DÜNYA

Bülent Erandaç : AB dağılıyor İngiltere kaçıyor

Tarih
24 Haziran 2016
İzlenme
Kişi
Yazar
Bülent Erandaç
İngiltere, Avrupa Birliği'yle bundan sonraki ilişkilerini oyladı. Almanya'nın kuklası olan AB'nin geleceği karanlık.
Bu bakımdan, İngiltere, çıksa da çıkmasa da, Avrupa Birliği dağılıyor. Almanya-Fransa, AB'de daha fazla entegrasyon derken, İngiltere buna pek gönüllü değildi. Sorunlara çözüm bulamayan ekonomik krizin etkilerini ortadan kaldıramayan Avrupa, gelecek için pek de ümit vermiyordu.
Son yıllarda, AB'nin artık cazip tarafı kalmamıştı, hantal yapısı, Almanya'nın kuklası oluşu, özellikle de, göçmenler konusunda insanlık duygularının fesh etmiş bulunması, AB'nin bittiğini gösteriyor.
HAÇLILAR'IN TEZGÂHLARI: İngiltere, AB'de kalıp kalmama referandumunun merkezine utanmadan, İSLAM DÜNYASI VE TÜRKİYE'Yİ koydu. İslam korkusunu kullanırken, Türkiye'yi pazarlık masasına sürüyorlar, AB'ye Türkiye'nin alınmaması şartını koşuyorlar.
BÖLGESELDEN KÜRESELE TÜRKİYE PLATFORMU Başkanı ve AK PARTİ İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Batı'nın, AB'nin yüz karası IRKÇILIK, YABANCI DÜŞMANLIĞI VE İSLAMOFOBYA faaliyetlerini TAKVİM'e anlattı:
"Bireylere yönelik fiziksel saldırılar, bina ve mabetlere yönelik kundaklamaların her geçen yıla göre katlanarak artışı Avrupa'da ırkçı ve aşırı sağcıların gittikçe militanlaşarak radikalleştiğini bizzat tespit ettim. Birçok Avrupa ülkesi Müslümanlar'a yönelik dışlayıcı ve dayatmacı politikalar, yasalar ve yaptırımlar ile dikkat çekmektedir. İnanç ve ibadet özgürlüğünü kapsayan gelişmeler, din özgürlüğüne yönelik kısıtlamalar var. Hayvan kesimi, sünnet, kıyafet, spor, cami, mezarlık, okul, anaokulu inşası gibi konularda sıkıntılar yaşanmaktadır. (Ezan sesi sorunu, trafik, park, yüzme, helal et, başörtüsü vb. sorunlar...) Başörtülü bayanlar örneğin Almanya'da olduğu gibi Avrupa'nın belirli ülkelerinde mesleklerini (mesela öğretmenlik) icra edememektedirler.
Almanya'da Müslüman ve Musevi çocukların sünnet edilmesi yasaklanmıştır.
Avrupa'nın birçok ülkesinde göçmenler ve Müslümanlar sosyal ayrımcılığa maruz kalmaktadır. İş, barınma, eğitim gibi alanlarda akraba ve soydaşlarımız dış görünüşlerinden dolayı (saç, sakal, bıyık, ten ve göz rengi), isim ve soy isimlerinden dolayı eşit katılım ve uyum (entegrasyon) çabaları engellenmektedir.
Müslüman ve Türk öğrencilerin kendi tarih ve dinleri okul kitaplarında çoğu eyaletlerde ya hiç sunulmamaktadır veya negatif olarak yer almaktadır. Türkçe anadil eğitimine getirilen kısıtlamalar var. Birçok ev sahibi kiracılarının Türk ve Müslüman olmamalarına dikkatle özen göstermektedirler. Bu durum varoşların oluşmasına neden olmaktadır.

"İslam düşmanlığı"
İslam düşmanlığı, Müslümanlar'a karşı ırkçılık ve İslamofobya (İslam korkusu) özellikle 40-45 milyonluk Müslüman'ın yaşadığı Avrupa'da gündemden düşmemekle birlikte agresifliğini sürdürerek birçok kesimin onun ile beslendiği, gelir elde ettiği bir endüstri haline ulaştığını kanıtlamıştır. Bazı İSTİHBARAT, medya ve Sol/Neo-Nazi parti temsilcileri, Müslümanlar ve İslam ile ilgili konuları polemik malzemesi yapmakta, İslam ve Müslümanlar hakkında olumsuz imaj ve atmosfer oluşturmaktadır. Almanya'da cami ve dini mabetlerin yanı sıra insanlarımıza ait özel bina, konut ve dairelere yönelik girişimler artmıştır. Saldırılarda domuz kellesi, domuz bacağı, domuz kanı, duvarlara gamalı haç, kin ve hakaret içeren mektuplar, ateşli kundaklama girişimleri, cana ve mala hasar verme gibi gelişmeler yaşanmaktadır. Saldırıların başında başörtülü bayanlara, sakallı veya Müslüman olduğu anlaşılan kişilere yönelik yapılan fiziki saldırılar gelmektedir."

SONUÇ: Almanya'da İslam düşmanlığı yüksek artış göstermektedir. Araştırmalar "her üç Alman'dan birinin Müslümanlar'ın, Almanya'ya girişinin yasaklanması" gerektiğini düşündüklerini göstermekte. Almanlar'ın yüzde 57'sinin İslam'ı "tehdit edici" görmektedir... İşte Almanya'nın kuklası Avrupa Birliği... BÜYÜK TÜRKİYE AB'YE GİRMEK ZORUNDA DEĞİL... ALTERNATİF İSLAM COĞRAFYASI..

Takvim
24 Haziran 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

Hiç yorum yapılmamış

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER

Copyright © 2024 Sesli Makale - Tüm Hakları Saklıdır.

Rta Yazılım

; ;