SİYASET

Bülent Erandaç : Akşener hareketi

Tarih
09 Mayıs 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç
15 Mayıs'ta MHP olağanüstü kongresi yapılacak mı, yapılamayacak mı? Bugün 9 Mayıs. 15 Mayıs'a 6 gün kaldı. Yargıtay, nasıl bir karar verecek? Küresel odaklar- iç siyaset hassas mevzileri dikkatle konuyu takip ediyor. MHP'de 4 aday olsa da Meral Akşener, özellikle
Doğan Medya-Cumhuriyet-FETÖ medyasınca ön sıraya çıkarıldı.
Hareketinin merkezine oturtuldu.
Öne çıkarılan Akşener'le ilgili her gün yeni bir kulis çıkıyor.
Son 2 günün en dikkat çeken kulisleri:
1) Meral Akşener, MHP'de başarılı olamazsa, DEMOKRAT PARTİ'nin başına geçecek.
2) Akşener'e bazı ÖNEMLİ İŞADAMLARI VE ÖNEMLİ BİR MEDYA PATRONU lojistik destek veriyor.
3) Akşener-Haşim Kılıç-Lütfullah Kayalar'la beraber. Ekonomik desteği nereden alıyor?

DEMOKRAT PARTİ SİNYALİNİ HÜRRİYET VERDİ: Meral Akşener'i kararlı biçimde destekleyen Doğan Medya'nın Hürriyet gazetesinde, Ankara Kulisi başlıklı (8 Mayıs 2016) bölümünde, DP sinyali veriliyor. Siyasal mühendislik çalışmaları üstadı Hürriyet böyle bir sinyali tesadüfen vermez.
Veriyorsa eğer, detaylar düşünülmüştür.
İç siyaseti dizaynda Doğan medyanın rolü iyice anlaşılmış oluyor. Hürriyet'in, "Akşener DP Genel Başkanı" sinyali yazısına bakalım: "...Meral Akşener'in MHP'den dışlanması durumunda yeni bir oluşumun içinde olabileceği, gönlü kırgın MHP'lileri burada toplayacağı... Bunun da Demokrat Parti (Merhum Demirel- Mesut Yılmaz-Tansu Çiller'in eski Partisi.
Eski DYP VE ANAP birleşmeli parti) olacağı... Akşener'in olası erken seçime girmeye olanak sağlamak üzere, 'Sıfırdan teşkilatlanmak yerine' seçime girecek DP'ye yöneleceği..." Ayrıca, geçen hafta Aydın Doğan'ın sahibi olduğu CNNTÜRK, Meral Akşener'i tekrar ekrana çıkarmış, "Seçilemezseniz başka bir parti kuracak mısınız?" sorusuna, "Hayır ama artık tek başıma karar veremem. Beraber yürüdüğüm arkadaşlarla karar veririm" diyerek, genel başkan seçilemezse, merkezde bir parti kurabileceğinin işaretini vermişti.
Muhalefet Haşim Kılıç'a yer arıyor!
"Akşener-Haşim Kılıç-Lütfullah Kayalar" kulisini, CHP ve MHP'nin ciğerini bilen değerli kardeşim gazeteci-yazar Talat Atilla (Turktime) gündeme taşıdı: "MHP'den dışlananlar, merkez sağın eski isimleri, cemaat unsurları ve iktidar partisine karşı negatif duruş sergileyen çevrelerin desteğini alan Akşener'in, ilginç isimlerle temas içinde olduğu ifade ediliyor. Akşener'in temas halinde bulunduğu en önemli isim, eski Anayasa Başkanı Haşim Kılıç. Kılıç'ın büyük bir aksilik olmazsa, bundan sonra Akşener'le beraber siyaset yapacağı, şu aşamada Akşener'e hukuki konularda yardımcı olduğu konuşuluyor.
Akşener'in bir başka dirsek temasında bulunduğu isim, Lütfullah Kayalar (Eski ANAP-Maliye/Tarım Bakanı).
Kayalar'ın, Akşener'in, 'Beraber siyaset yapalım' önerisini prensipte kabul ettiği söyleniyor." Gazeteci-Yazar Talat Atilla, Akşener'in arkasındaki ekonomik güçleri de masaya yatırıyor: "Ulaştırma, yeme, içme ve pankart gibi masraflar için gereken paranın bir kısmı gönüllü yapılırken, bir kısmı için de bazı önemli işadamları ve önemli bir medya patronu lojistik destek veriyor."

FETÖ DESTEĞİ: "Meral Akşener, 7 Mayıs İzmir mitinginde büyük bir kalabalık toplama iddiasında (CNNTÜRK TV'den mesajı verdi)...
Cemaate yakın kuruluşların seferberlik başlattığı Akşener'in İzmir mitingi için 40'ın üzerinde ilden araba seferleri yapılacak. Akşener eski ama yeniden parlayan bir assolist adayı... Ağzı iyi laf yapıyor. konjuktürel bir rüzgârı var.Tüm çırpınmalarına rağmen merkezden lider çıkaramayan muhalif sağ, Akşener'e fit olmuş gibi görünüyor."

SONUÇ: Aziz milletimiz, Yeni Türkiye'ye karşı hızlandırılan kuşatma sürecinde, kimin kime piyonluk yaptığını ve küresel operasyonların neresinde yer aldığını net biçimde görüyor. Büyük Türkiye yürüyüşünü durdurmak için Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ı kuşatmaya karar vermiş, müzmin ve azgın muhalefet de çırpındıkça batıyor

Takvim
9 Mayıs 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;