Danışmanlık yapmadığı Başkan yok. Obama başkanlığı döneminde onu "En önemli 10 Amerikalı düşünürden biri" ilan etmişti.
Bugün gelinen noktada zengin doğalgaz ve petrol yataklarına sahip Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ile ekonomik ve askeri anlaşmaların imzalandığı, vanaları ve kuyuları elinde tutan Türk Devletleri Teşkilatı'nın hayata geçirildiği muazzam bir dönemden geçiyoruz. Bambaşka bir Türk dünyası daha da ötesi ortak alfabeyi kullanmaya hazırlanan "Türk Birleşik Devletleri" geliyor.
KKTC'yi de gözlemci ülke olarak bünyesine alan ve tanıyan Türk Devletleri Batı'yı çıldırtacak duruma geldi. En büyük feryat da AB'den geldi. KKTC'nin gözlemci üye yapılmasına bile çıldırıp, Türk Birleşik devletleri oluşumuna tepki yağdırdılar. Yıllardır bizi kapısında bekleten AB'nin bu çıkışı artık Türkiye için sinek vızıltısı bile değil. Çünkü eski Türkiye artık yok. Dahası bugün Türk Cumhuriyetleri ile kolkola girip "Semerkant" ruhuyla örgütleniyor, yeryüzünde alternatif yepyeni birliğe imza atıyor.
Yani dünyanın geleceğine damga vuruyor. 1 trilyon doları aşkın bir ticaret hacmine sahip olan 180 milyon nüfuslu Türk Dünyası el ele, omuz omuza dünya ekonomisine, siyasetine ve vizyonuna şekil vermek üzere ilk kez bu kadar kararlı harekete geçiyor. Bunun yansımalarını önümüzdeki yıllarda Orta Doğu'dan, Kafkaslar'a, Balkanlar'dan Afrika'ya kadar her yerde, tüm dünyada gururla izleyip, muazzam dönüşlerini alacağız.Hiç yorum yapılmamış
4448 kez izlendi
1580 kez izlendi
1067 kez izlendi
558 kez izlendi
3497 kez izlendi
821 kez izlendi
542 kez izlendi
3587 kez izlendi
2568 kez izlendi
1277 kez izlendi
1733 kez izlendi
593 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.