DÜNYA

Bülent Erandaç : CIA-MI6 kavgası çok iyi oluyor

Tarih
17 Kasım 2017
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç
 İngiliz yayın kurumu BBC'ye göre, Rakka'da Suriye Demokratik Güçleri SDGPKK- YPG önemli miktarda DEAŞ militanının silahlarıyla birlikte şehirden çıkıp gitmesini, zarar görmeden çıkmalarını sağladı.

Bu haberin 2 boyutu var. Birincisi, neden şaşırılıyor ki PKK-YPG-SDG de DEAŞ'ın da kurucusu patronu Derin Amerika. ABD'nin iki taşeron örgütü birbirine yardımcı oluyor. İkincisi, İngiliz BBC-(MI6), Amerika'ya-(CIA) çok iyi bir kazık atıyor. Aslında çok iyi oluyor. Yıllarca ortak çalışan dünyanın 2 büyük istihbaratı Amerikan CIA ile İngiliz MI6, bugün özellikle Ortadoğu'ya yeniden şekil vermede dişe diş çekişiyor.
Neden acaba? Pentagon ve ABD Başkanı Donald Trump, TEK KUTUPLU DÜNYA ve lider Amerika istiyor. ÇİN'i kuşatıyor. ÇİN'le ortak olan İngiltere'ye kızıyor. İngiltere'nin Ortadoğu'daki hakimiyetine de son vermek istiyor da ondan.
Genel Yayın Yönetmenimiz Ergün Diler yazılarında sık sık soruyordu: İki Amerika'nın savaşı artık ciddi boyutlara çıktı... Bu savaşı Londra ile ortaklık isteyen Amerika mı, yoksa tek güç olmak isteyen Amerika mı kazanacak?
Yaşadığımız her şeyin nedeni bu kavga! Son kavgada BBC (MI6) öne çıktı. Bir öncesinde CIA, Kraliçe Elizabeth'e kazık atmıştı. "Cennet Belgeleri" Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi tarafından elde edildi. Belgeleri, Süddeutsche Zeitung, Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu (WDR), Kuzey Alman Radyo Televizyon Kurumu (NDR), New York Times ve Le Monde incelediler. Derin Almanya'nın ardında Derin Amerika-CIAPentagon var. PKK-DEAŞ kirli ittifakına en sert tepkiyi veren Başbakan Binali Yıldırım, "Neler olmuş, neler?" dedi; "Rakka'da DEAŞ'lıları temizlemek yerine, DEAŞ'lılara silahlarıyla birlikte Rakka'dan çıkmaları için destek olmuşlar. Şimdi oradan çıkan, silahlarıyla serbest bırakılan bu DEAŞ militanları dünyanın her tarafından kim bilir yeni masum insanların katline sebep olacaklar."

AZGIN MUHALİF MEDYANIN HAL-İ PÜRMELAL
TERÖR örgütü PKKYPG- SDG, DEAŞ, Derin Amerika (CIA-Pentagon) taşeronları... Gerçek apaçık ortada olmasına karşın muhalif medyanın HAL-İ PÜRMELAL (hüzünlü, üzüntülü). Son manşetlik haber, Hürriyet ve Habertürk'te küçük.
Cumhuriyet, Sözcü, Yeni Asya, Yurt, Korkusuz'da tık yok. Aydınlık tuhaf, haberi vermeden Pentagon açıklamasında. BİG BOSS'a dikkatliler. Cumhuriyet (Aslı Aydıntaşbaş): "ABD bir transatlantik gibidir. Ancak bir kez burnunu çevirdiğinde geri döndürmek zor olur derler..." Titanik'te transatlantikti.
Ne oldu?

Takvim
17 Kasım 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YORUMLAR

  • Asena

    17 Kasım 2017 20:08
    1 0
    Amerika’nın akibeti inşallah Titanike benzer, tezden.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;