Hayır aslında kimlerin neden rahatsız olduğunun manşetini Bloomberg atıyor. Açık açık bizi hasım yerine koyanları gösterip "Müttefikler rahatsız" diyor. Müttefiklerimiz belli, NATO üyeleri. Ancak hepsinin umrunda değil savunma sanayiimizdeki gelişmeler.
Şimdi çok sayıda ülke Türkiye'den İHA-SİHA, silah alma yarışına girdi ya "Eyvah Türkler bizim pazarımızı kendine bağlayacak" feyadıdır bu. Tedirgin edici yeni müttefikler tanımlamasının açılımı bu. Tedirgin etmişiz adamları. Bir başka cümlede de "Türkiye'nin elit bir askeri teknoloji oluşturmak için her şeyi göze alması, Ankara'yı yalnız bırakabilir" diye sopa gösteriliyor. Biz kimiz ki elit bir askeri teknoloji oluşturmaya kalkıyoruz? Sonra emeklilerle darbe yaparız haa! Carnegie Europe'tan araştırmacı Raluca Csernatoni Bloomberg'e konuşuyor. "Türkiye öldürücü İHA ve SİHA pazarında hızlıca piyasa lideri ve yükselen bir güç olma yolunda yürüyor" diye uyarıyor. Finalde TCG Anadolu adlı gemimizin filoya katıldığı ve Türk mühendislerin ürettiği ilk motorların yer alacağı 50 Bayraktar TB3 SİHA'sı ile helikopterlerin de onlara eşlik edeceği vurgulanıyor.
Nasıl durdurulacak bu Türkler? Denizlerde de büyük güç oluyorlar. Ne yapmak lazım? NATO'da görev yapmış emekli Türk denizcisi amiraller NATO'nun kuruluş gününde patlatsın bir bildiri de Ankara'nın aklı başına gelsin. Operasyon bu.Hiç yorum yapılmamış
3285 kez izlendi
2431 kez izlendi
1176 kez izlendi
1642 kez izlendi
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.