak uğruna Strasbourg'dan, Brüksel'den vazgeçmişiz. Tüm ipleri Rusya'ya kaptırmışız.

SONUÇ: Hayret bir şey. Cereblus tozlu bir kasabaymış! Herhalde BATI UŞAKLIĞI haritaya başka türlü baktırıyor. Ne zihniyettir bu? ÖYLE Mİ, CERABLUS TOZLU BİR KASABA MI?... ABD BAYRAKLARINDA GÖRÜLMEYEN BİR YILDIZ DAHA VARDIR. O YILDIZ DA İSRAİL'DİR. 2'NCİ, 3'ÜNCÜ İSRAİL'E GÖZ YUMALIM DA BİR YÜZYIL DAHA İSLAM DÜNYASINA AÇILAN NEFES BORULARIMIZI MI KESSİNLER?

Takvim
14 Mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;